Filmtips III

Het gaat goehoed met mijn Movie Challenge van 2011. Inmiddels bijna 50 films gezien dus ik zit redelijk op schema. Van de films die ik dit jaar al heb gezien moeten jullie de volgende écht zien.

Scene uit It’s Kind of a Funny Story

Paloma is een meisje van nog maar 11 jaar, maar is al intelligent genoeg om uit te vogelen dat het leven voor haar niet zo veel zin meer heeft. Op haar verjaardag wil ze zelfmoord plegen. Ze geeft haarzelf nog een half jaar om alles uit het leven te halen wat er in zit, zodat ze zeker kan zijn van haar besluit. Klinkt nogal deprimerend en dramatisch, maar dat is de film zeker niet. Hij’s echt heel leuk!

  • It’s Kind of a Funny Story [IMDB / Bol.com] ♥ ♥ ♥

Ook deze film klinkt weer uitermate deprimerend (wat heb ik daar toch mee?) maar is het absoluut niet. Craig is depressief en laat zichzelf opnemen op een psychiatrische afdeling, na een tijdje heeft hij het daar wel weer gezien, maar dan hoort hij dat hij er minimaal vijf dagen moet verblijven. Hij probeert er het beste van te maken, maakt nieuwe vrienden, ontmoet een chick, bladiebla. Mooie film.

Super toffe docu over het ontmoeten van iemand op the interwebz, er totaal verliefd op raken en.. Ja, de rest kan ik eigenlijk niet vertellen, want dan is de film helemaal niet meer leuk om te zien. Dit is wel echt één van de mooiste docu’s die ik ooit heb gezien, sommige dingen zijn herkenbaar en van andere dingen sta je echt te kijken. Heel goed in elkaar gezet en zeker het kijken waard.

Totaal geen film voor mij, aangezien ik een schijterd ben als het om enge films gaat. En vampierenfilms vind ik al helemaal niets (waarschijnlijk ben ik getraumatiseerd door Twilight). Maar deze is nog wel aardig te doen, ik heb er in ieder geval geen nachtmerries door gekregen. En dat de film een goede verhaallijn heeft en héél mooi gefilmd is, helpt natuurlijk ook wel mee.

Welke films hebben jullie de laatste tijd gezien die ik nog echt moet zien? Ik heb filmtips nodig!

Back to Top