DIY: Losse thee bewaren

Bij Het Gouden Randje kocht ik laatst superlekkere thee. Omdat ik het niet zo handig vond om ze in de originele verpakking te bewaren, zocht ik naar een goedkope oplossing om de thee goed te kunnen bewaren. Bij de Xenos kocht ik drie kleine weckpotten (voor nog geen twee euro per stuk) en bij de Gamma schoolbordverf. Het resultaat zie je hierboven! Ik vind ze superleuk geworden, ik moet alleen nog wel een beetje oefenen met het netjes schrijven met krijt.

Wil je dit ook maken? Dit heb je nodig:
Glazen potjes (o.a. Blokker, Xenos, kringloopzaak)
Schoolbordverf (bijv. Gamma eigen merk, 9 euro)
Een kleine kwast
Fijn schuurpapier
Schilderstape
Witte schoolbordkrijtjes (speelgoedwinkel)

Met fijn schuurpapier kan je het gedeelte dat je wil verven een beetje ruw maken, dan blijft de verf uiteindelijk beter zitten. Als de potjes goed schoon zijn (stof- en vetvrij) kan je het afplakken met schilderstape (tape goed aandrukken!), zoals ik op de foto hierboven heb gedaan.

De verf eerst even goed doorroeren met zo’n houten roerstaafje (in de bouwmarkt zocht ik de hele tijd naar de roerstaafjes, maar blijkbaar krijg je die gewoon bij de kassa, oeps. Een echte klusvrouw ben ik nog niet). Daarna een laagje verf aanbrengen met een kleine kwast.

Als de verf zo goed als droog is, nog een laagje verf er overheen. En dit nog één keer herhalen. En dan is het even geduld hebben en wachten tot de verf droog is zodat je voorzichtig de schilderstape kan verwijderen. Na ongeveer 24 uur drogen is het etiket hard genoeg geworden om er op te kunnen schrijven met een schoolbordkrijtje. Eitje!

Back to Top