Pastel haar = Liefde

Ik verveelde me, dus verfde ik mijn haar maar paars. Normaal beloven dit soort impulsieve acties in combinatie met mijn slechte karma niet veel goeds, maar ik moet zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat. Inmiddels is de kleur al iets vervaagd en is het meer een pastel paars, exact de kleur die ik wilde hebben! Karma is me goed gezind.

Pastel haar is tegenwoordig niet meer zo ‘in’, vooral vorig jaar werd het bij de modellen gezien. Maar aangezien ik in Enschede woon waar iedereen een paar jaar achterloopt kan ik nog steeds hip zijn. Het voordeel van in een niet-zo-hippe stad wonen. En of het nog in is, who cares, pastel haar is heet dus gewoon doen:

Hoe krijg je pastel haar?

1. Koop een potje haarverf van het merk Manic Panic, Directions of Special Effects (of koop meerdere kleuren als je wil mengen). Als ik het internet een beetje af ga kan je beter voor Directions of Special Effects kiezen omdat het kleurbehoud van deze merken beter is. Maar het is allemaal spoeling zonder chemische troep erin, dus vervagen gaat het sowieso doen.

2. Zorg dat je handschoenen, conditioner, vershoudfolie of aluminiumfolie en een haarverfkwast en bakje in huis hebt.

3. Als je je haar hebt gewassen en het droog is meng je een beetje verf met een shitload aan conditioner in een bakje en breng je het aan op de plukken haar die je geverfd wil hebben. Zie dit filmpje: ‘How to dye your hair pastel [..]‘.

4. Als het allemaal afzonderlijke plukjes zijn kan je er aluminiumfolie omheen doen en anders gewoon vershoudfolie en nog een handdoek er omheen zodat het lekker kan broeien en de kleur goed intrekt.

5. Een half uur laten inwerken moet goed genoeg zijn maar je kan de verf zo lang in je haar laten zitten als je wil, er zitten geen enge chemicaliƫn in die je haar kunnen beschadigen, dus no worries. Piece of cake. De kleur wordt uiteraard het mooist als je haar zo licht mogelijk is.

Back to Top