Hotspot: ETN Saladebar in Enschede

Lotta, de eigenaresse van ETN saladebar, ken ik van lang-lang geleden toen ik eens rondliep op de Local Sunday Market. Ze stond daar toen met weckpotten gevuld met ingemaakte groenten en sauzen. Ook kon je bij haar terecht voor workshops. Ondernemend en culinair, dat was gelijk duidelijk! Vorig jaar hoorde ik van haar crowdfunding-campagne. Ze was van plan de eerste saladebar in Enschede te beginnen. En tadaa! Dat is haar gewoon gelukt! Sinds eind vorig jaar kan je bij ETN terecht voor de lekkerste salades, soep, wraps en drankjes.

Hotspot: ETN saladebar in Enschede Hotspot: ETN saladebar in Enschede

ETN Saladebar in Enschede

Lotta is ontzettend lief en gezellig, alleen daarom is het een feestje om bij ETN aan te schuiven voor een kop thee en een salade. Mijn favoriete salade is sowieso die met belugalinzen, zoete aardappel, geitenkaas en appel. Mm! Ook is Lotta een ster in het maken van romige hummus. Die mocht ik proeven tijdens een workshop die onlangs werd gegeven in de saladebar. Het is gewoon een heel gezellige plek: leuk aangekleed, fijn om even te zitten tussen het winkelen door of wanneer je een afspraak hebt.

Hotspot: ETN saladebar in Enschede
Een Iris in haar natuurlijke habitat. Foto gemaakt door Olga Hoekstra.

saladebar Hotspot: ETN saladebar in Enschede

Gezond, lekker & betaalbaar

Op de menukaart vind je verschillende maaltijdsalades, onder andere Twentse Kip, Linzen Geitenkaas, Groente Power en Vegan Quinoa. Ook kan je je eigen salade samenstellen of extra toppings toevoegen. Voor een maaltijdsalade betaal je tussen de 6,50 en 10 euro. En je krijgt dan echt een goede portie, hoor. Naast koffie en thee kan je er ook terecht voor biologische Proviant limonade uit Berlijn. Tip van Iris: die met rabarber is heel lekker! De complete menukaart en alle prijzen vind je op de website van ETN.

Hotspot: ETN saladebar in Enschede
Ze verkopen ook kaartjes, kookboeken en handgemaakte sieraden! Leuk als je op zoek bent naar een uniek cadeau voor iemand.

Hotspot: ETN saladebar in Enschede Hotspot: ETN saladebar in Enschede

ETN Saladebar vind je in het leukste stukje van Enschede, aan de Haverstraatpassage. Contactinformatie en de openingstijden vind je op de website. En doe de groetjes aan Lotta van me als je er dan toch langs gaat!

Zijn jullie hier al eens geweest? Zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties op “Hotspot: ETN Saladebar in Enschede

 1. Iris schreef:

  Het ziet er uit als een plek waar ik graag nog eens ga eten. Het is wel twee uur met de trein, maar daar verzin ik dan wel wat op.

  | Reageer op deze reactie
 2. Anna Maria schreef:

  Nee ik ben er nog niet geweest, maar het is dan ook wel een klein beetje ver. Ik krijg soms wel de indruk dat alle leuke zaakjes ver weg zitten. 🙁

  | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  Het ziet er echt zo tof uit! Alleen al het logo op het raam vind ik leuk 🙂 Jammer dat Enschede voor mij niet echt in de buurt is, maar anders zou ik graag eens langsgaan.

  | Reageer op deze reactie
 4. Lotta schreef:

  Wow Iris, dank je wel voor je fijne blog!
  Super leuk dat je langs bent geweest en tot snel 😀

  | Reageer op deze reactie
 5. Danique schreef:

  Wat ziet dat er gezellig uit! Dit ga ik onthouden voor wanneer ik eens in Enschede wil gaan lunchen! Of als alternatief voor Happy Italy haha !

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa doe maar, leuk! Ik ben nog nooit bij Happy Italy geweest, maar ETN is in ieder geval een stuk knusser 😀

   | Reageer op deze reactie
Back to Top