Digitaal bloemen tekenen + gratis wallpaper!

Hallo nieuwe hyperfocus genaamd digitaal bloemen tekenen. Ik heb de eerste meetekenles uit de Gouden Lijntjes cursus voor ProCreate (daarover later meer!) afgerond. En nu kan ik niet meer stoppen met het tekenen van bloemen op de iPad.

Veldboeketje als achtergrond op je telefoon

Ik liet mijn getekende boeketje met veldbloemen zien op Instagram. Tot mijn verrassing wilden meerderen ‘m gebruiken als telefoonachtergrond. Wow! Ik voel me helemaal vereerd. Je was al vrij om er een screenshot van te maken vanuit mijn Stories. Maar omdat Instagram de beeldkwaliteit slechter maakt, kan je de originele wallpaper nu ook hier vinden om te downloaden. Helemaal gratis! Mijn cadeautje voor jou om te vieren dat ik mijn blog eindelijk weer tot leven heb gewekt.

Ik maakte twee versies: de originele variant die je in mijn stories vond, die met de roze achtergrond. En een meer natuurlijke variant met een tof papier-textuurtje. Je zou haast denken dat het op echt papier is getekend in plaats van op de iPad. Onderaan de blogpost vind je ze.

Digitaal bloemen tekenen met ProCreate op de iPad
Dit is de versie van de gratis wallpaper met een subtiel papier-textuurtje

Dit gebruikte ik voor het maken van de digitale illustratie:

Als dit allemaal als abracadabra klinkt voor je: geen zorgen. Dat was het namelijk voor mij tot voor kort ook nog. De online cursus die ik nu volg is echt voor beginners, gelukkig. Daar leer je alles over brushes, kleurenpalletjes, en meer. Superhandig als je nog helemaal nieuw bent met ProCreate.

Digitaal bloemen tekenen – en nog véél meer

Lijkt het jou ook leuk om bloemen (en nog veel meer!) te tekenen op de iPad met ProCreate? Met de uitgebreide cursus van Gouden Lijntjes leer je alle functies en technieken die de app te bieden heeft. Je kan bijvoorbeeld je eigen kaarten maken om te laten drukken. Leuke illustraties voor je eigen website of Instagram Stories. En zelfs animaties! Het allerbeste is dat je de cursus gewoon online, vanuit je huis, kan volgen. Perfect voor huismussen.

Er zitten verschillende meetekenlessen in de cursus, waardoor je op een leuke manier de functies van ProCreate leert kennen, handige tekentips krijgt en eindigt met een mooi kunstwerkje. (Ja, écht, ook als je denkt dat je niet kan tekenen.) In de eerste meetekenles ga je digitaal bloemen tekenen aan de hand van een voorbeeld. Daarna kan je losgaan met je eigen bedachte boeketjes, zoals ik deed met dit vrolijke veldboeketje.

Gratis wallpaper voor je telefoon

Hieronder vind je twee versies van de wallpaper. Kies de versie die je het mooist vindt, sla de afbeelding op en stel ‘m in als achtergrond.

Deel de achtergrond ook gerust met anderen of op je social media. Dat vind ik alleen maar leuk. Je mag me taggen (@ikbenirisniet op Instagram), vind ik nóg leuker!

Gratis wallpaper voor je telefoon van een veldboeket op een roze achtergrond
Versie 1 met een roze achtergrond.
Gratis wallpaper voor je telefoon van een veldboeket op een papieren achtergrond
Versie twee met een meer natuurlijke, papieren ondergrond.

Ik ben echt heel trots op wat ik na één les uit de cursus nu al heb kunnen maken! Er zijn nog veel meer functies van ProCreate die ik in de loop van de cursus nog ga ontdekken. Dus ik ben benieuwd wat ik nog meer zal creëren. Als daar weer iets leuks uitkomt, zie je het hier op mijn blog weer verschijnen.

Liefs, Iris

P.S. Deze handtekening heb ik ook zelf geschreven in ProCreate!

Back to Top