Filmtips II

Mijn laatste film-blogje is alweer van een tijdje geleden. Inmiddels heb ik natuurlijk al weer een grote hoeveelheid aan films gezien. Wat moet ik anders? Gestopt met de opleiding en alleen werken in het weekend. Filmavondjes met mijzelf zijn dé oplossing om de tijd sneller voorbij te laten gaan, zonder dat ik me druk hoef te maken om mijn toekomst als schoonmaakster of putjesschepper. Ik zou natuurlijk aan de drugs kunnen gaan, maar een filmpje kijken is een stuk goedkoper.

De laatste vier films die ik heb gezien en de meeste indruk op mij hebben gemaakt zijn:

 • Little Children [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

Wauw, super mooie film! Alleen de trailer al. Little Children werd niet voor niets genomineerd voor onder meer drie Oscars, drie Golden Globes en één BAFTA Award. Deze moet je echt kijken.

 • World’s Greatest Dad [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

Ik had dus echt niet verwacht dat ik deze goed zou vinden. Ik dacht dat het een of andere slechte komedie was, omdat Robin Williams er in speelt. Maar de film nam een verrassende dramatische wending, en ik ben een sucker voor drama. Ik wil er verder niets over verklappen, dus ga hem maar gewoon kijken (trouwens; laat je niet tegenhouden door meneer Williams, ik vind hem ook niet zo’n leuke acteur. Toch is hij in deze film BRILJANT).

 • American Teen [IMDB] ♥ ♥

De filmmakers stoppen deze film in het docu-hokje. Maar er was nogal wat ophef ontstaan over de echtheid van de film. Ik weet niet of het echt allemaal waar is, of meer een slechte versie van The Hills is. Maar ik vond het wel leuk om te kijken in ieder geval, en dat lijkt me van meer belang. In de docu volg je het leven van enkele tieners – de sporter, het populaire meisje (ze is natuurlijk een cheerleader), het arty meisje en de nerd (met natuurlijk een kop vol puisten) – en hun vriendenkliekjes. Heel stereotypical allemaal, maar wel vermakelijk. In het begin vond ik ze allemaal een beetje sukkels, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik wel echt met ze meeleefde. En sommige dingen vond ik ook wel herkenbaar van toen ik zelf nog op de middelbare school zat.

 • Speak [IMBD] ♥ ♥ ♥

“All that crap you hear on TV about communication and expressing feelings is a lie. No one really cares what you have to say.”

Ik hou van deze film. Ik wilde al een tijdje het boek lezen, maar vergat hem elke keer weer bij mijn bol.com bestelling te doen. Nu heb ik de film maar gekeken. Ik heb het boek dus niet gelezen, dus ik kan niets zeggen over of hij goed verfilmd is. Wat ik wel kan zeggen is dat het een hele mooie, oprechte film is over een fucked up meisje in high school. Ze zegt weinig, maar naarmate de film vordert vertelt ze haar verhaal, tevens de reden waarom ze er voor heeft gekozen niets meer te zeggen. Ik heb tranen met tuiten gejankt bij deze film. En Kristen Stewart speelt de hoofdrol! Ze is ge-wel-dig.

Ik heb nog steeds geen film gevonden die mijn lievelingsfilm “Where the Wild Things are” kan overtreffen. Maar deze waren ook erg leuk om te zien.
Wat is jullie lievelingsfilm aller tijden?

Nog meer filmtips: deel I / deel III / deel IV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties op “Filmtips II

 1. ioon schreef:

  Mijn lievelingsfilm aller tijden…. Big Fish denk ik. Hoewel ik niet zo goed ben in lievelingsdingen. Ik vergeet ze en ik kijk bijna alle films meerdere keren. En het is afhankelijk van humeur…

  Speak ga ik downloaden. Die klinkt heel tof!

  | Reageer op deze reactie
 2. Redstar schreef:

  De eerste film lijkt me sowieso wel een goede film ja. Die gaan we waarschijnlijk hier ook wel zien. De andere films moet ik echt tegenkomen. IK ben van het SF, Horreur 😉 en Thriller en surrealistische gebeuren.
  Toch hou ik ook van films zoals ’s Werelds beste vader e.d. 😀

  | Reageer op deze reactie
 3. Manon schreef:

  Little Children lijkt me een super mooie film!
  Mijn lievelingsfilm allertijden vind ik lastig, maar de mooiste film die ik de afgelopen tijd gezien heb is toch wel A Single Man.

  | Reageer op deze reactie
 4. Liesbeth schreef:

  Hi Iris,
  Zulke films als Into the wild vind ik dus wel heel erg goed. Is ook wel een van de beste de laatste tijd. Hoe heet die film nou ook alweer van een journalist die in een rolstoel beland en alles wordt dan vanuit zijn perspectief gefilmd? Verder vond ik Fear and loading in Las Vegas goed en een film langer geleden Wild at Heart dus en Platoon.. of van Stefewn King, Myserie..verder weet ik het even niet meer. om nou 1 film uit te kiezen is zo moeilijk.

  | Reageer op deze reactie
 5. Mirjam schreef:

  American Beauty is zonder twijfel mijn favoriete film allertijden!

  | Reageer op deze reactie
 6. Pingback: Kristen Stewart; mijn droomvrouw | IKBENIRISNIET
 7. Pingback: Filmtips – deel 4 | IKBENIRISNIET
 8. Pingback: Filmtips III | IKBENIRISNIET
Back to Top