Recept: Taboulé (Salade met bulgur)

Ik ben altijd een beetje teleurgesteld als mijn eten er niet zo mooi uit ziet als het eten op de foto uit het kookboek, hihi.

Vanavond aten we bulgur. Bulgur? Ik had er nog niet eerder van gehoord maar het is een soort van couscous alleen dan iets dikker. En het is heel lekker! En ook niet geheel onbelangrijk, het is supergezond. Het volgende recept is een traditioneel Arabisch gerecht en komt uit het kookboek Vegalicious.

Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram bulgur (te koop bij natuurwinkels of buitenlandse zaakjes)
2 bosjes platte peterselie
1 bos munt
1/2 geschilde ontpitte komkommer
1 bosje gesnipperde lente-uitjes
Het sap van 2 citroenen
0,75 dl olijfolie
300 gram kerstomaatjes
Peper en zout

Tip: als je niet voor de vegan-friendly variant wil gaan, dit gerecht is superlekker met wat verkruimelde feta er doorheen.

Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking. In het recept uit het kookboek stond dat je de bulgur een uur lang moest laten wellen in heet water, dit duurde mij iets te lang, na 20 minuten vond ik de bulgur ook goed genoeg. Op internet kan je nog veel meer verschillende bereidingswijzen vinden.

Snij de peterselie en munt fijn en meng dit door de uitgelekte bulgur. Voeg vervolgens de gesneden lente-uitjes en komkommer toe. Maak de dressing door het citroensap en de olijfolie te mengen, voeg er peper en zout aan toe. Ik voegde er ook nog wat knoflookpoeder aan toe. I loooove knoflook. Meng de dressing door de bulgur. Verdeel over borden en leg er de tomaatjes op. Jammie!

Ik ben ook zo’n sukkel soms. Pas toen ik de salade bijna op had, kwam ik er achter dat ik de lente-ui en komkommer vergeten was door de bulgur te mengen. Oeps. Maar desondanks was het wel erg lekker, de volgende keer maak ik hem wel helemaal goed en dan smaakt ‘ie vast nóg beter. (Update: vandaag maakte ik hem wel helemaal goed en hij was nog 3879 keer lekkerder, mjamm) Voor de keukenprins(es)jes: weten jullie nog meer lekkere recepten met bulgur?

Bron: uit het kookboek ‘Vegalicious‘ (p. 94)

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

14 reacties op “Recept: Taboulé (Salade met bulgur)

  1. Sterker nog: het ziet er mooier uit dan in het kookboek! (: Je hebt me nieuwe vegan-kracht gegeven met jouw blogjes. Ik ga zo “The Everything Vegan Cookbook” en “Dieren eten” bestellen. Bedankt voor de tips en dit heerlijke recept!

    • iris

      Wauw, dat vind ik echt supertof om te horen 🙂 Dankjewel voor je lieve comment!

  2. Benthe

    Ik heb nog nooit bulgur gegeten, zie het altijd in de delicious. staan maar twijfelde altijd een beetje. Nu ga ik het zeker een keer proberen!

  3. Het ziet er nog steeds erg lekker uit! Ik ken het ook niet, maar zeker het proberen waard volgens mij

  4. Pingback: Recept: Quinoa met spinazie en aubergine | IKBENIRISNIET

  5. Pingback: Recept: Quinoa met granaatappelpitjes | IKBENIRISNIET

  6. Carmen

    Hey één van mijn lievelingsgerecht staat er gewoon tussen! Ik vind bulgur vele malen lekkerder dan quinoa, en het is ook zo goedkoop, van een pak van € 1,99 kunnen mijn vriend en ik 4 dagen eten, ik maak geen grappen! Ik kan nog wel veel meer uitroeptekens typen want het is ook zo snel klaar en lekker en mmmmm!!!!

  7. Pingback: FoodWeLove: east meets west | IKBENIRISNIET

  8. Joke

    Ziet er lekker uit!
    Zelf maak ik salades met couscous steeds de avond op voorhand, dan krijgen de kruiden en sappen goed de tijd om in te trekken en zo is de smaak nog rijker. Je hoeft dan de couscous zelfs niet met warm water te bereiden, gewoon voldoende vocht (olie, water, appelazijn, citroen, …) toevoegen, alle ingrediënten bij elkaar en een nachtje in de koelkast… 🙂

    • iris

      Wat een goede tip, dat ga ik ook eens proberen. Dankjewel!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten