Kookboek: Uit Pauline’s Keuken

Pauline’s levensmotto is ‘live, love, eat!’. Daar kan ik mij wel in vinden. Vooral in het eet-gedeelte. Lekker eten maken (en opeten) is mijn lievelingshobby. En van Pauline ook! Vijf jaar geleden begon ze met het delen van recepten op haar blog uitpaulineskeuken.nl. De meesten van jullie kennen haar blog vast wel, want ze is inmiddels mega populair! Dat is ook niet zo gek want Pauline komt heel leuk en vrolijk over en haar eten ziet er altijd zo lekker uit. Haar recepten zijn vaak simpel en snel, maar wel verrassend. Uit Pauline’s Keukenhaar tweede kookboek, ligt sinds kort in de winkels.

uit paulines keuken kookboek

Makkelijk & snel

Pauline staat bekend om haar makkelijke en snelle recepten die vaak gezond zijn, maar àltijd lekker. Als ik op maandag ons weekmenu samenstel (zó volwassen, ik weet het) check ik regelmatig de bomvolle receptenindex op haar blog. In haar nieuwe kookboek komt de fijne sfeer van haar blog ook goed naar voren. Elk recept begint met een kort persoonlijk verhaaltje en naast het recept vind je mooie food photography. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner, nagerechten, bij de koffie en bij de borrel.

uit paulines keuken bloemkool uit paulines keuken smoothies

Tips

Naast de vele recepten vind je ook een aantal pagina’s met informatie en tips in het kookboek. Onder andere een pagina over het organiseren van een dinner party. Superfijn, binnenkort ga ik namelijk een dinnerparty houden voor mijn moeder, zusje en Steve’s ouders. Dat wordt nog wat. Ook geeft Pauline een paar tips om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kan je gember het beste bewaren in de diepvries, je haalt het er even uit om te raspen en je legt het weer terug. Een tip die ik direct heb uitgevoerd na het maken van de kokos-linzensoep uit dit kookboek. Verder vind je in dit boek handige lijstjes met seizoensgroenten, een overzicht van wat er in je voorraadkast zou moeten staan en een stappenplan voor brooddeeg.

uit paulines keuken voorraadkast uit paulines keuken vegetarisch

Recepten

Lang niet alle recepten die in Pauline’s kookboek staan zijn vegetarisch, maar veel wel gelukkig! De vegetarische recepten kan je makkelijk herkennen aan een V-symbool in de hoek van de pagina (zie de foto hierboven). Om een idee te krijgen van de hoeveelheid vegetarische recepten: het hoofdstuk ‘diner’ met recepten voor je avondeten bevat 32 recepten, 15 daarvan zijn vegetarisch en een paar zijn makkelijk vegetarisch te bereiden door bijvoorbeeld een vleesvervanger te gebruiken. (Maar ik ben beter in koken dan in tellen, dus pin mij er niet op vast.) Alle recepten hebben korte ingrediëntenlijsten met herkenbare producten. Hoewel ik recepten met ellenlange ingredientenlijsten met de meest gekke producten ook wel wat vind hebben, zo ontdek je weer eens wat nieuws, vind ik het voor doordeweeks niet altijd even praktisch. De recepten van Pauline nodigen echt uit om er direct mee aan de slag te gaan. Dus dat deed ik ook! Het eerste dat ik maakte waren de Flammkuchen, óóh zo lekker. Het tweede dat op mijn weekmenu stond was de knalgele kokos-linzensoep, die misschien nog wel lekkerder was. Beide gerechten staan ook voor deze week hier op tafel, want het was een groot succes. Eergisteren maakte ik voor lunch de bloemkoolsteak, die ook prima was (maar lang niet zo lekker als de soep of de pizza, want ik houd eigenlijk niet zo van bloemkool..). Kijk hoe lekker het allemaal werd:

uit paulines keuken flammkuchen

Flammkuchen met appel, rode ui en geitenkaas. In plaats van tomatensaus zit er crème fraîche op de bodem, dat maakt het een flammkuchen in plaats van een pizza. Ik voegde er zelf nog wat spinazie en pijnboompitjes aan toe omdat ik dat nog in huis had. Zó lekker deze pizza! Het recept staat op bladzijde 89.

uit paulines keuken bloemkoolsteak

Bloemkool uit de oven met een marinade van tandooripasta en yoghurt. Normaal vind ik bloemkool helemaal niets, maar op deze manier is het toch prima te doen! Het originele recept is wat uitgebreider trouwens, met kikkererwten en een tomatensalsa, dit recept vind je op bladzijde 111.

uit paulines keuken kokoslinzensoep

Deze kokos-linzensoep is zó lekker! De gele kleur heeft ‘ie te danken aan kruiden als kerrie en kurkuma. Dat in combinatie met verse gember en citroengras maakt het echt een lekker kruidig soepje. En door de linzen is het heel voedzaam. Ik had twee kommen als avondeten en heb daarna geen honger meer gekregen. Dit recept is echt een aanrader en vind je op bladzijde 41.

Aanrader!

Uit Pauline’s Keuken is een perfect kookboek voor beginnende keukenprinsessen, de recepten zijn makkelijk te volgen. Maar ik weet ook zeker dat degenen die al wat meer ervaring op kookgebied hebben dit ook een leuk boek vinden, want er staan zeker wel verrassende recepten in.

Het kookboek Uit Pauline’s Keuken is o.a. hier te koop voor 19,95 euro.

uit paulines keuken achterkant boek

Deze blogpost bevat een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar. Lees de disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

40 reacties op “Kookboek: Uit Pauline’s Keuken

 1. Pdst boek ziet er echt mooi uit! Mooie kleuren en foto’s!
  En ik dacht niet dat ik dit ooit ging zeggen, maar die bloemkool ziet er best smakelijk uit 😉

 2. Resy

  Dit klinkt inderdaad als een erg goed en leuk kookboek, en niet al te ingewikkeld. Op dit moment heb ik alleen nog twee kookboeken liggen waar ik nog veel te weinig uitgemaakt heb, dus moet ik van mezelf nog even wachten met deze te kopen, maar hij staat zeker op m’n verlanglijstje!!

 3. Ellen

  Ik vind het boek er echt fantastisch uit zien! Ik volg haar blog al heel lang, wat een dream come true!

 4. Linda

  Zo leuk! Ik maak echt heel vaak iets van Pauline’s blog dus het boek wil ik zeker nog aanschaffen!

 5. Mooi boek en heel fijn dat er zulke duidelijke foto’s in staan.
  Ben ontzettend benieuwd naar de recepten.

 6. Wat een prachtig kookboek; de foto’s zijn ook fantastisch! En wat gaaf dat er een sectie is voor smoothies; dat zie ik veel te weinig in kookboeken!

 7. Ilse

  Oh, die flamkuchen zien er goed uit! Ik heb het zelf ooit gegeten en vond het toen niet lekker, maar toen zat ik nog in de periode dat ik heel veel niet lekker vond, haha.

  Staan er ook veel (gezonde) tussendoortjes in? Daar ben ik vooral benieuwd naar.

  • iris

   Niet superveel maar wel een paar! Van die kokosballetjes van dadels en noten bijvoorbeeld of bananenbrood-muffins.

 8. Ik heb het kookboek ook en ik ben fan. Zulke fijne recepten staan er in en het is ook nog eens mooi vormgegeven!

 9. Ik vind het zo’n mooi boek om te zien, de vormgeving en foto’s zijn echt prachtig! Die kokos-linzensoep klinkt heerlijk. 😀

 10. Sofie

  Ik heb het voedselzandloperkookboek dat zij ook schreef. Dit bloek klinkt ook wel heeeeel erg aanlokkelijk 🙂

 11. Danielle

  Yes hier heb ik op zitten wachten! Oké. En nu ga ik snel lezen wat je er over te vertellen hebt! 😉

 12. Saar

  Hmmm, dit ziet er echt een aanrader van een kookboek uit! Ik moet de recepten uit haar receptenindex misschien ook maar eens gaan klaarmaken!

  • iris

   Ja echt doen hoor! Pauline is awesome! En dan weet je ook meteen of dit kookboek iets voor je is 😀

 13. Moniek

  Ik had hem al in de winkel zien liggen. Vind haar vorige kookboek ook erg fijn! Staat zeker op mijn verlanglijstje.

 14. Heel leuk dat ze nu een kookboek heeft uitgebracht. Ik vind het altijd heel leuk dat jij ook echt recepten uit een boek maakt in je review, dat doen de meeste bloggers bij een review niet.

  • iris

   Oh ik vind het zo leuk dat je dat zegt! Dat heb ik bij de laatste paar kookboek-reviews gedaan dus ik ben blij dat dat in de smaak valt 😀 Bij andere reviews had ik er vaak ook al wel één dingetje uit gemaakt maar dan kwam dat niet zo naar voren in de blogpost. Thanks!

 15. saskia

  ooo ik wil dit boek zo graag!! Hij staat boven aan mijn verlanglijstje 😀 Leuk artikel!
  Bij haar recepten laat ik ook heel vaak het vlees gewoon weg en vaak is het dan nog steeds hartstikke lekker.
  Hahaha als ik op zondag ons weekmenu samenstel voel ik mij ook altijd heul volwassen. Jouw site scroll ik dan ook altijd even door!

 16. Deisy

  Wat een prachtig boek: ik ben echt fan van Pauline haar blog dus over boek zat ik toch ook wel na te denken. Dankzij jouw prachtige enthousiaste review heb ik hem dus stiekem net gekocht haha! Oeps! X

 17. Deze heb ik echt al heel vaak zien liggen en doorgebladerd, lijkt me zo leuk! Ziet er ook super lekker uit allemaal!

 18. Paul

  Populair of niet, ik had dus nog nooit van Pauline’s blog gehoord. Net heb ik even door de receptenindex gekeken en daar staan interessante dingen bij. En die flammkuchen ziet er heerlijk uit.

 19. Het boek ziet er zo mooi uit! Ben er erg benieuwd naar. Jouw flamkuchen zien er ook heerlijk uit!!

 20. Renske

  Ik ben ook helemaal blij met dit kookboek! Haar eerste kookboek heb ik ook, dus dit kookboek moest en zal er komen. Inmiddels heb ik er heel wat doorheen gebladerd; hongerrr! Leuk dat je zelf ook al wat recepten hebt geprobeerd. Die flammkuchen lijkt me echt heerlijk!

 21. Pingback: Recept: Zeewierpasta met groenten | IKBENIRISNIET

 22. Pingback: Weekoverzicht: Ziekenhuis, tandarts & vet gezellig bezoek | IKBENIRISNIET

 23. Pingback: Kookboek: Feel Good Food | IKBENIRISNIET

 24. Pingback: Recept: Pizza van pitabroodjes | IKBENIRISNIET