Zweefthee

Ik heb een grote voorliefde voor zweefthee. Gekke kruidensmaakjes met zweverige quotes op de labeltjes, biologisch afbreekbare theezakjes zonder labeltjes om het milieu te sparen, slaapthee, vrouwenthee, losse thee, you name it, het staat allemaal in mijn theekastje. Ja, ik heb een apart keukenkastje voor alle thee-dingen. Ik heb zelfs een thee-apparaat waarmee je de temperatuur van het water kan instellen en dan komt er precies genoeg water uit voor één kopje thee. Mijn nieuwste aanvulling is thee in katoenen zakjes. Veel te duur ook. Maar wel mijn nieuwe lievelingsthee. Het geeft elke keer zo’n luxe gevoel om er een kopje thee van te drinken.

hari tea

Mindscape

Ik heb vaak het gevoel alsof ik modder & pudding in mijn hoofd heb, zo noem ik dat. Dan is alles een beetje wazig. Bij Ekoplaza kocht ik Mindscape thee, want de verpakking zag er leuk uit en deze beschrijving stond erop: Sometimes your ideas seems to get a little fuzzy. Maybe you are slow to get rolling in the morning. Maybe you just get that afternoon slump. Maybe you feel a step behind in your Friday night card game. When the mindscape is in focus, you get it. You are relaxed, but crisp – like the taste of a classic – ginger and lemon. Als je er maar genoeg in gelooft werkt het ook nog. Thank god voor het placebo-effect. Waar ik sowieso erg gevoelig voor ben. Want vaak denk ik dat ik een aspirientje in heb genomen, gaat mijn hoofdpijn daardoor weg, en later zie ik het aspirientje nog op mijn bureau liggen. Een hele goedkope en gezonde pijnstiller.hari tea

Buddha Box

En toen raakten mijn luxe theetjes op, verprutste ik mijn superbelangrijke statistiekherkansing (denk ik, ik heb het cijfer nog niet terug) dus rende ik weer naar de winkel om nieuwe thee te kopen. Ik kon niet kiezen tussen alle theesmaakjes en na 20 minuten twijfelen ging ik voor de Budda Box van Hari Tea. Hier zit van elke smaak die het merk heeft een theezakje in. Wel apart verpakt in plastic, dat is bij die andere doosjes niet als je één smaak koopt, maar dat is misschien ook wel weer handig om te weten voor de mensen die wel eens theezakjes snailmailen. Volgens mij betaalde ik er 4 à 5 euro voor en er zitten 11 theezakjes in. Ik doe er dus heel zuinig mee. Maar dan heb je ook wat: “Opening a premium box of Hari Tea is like opening the gates of a temple. The packaging, the names and the sophisticated formulas encourage you to forget the world and to experience the delicious, undistracted silence of the present moment.” Wauw. Oké. Ik ben echt een sucker voor dat soort reclamepraatjes trouwens, het is maar goed dat ik geen TV kijk.

Katoenen theezakjes

De eerste keer dat ik een theezakje uit het doosje haalde was ik helemaal verbaasd door de katoenen theezakjes. Zo luxe! I love it, ik werd er zo enthousiast van dat ik het direct de wereld in twitterde. Ik word elke keer heel blij als ik er een kopje thee van zet (ik ben makkelijk tevreden te stellen, zoals je merkt). Verder is de thee biologisch en bevat het geen gekke enge ingrediënten maar gewoon theeblaadjes en kruiden, zoals het hoort.

hari tea buddha box

Dus als je te veel geld over hebt en ook van zweefthee houdt, is deze thee een aanrader. Het is in ieder geval te koop bij Ekoplaza, maar als je via Google zoekt kan je ook webshops vinden die deze thee verkopen. De doosjes bevatten 10 theezakjes, de buddha box heeft 11 theezakjes. De prijs voor zo’n doosje thee is ongeveer 4 euro.

Back to Top