Kookboek: Uit Pauline’s Keuken

Pauline’s levensmotto is ‘live, love, eat!’. Daar kan ik mij wel in vinden. Vooral in het eet-gedeelte. Lekker eten maken (en opeten) is mijn lievelingshobby. En van Pauline ook! Vijf jaar geleden begon ze met het delen van recepten op haar blog uitpaulineskeuken.nl. De meesten van jullie kennen haar blog vast wel, want ze is inmiddels mega populair! Dat is ook niet zo gek want Pauline komt heel leuk en vrolijk over en haar eten ziet er altijd zo lekker uit. Haar recepten zijn vaak simpel en snel, maar wel verrassend. Uit Pauline’s Keukenhaar tweede kookboek, ligt sinds kort in de winkels.

uit paulines keuken kookboek

Makkelijk & snel

Pauline staat bekend om haar makkelijke en snelle recepten die vaak gezond zijn, maar àltijd lekker. Als ik op maandag ons weekmenu samenstel (zó volwassen, ik weet het) check ik regelmatig de bomvolle receptenindex op haar blog. In haar nieuwe kookboek komt de fijne sfeer van haar blog ook goed naar voren. Elk recept begint met een kort persoonlijk verhaaltje en naast het recept vind je mooie food photography. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner, nagerechten, bij de koffie en bij de borrel.

uit paulines keuken bloemkool uit paulines keuken smoothies

Tips

Naast de vele recepten vind je ook een aantal pagina’s met informatie en tips in het kookboek. Onder andere een pagina over het organiseren van een dinner party. Superfijn, binnenkort ga ik namelijk een dinnerparty houden voor mijn moeder, zusje en Steve’s ouders. Dat wordt nog wat. Ook geeft Pauline een paar tips om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kan je gember het beste bewaren in de diepvries, je haalt het er even uit om te raspen en je legt het weer terug. Een tip die ik direct heb uitgevoerd na het maken van de kokos-linzensoep uit dit kookboek. Verder vind je in dit boek handige lijstjes met seizoensgroenten, een overzicht van wat er in je voorraadkast zou moeten staan en een stappenplan voor brooddeeg.

uit paulines keuken voorraadkast uit paulines keuken vegetarisch

Recepten

Lang niet alle recepten die in Pauline’s kookboek staan zijn vegetarisch, maar veel wel gelukkig! De vegetarische recepten kan je makkelijk herkennen aan een V-symbool in de hoek van de pagina (zie de foto hierboven). Om een idee te krijgen van de hoeveelheid vegetarische recepten: het hoofdstuk ‘diner’ met recepten voor je avondeten bevat 32 recepten, 15 daarvan zijn vegetarisch en een paar zijn makkelijk vegetarisch te bereiden door bijvoorbeeld een vleesvervanger te gebruiken. (Maar ik ben beter in koken dan in tellen, dus pin mij er niet op vast.) Alle recepten hebben korte ingrediëntenlijsten met herkenbare producten. Hoewel ik recepten met ellenlange ingredientenlijsten met de meest gekke producten ook wel wat vind hebben, zo ontdek je weer eens wat nieuws, vind ik het voor doordeweeks niet altijd even praktisch. De recepten van Pauline nodigen echt uit om er direct mee aan de slag te gaan. Dus dat deed ik ook! Het eerste dat ik maakte waren de Flammkuchen, óóh zo lekker. Het tweede dat op mijn weekmenu stond was de knalgele kokos-linzensoep, die misschien nog wel lekkerder was. Beide gerechten staan ook voor deze week hier op tafel, want het was een groot succes. Eergisteren maakte ik voor lunch de bloemkoolsteak, die ook prima was (maar lang niet zo lekker als de soep of de pizza, want ik houd eigenlijk niet zo van bloemkool..). Kijk hoe lekker het allemaal werd:

uit paulines keuken flammkuchen
Flammkuchen met appel, rode ui en geitenkaas. In plaats van tomatensaus zit er crème fraîche op de bodem, dat maakt het een flammkuchen in plaats van een pizza. Ik voegde er zelf nog wat spinazie en pijnboompitjes aan toe omdat ik dat nog in huis had. Zó lekker deze pizza! Het recept staat op bladzijde 89.
uit paulines keuken bloemkoolsteak
Bloemkool uit de oven met een marinade van tandooripasta en yoghurt. Normaal vind ik bloemkool helemaal niets, maar op deze manier is het toch prima te doen! Het originele recept is wat uitgebreider trouwens, met kikkererwten en een tomatensalsa, dit recept vind je op bladzijde 111.
uit paulines keuken kokoslinzensoep
Deze kokos-linzensoep is zó lekker! De gele kleur heeft ‘ie te danken aan kruiden als kerrie en kurkuma. Dat in combinatie met verse gember en citroengras maakt het echt een lekker kruidig soepje. En door de linzen is het heel voedzaam. Ik had twee kommen als avondeten en heb daarna geen honger meer gekregen. Dit recept is echt een aanrader en vind je op bladzijde 41.

Aanrader!

Uit Pauline’s Keuken is een perfect kookboek voor beginnende keukenprinsessen, de recepten zijn makkelijk te volgen. Maar ik weet ook zeker dat degenen die al wat meer ervaring op kookgebied hebben dit ook een leuk boek vinden, want er staan zeker wel verrassende recepten in.

Het kookboek Uit Pauline’s Keuken is o.a. hier te koop voor 19,95 euro.

uit paulines keuken achterkant boek

Deze blogpost bevat een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top