5 x wat je kan maken met een food processor

Toen ik net mijn food processor in mijn bezit had, was ik alleen maar bezig met de grote levensvraag: “Wat zal ik er allemaal mee maken?!?!”. Dit vind ik zelf de vijf leukste dingen om te maken met mijn geliefde keukenmachine:

wat te maken met een food processor

5 x food inspiratie:

hummus

1. Hummus

Hoe kan het ook anders? Echte hummus! Misschien heb je het recept vorige week al voorbij zien komen. Ik ben hooked. Afgelopen week maakte ik het alweer. Kikkererwten zijn gezond, goedkoop en de hummus is té lekker.

bananenbrood
2. Bananenbrood

Bananenbrood was vorig jaar (of dat jaar ervoor?) een ware hype in blogland waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. Op vrijwel elke foodblog is een recept voor bananenbrood te vinden. Van suikervrij tot vol met chocolade, van glutenvrij tot veganistisch, er zit altijd wel wat voor je tussen. Mijn lievelings blijft het bananenbrood van De Groene Meisjes. Dit bananenbrood is tevens de reden dat ik nu een mooie food processor heb, want mijn oude goedkope blender ging kapot toen ik de dadels probeerde te pureren voor het bananenbrood. Oeps.

guacamole

3. Guacamole

Is het al bijna zomer? Ik wil kilo’s guacamole, fruitige salades en frisse cocktails. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van de winter; de lucht is zo lekker fris. Maar op een gegeven moment ben ik wel klaar met het stevige wintervoedsel en dat punt heb ik inmiddels bereikt. Voor guacamole heb je trouwens niet per se een food processor nodig, je kan het ook prakken met een vork! Dan wordt het lekker chunky, zoals op bovenstaande foto.

vegaburger

4. Vegaburgers

Als je mij op Instagram volgt, weet je vast dat er hier elke dinsdag vegaburgers op het menu staan. Ik denk dat ik daar mijn food processor het meest voor gebruikt: het pureren van zwarte bonen voor burgers. Het leuke is dat je zelf de smaak aan kan passen met andere kruiden en toppings dus het gaat niet snel vervelen. En het is goedkoop!

bloemkoolsalade

5. Salades

Huh, salades? Ja zeker! Ik maakte eens een superhealthy salade op basis van fijngehakte bloemkool, met een lekkere dressing is dat goed te doen. Maar nog leuker vind ik het fijn hakken en raspen van groenten dat binnen no time gebeurd is. De dunste plakjes komkommer, sliertjes courgette en geraspte wortel. En dat laatste is niet alleen lekker in de salade, maar komt misschien nog wel het meest tot zijn recht in een worteltaartje.

Nog op zoek naar een mooie food processor? Food processors en andere shiny keukenapparaten vind je o.a. in de webshop van OTTO.nl onder de categorie keukenapparatuur.

Wat vind jij het leukst om te maken met een keukenmachine? 

afb

Back to Top