Filmtips IV

Van die oude-nieuwe films die je op een vrije avond fijn kan wegkijken.

Hysteria (2000) – Een film die zich afspeelt in het Victoriaanse Engeland waar een man de vibrator uitvond om de toen nog psychische aandoening Hysteria te genezen. De film is niet heel diepgaand (no pun intended) maar is soms best grappig en kijkt lekker weg.

Midnight in Paris (2000) – Deze film is zó leuk! Toen ik de trailer zag dacht ik ‘mehh’. En toen ik zag dat Owen Wilson de hoofdrol had, wilde ik hem al helemaal niet meer zien (god, wat vind ik dat een nare acteur). Maar ik zette me er overheen en uiteindelijk keek ik hem toch. Een aanrader als Parijs en de jaren 20 je hart sneller doen laten kloppen.

The Painted Veil (2006) – De film focust op een Britse dokter en zijn vrouw die hij mee neemt naar een Chinees dorpje waar een cholera epidemie heerst. Alles om haar dwars te zitten en te wraken omdat ze ontrouw was. Dit (romantische) drama speelt zich af rond 1920. Dit is zo’n film die ik wel vaker dan één keer wil zien, heel mooi!

That’s What I Am (2011) Dit is zo’n film voor het hele gezin om op een regenachtige zondagmiddag te kijken, die vind ik nooit zo súperbijzonder. De film gaat over pesten, vooroordelen en heeft een sterke “anders zijn is oké”-moraal en speelt zich af rond 1965.

The Artist (2011) Deze film – over de carrière van een filmster in het oude Hollywood in 1927 – won maar liefst 5 Oscars dus ik denk dat de meesten hem al wel hebben gezien, of er in ieder geval wel eens over gehoord hebben. Toch voegde ik hem aan dit lijstje toe, want deze film is zo tof. De filmposter hangt naast m’n laptop! Het is even wennen om een “stomme” zwart-wit film te kijken als je moderne films met special effects gewend bent maar uiteindelijk vond ik hem superleuk om te kijken.

Hebben jullie deze films allemaal al gezien?

Nog meer filmtips: deel I / deel II / deel III

Back to Top