Kookboek: The Green Kitchen

Ooooh wat wilde ik The Green Kitchen al lang! En toen kreeg ik hem ineens cadeau van mijn moeder. Had ik al eens gezegd dat ik de liefste moeder van de hele wereld heb? (Ze is ook een trouwe lezer van mijn blog trouwens, hoi mama!) Ik wilde eigenlijk eerst nog wat meer gerechten uit dit kookboek maken voordat ik een review zou plaatsen, maar het komt er nog niet echt van. De courgetterolletjes met ricotto van blz. 168 waren in ieder geval al een succes. Ook heb ik het boek al zo’n 100 keer doorgebladerd omdat alles er zo mooi en lekker uit ziet.

the green kitchen kookboek

Inhoud

Het kookboek begint met een enorme lijst aan ingrediënten die handig zijn om in je voorraadkast te hebben. Denk aan verschillende soorten boter, azijn en olie, noten en zaden en favoriete melken en romen waarvan de meeste plantaardig zijn. Het kookboek bevat namelijk enkel vegetarische recepten waarvan een groot deel zelfs helemaal plantaardig is. Vervolgens komen we aan bij 8 tips hoe je je kinderen een gezond begin geeft voor de mama’s en papa’s en enkele basismethodes voor het maken van onder andere bouillon en saus. De recepten zijn ingedeeld in: ochtend, lichte maaltijden, om mee te nemen, familiedinertjes, hapjes, drankjes en tenslotte toetjes & tussendoortjes. De veganistische recepten kan je herkennen aan een V-symboom en de recepten die glutenvrij zijn aan een GV-symbool.

the green kitchen inhoudthe green kitchen

Recepten

The Green Kitchen is een lekker dik boek dat ruim 100 übergezonde recepten bevat. Pizza met bloemkoolbodem bijvoorbeeld (Steve keek heel vies toen ik het aan hem liet zien) of flensjes van kikkererwtenmeel. Het eerste dat ik uit dit boek maakte waren de courgetterolletjes met passievrucht en citroenricotta voor oud en nieuw, oh my! Dat was net zo lekker als dat het klinkt. Wat ik ook nog graag wil maken, zijn de vanille-perziken met pistachekruimels. Is het al bijna zomer? Oh en de aardappelsalade met dille & mierikswortel! Misschien dat ik die voor deze week op ons menu zet. Het klinkt allemaal zo lekker en supersuperhealthy. Ik heb het idee dat de meeste recepten niet al te ingewikkeld zijn om te maken, maar je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen. Maar dat is alleen maar leuk om te doen, toch?

the green kitchen pizza the green kitchen recepten the green kitchen foto

The Green Kitchen Stories

Misschien ken je de blog Green Kitchen Stories van auteurs David en Luise wel, je vindt daar de lekkerste en gezondste vegetarische recepten. Met prachtige foto’s, net als in hun kookboek. Dan krijg je direct een idee of dit kookboek iets voor jou is. David en Luise wonen samen met dochter Elsa in Zweden en door de korte verhaaltjes bij de recepten leer je ze wat beter kennen. Heel leuk en inspirerend! Inmiddels hebben ze ook al een tweede kookboek uitgebracht met de titel Green Kitchen Travels. De Nederlandse versie hiervan verschijnt 17 februari.

the green kitchen achterkant

The Green Kitchen is onder andere hier te koop voor 24,95 euro.

Back to Top