Diergaarde Blijdorp: Oceanium & Arctica

Gisteren reisden we twee en een half uur om aan de andere kant van het land Diergaarde Blijdorp te bezoeken. De hele week was ik al excited om te gaan, ik wist dat er in Blijdorp een gigantische ruit was waar je de ijsberen achter zou kunnen zien zwemmen, vandaar dat ik per se naar deze dierentuin wilde. I love ijsberen!

Het was superleuk in de dierentuin, we hadden een rustig dagje uitgekozen dus weinig mensen (en weinig schreeuwende kinderen, whoeoe!). Ik zag Bokito, een baby olifantje, een slapende tijger.. En ijsberen!! Wel viel het ijsberenverblijf een beetje tegen, een tijdje geleden had een ijsbeer namelijk een ruit kapot gemaakt met een steen (filmpje!) waardoor ze de tribune voor de ruit moesten afzetten met hekjes. Stom. Gelukkig zag ik de ijsberen wel héél even zwemmen zodat ik toch snel twee foto’s heb kunnen maken, mission accomplished.

Ik weet alleen nog steeds niet goed of het nu zielig is voor de dieren om in een dierentuin te zitten. Bij sommige dieren, zoals bij de roofdieren en de vogelsoorten, kreeg ik er toch wel een beetje een naar gevoel van als ik het beperkte leefgebied van de dieren zag. Daarentegen dragen dierentuinen ook bij aan positieve dingen, zoals fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten, educatie en onderzoek, wat ik uiteraard erg goed vind.
Wat vinden jullie?

Back to Top