5 x wat je kan maken met een food processor

Toen ik net mijn food processor in mijn bezit had, was ik alleen maar bezig met de grote levensvraag: “Wat zal ik er allemaal mee maken?!?!”. Dit vind ik zelf de vijf leukste dingen om te maken met mijn geliefde keukenmachine:

wat te maken met een food processor

5 x food inspiratie:

hummus

1. Hummus

Hoe kan het ook anders? Echte hummus! Misschien heb je het recept vorige week al voorbij zien komen. Ik ben hooked. Afgelopen week maakte ik het alweer. Kikkererwten zijn gezond, goedkoop en de hummus is té lekker.

bananenbrood
2. Bananenbrood

Bananenbrood was vorig jaar (of dat jaar ervoor?) een ware hype in blogland waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. Op vrijwel elke foodblog is een recept voor bananenbrood te vinden. Van suikervrij tot vol met chocolade, van glutenvrij tot veganistisch, er zit altijd wel wat voor je tussen. Mijn lievelings blijft het bananenbrood van De Groene Meisjes. Dit bananenbrood is tevens de reden dat ik nu een mooie food processor heb, want mijn oude goedkope blender ging kapot toen ik de dadels probeerde te pureren voor het bananenbrood. Oeps.

guacamole

3. Guacamole

Is het al bijna zomer? Ik wil kilo’s guacamole, fruitige salades en frisse cocktails. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van de winter; de lucht is zo lekker fris. Maar op een gegeven moment ben ik wel klaar met het stevige wintervoedsel en dat punt heb ik inmiddels bereikt. Voor guacamole heb je trouwens niet per se een food processor nodig, je kan het ook prakken met een vork! Dan wordt het lekker chunky, zoals op bovenstaande foto.

vegaburger

4. Vegaburgers

Als je mij op Instagram volgt, weet je vast dat er hier elke dinsdag vegaburgers op het menu staan. Ik denk dat ik daar mijn food processor het meest voor gebruikt: het pureren van zwarte bonen voor burgers. Het leuke is dat je zelf de smaak aan kan passen met andere kruiden en toppings dus het gaat niet snel vervelen. En het is goedkoop!

bloemkoolsalade

5. Salades

Huh, salades? Ja zeker! Ik maakte eens een superhealthy salade op basis van fijngehakte bloemkool, met een lekkere dressing is dat goed te doen. Maar nog leuker vind ik het fijn hakken en raspen van groenten dat binnen no time gebeurd is. De dunste plakjes komkommer, sliertjes courgette en geraspte wortel. En dat laatste is niet alleen lekker in de salade, maar komt misschien nog wel het meest tot zijn recht in een worteltaartje.

Nog op zoek naar een mooie food processor? Food processors en andere shiny keukenapparaten vind je o.a. in de webshop van OTTO.nl onder de categorie keukenapparatuur.

Wat vind jij het leukst om te maken met een keukenmachine? 

afb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “5 x wat je kan maken met een food processor

 1. kelly schreef:

  Het lijkt me inderdaad heel makkeijk en wat een lekkere recepten!!Toch blijf ik bij mijn staafmixer, mes met snijplank en ook heel ouderwets, maar zeer leuk om te doen..gewoon met de vijzel. Tapenades en pesto’s duren daardoor vaak iets langer, maar vind het zo lekker ‘ middeleeuws klusje’ alles met de vijzel lekker pureren. Ik kan daar erg zen van worden!! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Je hebt helemaal gelijk hoor! Als ik pesto maak doe ik het ook ouderwets met mijn vijzel 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Ruurdje schreef:

  Ik maak vaak tapenade: olijven, knoflook, zongedroogde tomaten en wat je wilt even mixen en klaar! Lijkt altijd of je vet veel moeite hebt gedaan en is heel lekker!

  | Reageer op deze reactie
 3. Lauriëtte schreef:

  Lijkt me een handig apparaatje! Bovenstaande gerechten maak ik niet zo vaak, maar misschien zou ik dan iets meer kunnen experimenteren 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Ellen schreef:

  Ik hou van mijn hakmolentje!! Ik maak er alles mee! Heb er ook een heel artikel over geschreven, omdat het echt een van mijn allerbeste keukentools is 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Fijne inspiratie! Ik maak ook heel veel guacamole. Hummus staat hoog op mijn lijstje:)

  | Reageer op deze reactie
 6. Sarah schreef:

  Ik ben keukengadgetverslaafde 😀 Mijn foodprocessor is een van mijn favoriete.
  Hummus maak ik naar recept van Ottolenghi, zoooo lekker, en van de week had ik jouw bonenburgers gemaakt. Ik gebruik hem ook vaak voor het dun snijden van groenten voor nasi. Kool, wortel, ui, prei, pepers enzovoort. Wij zijn met z’n vijfen en dan ben ik zo klaar.
  Of coleslaw, tapenade, en ik maak vulling voor verse ravioli mmmmm

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk, verse ravioli! Dat heb ik nog nooit zelfgemaakt, moet ik eens doen 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Sarah schreef:

    Zal binnenkort eens een paar receptjes delen. Ik maak m met erwtjespesto en met pompoen en salie.

    | Reageer op deze reactie
 7. Olga schreef:

  De zwarte bonenburger staat nog altijd op m’n lijstje, die lijkt me zó lekker. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Natasja schreef:

  Nu wil ik dus ook een food processor, al zou ik niet weten waar ik die in mijn toch al propvolle (en chaotische) keuken zou moeten laten :’) Toch nog maar even aan de gang met mijn staafmixer en hakmolen dus.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha herkenbaar, bij ons staat ‘ie in de vensterbank wegens ruimtegebrek :p

   | Reageer op deze reactie
 9. Nathalie schreef:

  Die bonenburger is inmiddels een vast menu geworden, heerlijk receptje! En jouw humusrecept ga ik binnenkort ook eens uitproberen.

  | Reageer op deze reactie
 10. Lotte schreef:

  Oh ik ben al zo lang aan het twijfelen om een food proccesor te kopen! Maar elke keer raak ik lichtjes in paniek..er zijn zoveel soorten! En in zoveel prijsklasses. Heb al 100x op bol.com gekeken en ben zelfs in de mediamarkt geweest. Ik ben er nog steeds niet uit:( Vooralsnog doe ik alles met m’n blender, vijzel en mes. Maar het lijkt me heerlijk om er bevroren bananen in te gooien en banana soft serve te kunnen eten, of dadels fijn te kunnen maken…ik droom nog even verder^^

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh ja ik heb ook zooo lang getwijfeld, er zijn zoveel verschillende types en prijzen, ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik ben uiteindelijk voor de Philips HR 7769/00 gegaan, daar ben ik heel tevreden mee. Heeft een goede prijs/kwaliteit-verhouding! Maar als ik nog wat meer geld te besteden had dan was ik voor een type gegaan dat nog net was luxer was. Maar dat komt later wel een keer 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Bente schreef:

  Ik heb geen keukenmachine, of in ieder geval, niet 1 die kan hakken. Ik heb dit weekend alvast voor mijn verjaardag wel een keukenmachine gekregen die kan mixen en deeg kan maken. Zo blij mee! Heb meteen een heerlijk bananenbrood gemaakt!

  | Reageer op deze reactie
 12. Samantha schreef:

  Ik moet nog steeds zo’n apparaat kopen, maar het komt er maar niet van. Het lijkt me echt heel erg handig en je kunt er veel mee!

  | Reageer op deze reactie
 13. Ruth schreef:

  Heb dus net een weekje m’n eerste echte keukenmachine, dus bedankt voor de inspriatie. Aan die bloemkool had ik nog niet gedacht…ik wil binnenkort ook eens van die dadelballetjes gaan proberen waar zo ongeveer heel blogland over praat, nu ik dus ook eindelijk dadels kan pureren! 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh ja die zijn ook leuk om te maken! Ik maakte vorige week een pompoentaart en voor de bodem moest ik noten, havermout en veel dadels hakken. En het deeg dat overbleef kon ik gebruiken om van die balletjes mee te maken. (Die binnen no time op waren natuurlijk :p )

   | Reageer op deze reactie
 14. Mylène schreef:

  Ik zou er ook best wel eentje willen, maar moet dan eerst nog een beetje sparen, haha. Ik heb op dit moment alleen nog maar een staafmixer 🙁

  | Reageer op deze reactie
 15. Swaen schreef:

  Ooh wat een lekkere recepten. Helaas hier geen foodprocessor, thuis wel eentje. Nog even wachten dus 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Shaz schreef:

  Fijne inspiratie! Die vegaburger wil ik zeker maken zodra ik zo’n keukenmachine heb.

  | Reageer op deze reactie
 17. Anne schreef:

  Foodprocessors zijn zo fijn in de keuken! Helaas heb ik nu alleen 1 of ander klein elektrisch hakmolentje dat bij het minste of geringste oververhit raakt. Maar excuses genoeg dus om nu eens een echte goede processor te kopen… Nog eventjes sparen 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Inge schreef:

  Zou graag willen dat ik er een had, lijkt me zo handig. Die recepten zien er ook heerlijk uit! Helaas zit dat er budget-technisch even niet in 🙂

  | Reageer op deze reactie
 19. Myriam schreef:

  OMG, dit ziet er allemaal zo lekker uit. Ik zou er onmiddellijk willen aan beginnen!!!

  | Reageer op deze reactie
 20. Xaviera schreef:

  Een food processor mist nog in mijn keuken! Het lijkt me ontzettend handig om er eentje te hebben voor dit soort gerechten. Maar ik mag niet klagen, ik heb gelukkig een goede blender waar ik ook veel kanten mee op kan. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 21. overthuis schreef:

  Ik gebruik mijn foodcompressor eigenlijk ook te weinig. Maar je brengt me wel op een idee met die vegaburgers. Dat maar eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
 22. Deisy schreef:

  Ik wil al zo graag een keukenmachine hea, maar het zijn altijd zulke omdingen (met ontzettend veel verschillende stukjes, waar heb je die allemaal dan voor nodig?): de ruimte heb ik er op dit moment dan ook -helaas helaas- niet voor. Dat wordt dan maar gebruik maken van mijn blender en staafmixer om die lekkere gerechtjes van jou te maken 😉 Die veggieburger was trouwens echt heerlijk: het was bij ons zeker een blijvertje 🙂 X

  | Reageer op deze reactie
 23. Betty schreef:

  Ik heb mij sinds kort ook maar een keukenrobot aangeschaft, ik was het beu dat de hummus in mn blender altijd zo rond da mes bleef plakken enzo, en er ging nog 20 procent af wegens verbouwingen in de winkel!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat fijn! Ja ideaal dat je dat mes uit zo’n food processor kan halen inderdaad. Dat maakt het schoonmaken ook veeel makkelijker! Bij mijn blender werd ik daar altijd zo chagrijnig van dat alles er aan vast bleef plakken inderdaad haha.

   | Reageer op deze reactie
 24. Michelle schreef:

  Ik denk dat het zover is: ik wel echt zo’n ding. Aaaaargh haha. Misschien tóch op mijn ikbenjarigenwilcadeautjes-lijstje zetten.

  | Reageer op deze reactie
 25. Birte schreef:

  Ik heb wel een keukenmachine om deeg te kneden en te mixen, maar geen om voeding heel fijn te hakken en zo. Moet ik nog in huis halen!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top