Recept: Vegan Hachee (soort van)

Gisteren was het World Vegan Day en de eerste dag van de Vegan Challenge. Ik had van alles in huis gehaald maar ik wist nog niet precies wat we die avond zouden gaan eten, uiteindelijk gooide ik maar van alles in de pan en werd het een hachee-achtig goedje. Het viel bij mij én bij carnivoor-vriendje (lievelingseten: pizza met bacon) goed in de smaak. Het is niet al te ingewikkeld om te maken en het enige ‘moeilijke’ ingrediënt dat je erbij nodig hebt is Seitan, dit kan je bij natuurwinkels zoals Ekoplaza kopen. Oh en special thanks gaan naar mijn moeder die wel eens vegetarische hachee maakt, daar is dit recept een beetje op geïnspireerd.
Veganistisch hachee recept

Ingrediënten voor 2 personen:

geel_hartje 200 gram Seitan (die van Yakso vind ik het lekkerste)
geel_hartje 1 ui
geel_hartje 1 knoflookteentje
geel_hartje 1/2 paprika
geel_hartje 125 gram champignons
geel_hartje 250 ml bouillon van 1/2 groentebouillonblokje
geel_hartje 1 scheutje rode port of rode wijn
geel_hartje 2 eetlepels tomatenpuree
geel_hartje 1 eetlepel azijn
geel_hartje 1 eetlepel bloem
geel_hartje 1 laurierblad
geel_hartje plantaardige boter

Suggestie om erbij te serveren:
geel_hartje krieltjes met schil + rozemarijn (uit een potje) + klontje plantaardige boter

Bereiding:

1. Laat de Seitan uitlekken en dep eventueel droog met een schone theedoek of wat keukenpapier. Ik weet niet zeker of dit per sé nodig is maar ik deed het voor de zekerheid.

2. Snij de ui, knoflook, paprika en champignons. Maak alvast de bouillon door 250 ml. gekookt water te mengen met een half bouillonblokje.

3. Smelt wat plantaardige boter in een braadpan, hapjespan of anders een wokpan. Fruit de ui en de knoflook en voeg daarna ook de paprika, champignons en Seitan toe, bak even aan.

4. Voeg 1 eetlepel bloem doe en roer goed door. Bak dit even aan en voeg vervolgens een scheut rode port/wijn toe. Roer de tomatenpuree er doorheen. Voeg daarna langzaam de bouillon toe terwijl je goed blijft roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Breng dit aan de kook.

5. Voeg het laurierblad toe en een scheutje azijn naar smaak (ongeveer 1 eetlepel).  Laat het even pruttelen op een laag vuurtje, ik denk voor zo’n 10 – 15 minuten.

(6. Serveer eventueel met gekookte krieltjes waar je na het afgieten wat boter en rozemarijn doorheen hebt geroerd. Of aardappelpuree, rijst, quinoa, couscous, wat jij wil!)

simpel_veganistisch_recept

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties op “Recept: Vegan Hachee (soort van)

  1. Merel schreef:

    Klinkt heerlijk! Het is echt suuuuuperlang geleden dat ik Hachee heb gegeten. Moet ik echt weer eens doen 🙂

    | Reageer op deze reactie
  2. Ayla schreef:

    Ziet er goed uit! Al dacht ik in eerste instantie dat die aardappelen olijven waren, haha, dit is wel een betere combinatie! 😉

    | Reageer op deze reactie
  3. cheyenne schreef:

    oe, klinkt lekker zeg! ik heb nog nooit seitan gebruikt, maar wil ’t toch eens gaan proberen!
    xo, cheyenne

    | Reageer op deze reactie
  4. Demi schreef:

    Oke Wow! Is dat Hachee? Mijn moeder maakt het ook wel eens klaar ( niet vegan natuurlijk, maar toch ) en dan ziet het er echt uit als een hoopje “vieswoord”. Dit zou ik wel eten hoor!
    Liefs, Demi

    | Reageer op deze reactie
  5. Kelly schreef:

    Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik vind het knap dat je altijd zo goed aan de challenges meedoet, het lijkt mij nog best lastig.

    | Reageer op deze reactie
  6. Nicky schreef:

    Maar 1 knoflookteentje, weinig voor jou doen 😉
    Het ziet er wel heel lekker uit! En liefde voor rozemarijn krieltjes, zo lekker <3

    | Reageer op deze reactie
  7. Rosalie schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik eet vanavond groene tosti, net ook even als een soort van tussendoortje gegeten. Maar het wordt ook gewoon lekker mijn avondeten! 😀

    | Reageer op deze reactie
  8. Ina schreef:

    De Groene Meisjes hebben het over World Vegan Day, dus ik denk dat jouw Word Vegan een spelfout was. Ik dacht eerst dat je het bedoelde als in : je moet vandaag vegan worden, joh! 😉

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Haha oeps, ik had het nog niet gezien. Bedankt voor het opmerken, heb het meteen aangepast.

      | Reageer op deze reactie
  9. Mariska schreef:

    Lekker herfstgerecht! Leuk dat je een maand vegan gaat eten! Ken meerdere mensen die vegan zijn, maar lijkt mij best lastig om kaasjes te missen! 🙂 Succes!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Het ziet er ook niet erg smakelijk uit nee, hahaha. De eerste keer dat ik het at moest ik er ook héél erg aan wennen. Maar het is best lekker! Met een sausje en kruiden enzo dan he, ik zou het zelf niet zo snel au naturel eten :p

      | Reageer op deze reactie
  10. Malou schreef:

    Ziet er goed uit! Bedankt voor de inspiratie =) Ik ben zelf vegetariër maar het lijkt me een leuke uitdaging om vaker veganistisch te eten!

    | Reageer op deze reactie
  11. Pingback: De eerste week van de Vegan Challenge | IKBENIRISNIET
  12. Ester schreef:

    Lees je blog graag en vind je recepten beslist inspirerend, al is t maar om te bewijzen dat veganistisch koken niet altijd moeilijk hoeft te zijn ;-)) Dit recept klinkt lekker, maar proeft eerder als goulash (tomaat, paprika, champignon) dan als hachee ( ui en veel kruidnagel, bier, peperkoek, laurier). Ik ga ze beiden maken!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Ja klopt, ik wist niet zo goed hoe ik het moest noemen, daarom de ‘soort van’ tussenhaakjes, haha. Leuk om te horen! 😀

      | Reageer op deze reactie
  13. Pingback: De derde week van de Vegan Challenge | IKBENIRISNIET
  14. Yvonne schreef:

    Mmmm, yummie….Ik ben deze nu aan het maken met rode kool erbij…Dat heb ik dan weer uit een hacheereceptje van Eko Plaza 🙂

    | Reageer op deze reactie
Back to Top