Kookboek: The Green Kitchen

Ooooh wat wilde ik The Green Kitchen al lang! En toen kreeg ik hem ineens cadeau van mijn moeder. Had ik al eens gezegd dat ik de liefste moeder van de hele wereld heb? (Ze is ook een trouwe lezer van mijn blog trouwens, hoi mama!) Ik wilde eigenlijk eerst nog wat meer gerechten uit dit kookboek maken voordat ik een review zou plaatsen, maar het komt er nog niet echt van. De courgetterolletjes met ricotto van blz. 168 waren in ieder geval al een succes. Ook heb ik het boek al zo’n 100 keer doorgebladerd omdat alles er zo mooi en lekker uit ziet.

the green kitchen kookboek

Inhoud

Het kookboek begint met een enorme lijst aan ingrediënten die handig zijn om in je voorraadkast te hebben. Denk aan verschillende soorten boter, azijn en olie, noten en zaden en favoriete melken en romen waarvan de meeste plantaardig zijn. Het kookboek bevat namelijk enkel vegetarische recepten waarvan een groot deel zelfs helemaal plantaardig is. Vervolgens komen we aan bij 8 tips hoe je je kinderen een gezond begin geeft voor de mama’s en papa’s en enkele basismethodes voor het maken van onder andere bouillon en saus. De recepten zijn ingedeeld in: ochtend, lichte maaltijden, om mee te nemen, familiedinertjes, hapjes, drankjes en tenslotte toetjes & tussendoortjes. De veganistische recepten kan je herkennen aan een V-symboom en de recepten die glutenvrij zijn aan een GV-symbool.

the green kitchen inhoudthe green kitchen

Recepten

The Green Kitchen is een lekker dik boek dat ruim 100 übergezonde recepten bevat. Pizza met bloemkoolbodem bijvoorbeeld (Steve keek heel vies toen ik het aan hem liet zien) of flensjes van kikkererwtenmeel. Het eerste dat ik uit dit boek maakte waren de courgetterolletjes met passievrucht en citroenricotta voor oud en nieuw, oh my! Dat was net zo lekker als dat het klinkt. Wat ik ook nog graag wil maken, zijn de vanille-perziken met pistachekruimels. Is het al bijna zomer? Oh en de aardappelsalade met dille & mierikswortel! Misschien dat ik die voor deze week op ons menu zet. Het klinkt allemaal zo lekker en supersuperhealthy. Ik heb het idee dat de meeste recepten niet al te ingewikkeld zijn om te maken, maar je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen. Maar dat is alleen maar leuk om te doen, toch?

the green kitchen pizza the green kitchen recepten the green kitchen foto

The Green Kitchen Stories

Misschien ken je de blog Green Kitchen Stories van auteurs David en Luise wel, je vindt daar de lekkerste en gezondste vegetarische recepten. Met prachtige foto’s, net als in hun kookboek. Dan krijg je direct een idee of dit kookboek iets voor jou is. David en Luise wonen samen met dochter Elsa in Zweden en door de korte verhaaltjes bij de recepten leer je ze wat beter kennen. Heel leuk en inspirerend! Inmiddels hebben ze ook al een tweede kookboek uitgebracht met de titel Green Kitchen Travels. De Nederlandse versie hiervan verschijnt 17 februari.

the green kitchen achterkant

The Green Kitchen is onder andere hier te koop voor 24,95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “Kookboek: The Green Kitchen

 1. Anne schreef:

  linea recta op mn verlanglijstje gegaan! Ik had hun tweede boek in het engels al voorbij zien komen. Wat een mooie vormgeving, plus de voorbeelden van recepten die je noemt klinken heerlijk. Benieuwd naar welke recepten de volgende zijn die je gaat proberen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Elisa schreef:

  Wat ziet dat er toch mooi uit, ik heb hem ook al een paar keer in mijn handen gehad… Maar heb hem steeds laten liggen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Janine schreef:

  Wat een mooi boek zeg! Ik ben gelijk naar hun prachtige website gegaan. Vraagje: staan er veel glutenvrije recepten in het boek?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb het even voor je nagekeken en bij de meeste recepten staat het GV-symbool dus er staan behoorlijk wat glutenvrije recepten in het boek 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Janine schreef:

    Superlief dat je dat voor me hebt uitgezocht. Dan kan ik het boek ook op mijn verlanglijstje zetten. Heel erg bedankt! Fijn weekend!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Graag gedaan hoor! 😀 En dankjewel, jij ook een heel fijn weekend!

     | Reageer op deze reactie
 4. Suzanne schreef:

  Oeh I like! Ik heb alleen al zo veel kookboeken haha dat ik er nu maar eens uit moet gaan koken!

  | Reageer op deze reactie
 5. Danielle schreef:

  Oh wat lijkt dit mij een fijn kookboek! Ik had hun site ook nog niet eerder bekeken, gaat zeker bij mijn favorieten nu!

  | Reageer op deze reactie
 6. Manon schreef:

  ah ik moet echt meer met kookboeken gaan doen want deze zou ik ook graag willen maar ik heb die van Rens kroes nog liggen waar ik nog niets uit gemaakt heb, foei.

  | Reageer op deze reactie
 7. Tessa schreef:

  Wat een fijn kookboek is het he? Ik vond hun blog al fantastisch en hun boek is gelukkig helemaal in diezelfde stijl. Ik kan niet wachten tot het nieuwe boek uit is!

  | Reageer op deze reactie
 8. Judith schreef:

  Dit boek heb ik (op verzoek) van Kerst gekregen, want ik volg hun blog al lang. Het is een fijn boek, heel mooi vormgegeven en met leuke recepten. Ik heb tot nu toe de ‘restjes met tuinbonen’ gemaakt, en dat was lekker!

  Hoewel ik het eens ben met je positieve recensie, vind ik een paar kanttekeningen dat:

  * Het boek mooi vormgegeven is, maar dat de test hier en daar een klein beetje te wensen over laat. Wellicht komt dat door de vertaling, of omdat de brontekst van een bloggers komt, waarvan de opzet toch iets anders is dan van een papieren kookboek.
  * De duur van het bereiden van het recept duurde voor mij langer dan in het boek stond aangegeven.
  * De recepten zijn bewerkelijk. Wat niet erg is als je zin en tijd hebt om te koken, maar niet als je doordeweeks net uit je werk komt en snel iets op tafel wilt hebben.
  * Voor veel recepten heb je dingen nodig die je (althanks: ik) niet standaard in huis hebt of die ook weer tijd kosten om te maken.

  Wat niet wil zeggen dat ik mensen niet aanraadt om dit boek te kopen hoor. 🙂 Het is er alleen meer één in de categorie Ottolenghi (als in: bewerkelijk en kost tijd) dan een boek met gerechten die je dagelijks snel op tafel kunt zetten.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Een goede aanvulling, dankjewel! Ik denk dat het er ook heel erg aan ligt wat je van een kookboek verwacht. Ik vind het juist wel heel leuk als er ingrediënten in staan die ik nog niet ken en als je er echt even de tijd voor moet nemen 😀 Maar voor even snel doordeweeks wat op tafel zetten is het inderdaad niet het meest ideale kookboek.

   | Reageer op deze reactie
 9. Pauline schreef:

  Lijkt me een prachtig boek! Deze staat al heel lang op mijn verlanglijstje.

  Liefs,
  Pauline

  | Reageer op deze reactie
 10. Xaviera schreef:

  Ik volg Green Kitchen Stories op Youtube, hun video’s zijn altijd zo ontzettend mooi gefilmd <3 Dit boek lijkt me heel erg mooi! Fijn dat de courgetterolletjes al zo goed zijn bevallen. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja wow echt heel mooi hè! Ik word er altijd bijna jaloers van omdat het er allemaal zo mooi uit ziet met al die ingrediënten en mooie kommetjes en bordjes enzo :p

   | Reageer op deze reactie
 11. Nancy schreef:

  Wauw, het boek ziet er heel erg mooi uit. Ik heb al een paar vegetarische kookboeken in mijn boekenkast staan en ik weet inmiddels dat het kopen van kookboeken mijn verslaving is. Deze staat dus op een lijstje die ik ooit zou willen aanschaffen maar ik moet eerst wat strenger voor mijzelf zijn en wat meer recepten uit andere kookboeken gaan maken.
  Dat houd ik me nu voor hoor, we zullen zien of ik me er aan kan houden 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi heel herkenbaar, dat neem ik mijzelf ook altijd weer voor 😉

   | Reageer op deze reactie
 12. Panda schreef:

  Ik wil dat boek ook nog zoooooo graag! Ik heb al veel recepten van hun blog gemaakt en ze zijn allemaal goddelijk en fantastisch.

  | Reageer op deze reactie
 13. Deisy schreef:

  Prachtig boek hoor: nu heb jij mij wel ontzettend nieuwsgierig gemaakt zeg. En niet moeilijk? Het klinkt allemaal wel ontzettend moeilijk haha! Maar ik geloof u… Toch misschien op verlanglijstje dan 😉

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Pizza met bloemkoolbodem is echt heel lekker! Je proeft de bloemkool niet heel goed (let op, Steve) en het is heel simpel.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Echt waar? Het leek mij namelijk ook niet heel spectaculair, toch maar eens proberen dan 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Ik heb het boek voor kerst gekregen en vind het ook echt een heel mooi boek. Wij hebben de quiche met kokosmelk en venkel gemaakt van pagina 96 (wel met gewoon quichedeeg) en de pakketjes met hazelnoot, aubergine en paddenstoel van pagina 126. Beide ook echt aanraders. Alhoewel ik bij het laatste recept misschien de hazelnoten zou roosteren en achteraf zou toevoegen in plaats van in het pakketje te stoppen. Veel kookplezier nog!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh leuk! Bedankt voor de recept-tips. Ik heb ze direct even opgezocht in het kookboek! Die quiche ga ik heel snel maken, en dan ook gewoon met quichedeeg want dat is wel zo lekker makkelijk.

   | Reageer op deze reactie
 16. Jolien schreef:

  Jaaa het is een topboek! Vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen en laat het nieuwe boek nou ook weer net voor mijn verjaardag uitkomen… Ik weet wat er op het lijstje komt! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Femke schreef:

  Dit boek staat ook op mijn bol-verlanglijstje! Is het enigszins budget-friendly?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Volgens mij wel redelijk budget-friendly omdat er veel groenten en fruit enzo worden gebruikt! Maar ook wel van die gekke* dure ingrediënten zoals kikkererwtenmeel, ahornsiroop, amarant etc. maar dat zou je altijd nog in grote hoeveelheid kunnen kopen zodat je het altijd in huis hebt.

   * voordat mensen denken dat ik dat op een negatieve manier bedoel (dat gebeurt wel eens, en dan krijg ik een heel betoog over dat supermarktproducten met hun e-nummers en suikers pas ‘gek’ zijn), ik bedoel dat alleen maar positief, omdat je er vaak apart voor naar een natuurwinkel moet :p

   | Reageer op deze reactie
   1. Femke schreef:

    Ja, eigenlijk is vrijwel elk ‘normaal’ vegetarisch/veganistisch kookboek wel budgetproef. En vaak kun je die ‘rare’ ingrediënten ook wel veranderen voor ingrediënten die wat goedkoper en beter voor handen zijn. Dankje! 🙂

    | Reageer op deze reactie
 18. Marlijn schreef:

  Hij staat al een lange tijd bij mij op het nog te kopen lijstje! Prachtige foto’s hebben ze! Heb alleen een luxeprobleem dat ik nog genoeg boeken heb die ik ook nog door moet spitten haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha herkenbaar! Ik heb een beetje een kookboekenobsessie, ik heb inmiddels al een hele collectie haha. Maar vaak vind ik het vooral leuk om door te bladeren en maak ik er niet zo heel veel uit. Hartstikke jammer, moet ik ook echt meer gaan doen 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Christianne schreef:

  Een superboek! Grappig om in de reacties te lezen dat het geen boek voor door de week is. Ik vind juist dat er veel mooie gerechten staan om snel te maken

  | Reageer op deze reactie
 20. Christianne schreef:

  Hey, mn halve reactie is weg… dit was het eind ongeveer:

  Niet alle gerechten zijn makkelijk en snel te maken, maar toch wel veel. En voor bladeren is het boek inderdaad supergeschikt, supermooie foto’s!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Leuk dat iedereen daar anders over denkt inderdaad, haha! Ik denk dat het bij mij vooral zo is dat als ik een drukke dag heb gehad, ik niet zo snel iets uit een kookboek maak want dan moet je een heel recept volgen, dan maak ik liever snel iets uit mijn hoofd. Wat zijn jouw favoriete recepten uit het boek? Ik moet er snel wat meer dingen uit maken 😀

   | Reageer op deze reactie
 21. Paul schreef:

  Iris, ik kan je echt aanraden om de Biet Bourguignon te maken die in dat boek staat. Mijn vriend heeft nooit vlees gegeten, dus het was voor hem een kennismaking met een lekkere wijnsaus. De combinatie van bieten, rode wijn, champignons is echt verrukkelijk.

  | Reageer op deze reactie
 22. Pingback: Recept: Aardappelsalade met mieriksworteldressing | IKBENIRISNIET
Back to Top