Filmtips II

Mijn laatste film-blogje is alweer van een tijdje geleden. Inmiddels heb ik natuurlijk al weer een grote hoeveelheid aan films gezien. Wat moet ik anders? Gestopt met de opleiding en alleen werken in het weekend. Filmavondjes met mijzelf zijn dé oplossing om de tijd sneller voorbij te laten gaan, zonder dat ik me druk hoef te maken om mijn toekomst als schoonmaakster of putjesschepper. Ik zou natuurlijk aan de drugs kunnen gaan, maar een filmpje kijken is een stuk goedkoper.

De laatste vier films die ik heb gezien en de meeste indruk op mij hebben gemaakt zijn:

  • Little Children [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

Wauw, super mooie film! Alleen de trailer al. Little Children werd niet voor niets genomineerd voor onder meer drie Oscars, drie Golden Globes en één BAFTA Award. Deze moet je echt kijken.

  • World’s Greatest Dad [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

Ik had dus echt niet verwacht dat ik deze goed zou vinden. Ik dacht dat het een of andere slechte komedie was, omdat Robin Williams er in speelt. Maar de film nam een verrassende dramatische wending, en ik ben een sucker voor drama. Ik wil er verder niets over verklappen, dus ga hem maar gewoon kijken (trouwens; laat je niet tegenhouden door meneer Williams, ik vind hem ook niet zo’n leuke acteur. Toch is hij in deze film BRILJANT).

  • American Teen [IMDB] ♥ ♥

De filmmakers stoppen deze film in het docu-hokje. Maar er was nogal wat ophef ontstaan over de echtheid van de film. Ik weet niet of het echt allemaal waar is, of meer een slechte versie van The Hills is. Maar ik vond het wel leuk om te kijken in ieder geval, en dat lijkt me van meer belang. In de docu volg je het leven van enkele tieners – de sporter, het populaire meisje (ze is natuurlijk een cheerleader), het arty meisje en de nerd (met natuurlijk een kop vol puisten) – en hun vriendenkliekjes. Heel stereotypical allemaal, maar wel vermakelijk. In het begin vond ik ze allemaal een beetje sukkels, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik wel echt met ze meeleefde. En sommige dingen vond ik ook wel herkenbaar van toen ik zelf nog op de middelbare school zat.

  • Speak [IMBD] ♥ ♥ ♥

“All that crap you hear on TV about communication and expressing feelings is a lie. No one really cares what you have to say.”

Ik hou van deze film. Ik wilde al een tijdje het boek lezen, maar vergat hem elke keer weer bij mijn bol.com bestelling te doen. Nu heb ik de film maar gekeken. Ik heb het boek dus niet gelezen, dus ik kan niets zeggen over of hij goed verfilmd is. Wat ik wel kan zeggen is dat het een hele mooie, oprechte film is over een fucked up meisje in high school. Ze zegt weinig, maar naarmate de film vordert vertelt ze haar verhaal, tevens de reden waarom ze er voor heeft gekozen niets meer te zeggen. Ik heb tranen met tuiten gejankt bij deze film. En Kristen Stewart speelt de hoofdrol! Ze is ge-wel-dig.

Ik heb nog steeds geen film gevonden die mijn lievelingsfilm “Where the Wild Things are” kan overtreffen. Maar deze waren ook erg leuk om te zien.
Wat is jullie lievelingsfilm aller tijden?

Nog meer filmtips: deel I / deel III / deel IV

Back to Top