GreenBook: plannen, tekenen en organiseren

Ondanks dat ik mijn dagelijkse leven voornamelijk online doorbreng, zal mijn liefde voor papier nooit vergaan. Van nieuwe ideeën tot zaken die ik écht niet mag vergeten; alles schrijf ik op. Ik ben visueel ingesteld en houd van de vrijheid van pen en papier zodat ik mindmaps en andere krabbels kan maken. Iets dat in een virtuele notitie-app minder intuïtief gaat. Er vloog dus heel wat papier doorheen als ik aan mijn bureau zat. Sinds vorig jaar gebruik ik dagelijks mijn GreenBook met whiteboard-papier en dat is fan-tas-tisch. Planningen en snelle krabbels belanden daardoor niet meer bij het oud papier, maar veeg ik gewoon uit!

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Greenstory 

Greenstory

Vorig jaar nam Yagmur, één van de oprichters van Greenstory, voor het eerst contact met mij op en sindsdien hebben we al regelmatig heen en weer gemaild. Zo heb ik steeds beter kennis kunnen maken met Greenstory en hoe zij ondernemen. Ik kan dus oprecht zeggen dat ik alles wat ze doen toejuich. Yagmur en Kaim (broer en zus!) begonnen op de middelbare school met het ontwikkelen van duurzame producten en zo ontstond Greenstory.

Duurzaamheid is altijd één van de belangrijkste waarden van hun onderneming geweest. De producten van Greenstory hebben dan ook allemaal een duurzaam verhaal. De laptophoes die je hieronder ziet, is bijvoorbeeld (fair trade) gemaakt van gerecyclede visnetten. Van productie tot en met de verzending houden ze rekening met de impact op het milieu. Ook dat laatste is iets dat ik kan bevestigen, want zo nu en dan sturen ze me iets op als ze een nieuwe uitbreiding hebben, en het wordt altijd in een envelop van gerecycled papier bezorgd. Zelfs de adreslabels zijn van gerecycled materiaal!

De GreenSleeve is een fair trade laptophoes gemaakt van visnetten!

GreenBook

De trouwe lezer weet misschien nog wel dat ik vorig jaar een Groene Tip schreef over het uitwisbare notitieboek van Greenstory. Inmiddels gebruik mijn GreenBook nog steeds dagelijks en voor steeds meer toepassingen. Ik kan nu ook zeggen dat je de pagina’s echt heel lang kan blijven hergebruiken. Ik was bang dat ze misschien niet meer zo mooi wit zouden zijn na een paar keer uitvegen, maar dat valt reuze mee. De truc is om teksten niet te lang te laten staan en om tijdens het schrijven niet te hard te drukken. Bij een GreenBook krijg je standaard een doekje en speciale schoonmaakspray zodat je de pagina’s zo nu en dan extra goed schoon kan maken. Oudere teksten maak je daar ook makkelijker mee schoon! Dus je kan de pagina’s écht eindeloos blijven hergebruiken.

Mijn GreenBook gebruik ik in de eerste plaats vooral voor het uitschrijven van ideeën. Als ik bijvoorbeeld een idee voor een recept heb, een blogpost of iets anders, krabbel ik het gelijk neer met de magic pen. Daarnaast gebruik ik de speciale todo-pagina’s veel. Én ben ik groot fan van de habit tracker! Fun fact: die is ontworpen en toegevoegd aan de webshop nadat ik dit als idee had aangedragen. Zo leuk! Ik ken het idee van een habit tracker vooral van bulletjournalen, maar met zo’n uitwisbaar template vind ik het veel makkelijker om bij te houden. En mocht je het zonde vinden om uit te vegen, dan kan je er altijd een foto van maken of inscannen.

Mijn favoriete notitieboek voor snelle krabbels, planningen, aantekeningen en doodles. Aan de zijkant zie je de tabbladen uitsteken die je los bij je notitieboek kan bestellen.
Met de magic pen tekende ik deze bloem na van het Instagram-account @bonjournal_.

Stel je eigen GreenBook samen

Het leuke aan GreenStory is dat ze hun producten constant blijven verbeteren en aanvullen. Zo zijn er nu veel verschillende todo-, plan- en creatieve pagina’s beschikbaar om je GreenBook mee aan te vullen. Pagina’s klik je namelijk makkelijk in en uit de binding zonder dat ze kapot gaan. Hierdoor zijn ze ook makkelijk in te scannen trouwens! Maar het grootste voordeel is dat je daarmee je GreenBook helemaal zo kan indelen zoals jij wil. Mijn GreenBook begint met een jaarlijkse planner, hier kan ik snel iets noteren als er een belangrijke datum is. Vervolgens heb ik wat todo-pagina’s en andere invulpagina’s (zoals de habit tracker). Daarna veel gelinieerde pagina’s, omdat ik die het meest gebruik. En daarna blanco- en gestippelde pagina’s die ik gebruik voor de meer visuele dingen zoals mindmaps. De verschillende soorten pagina’s houd ik overzichtelijk van elkaar apart door de tabbladen die los worden verkocht in de webshop.

In de webshop vind je op dit moment zestien verschillende soorten uitwisbare pagina’s. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

  • Habit tracker
  • Nutrition planner
  • To Do classic
  • Yearly planner

Je kan een blanco of gelinieerde GreenBook bestellen en deze eventueel aanvullen met de speciale pagina’s. Er zijn ook drie varianten waar je verschillende soorten pagina’s bij krijgt, deze zijn verkrijgbaar in de thema’s To Do, Planner en All-in-one.

Nutrition planner – Voor het plannen van je weekmenu
Habit tracker – Om jezelf te motiveren. (Voor de oplettende kijker: ik ben de 10K stappen niet vergeten, maar ik draag mijn Fitbit tijdelijk niet dus houd mijn stappen nog even niet bij!)

Andere duurzame producten

Je hoort al wel van welk product ik het meest fan ben: de GreenBook! Ik ben er oprecht heel blij mee en ik vind het één van de betere uitvindingen. Het is inmiddels dan ook een heuse bestseller in de webshop. Maar naast het uitwisbare notitieboek kan je in de webshop ook terecht voor andere duurzame producten die je helpen productiever te werken. Op de foto’s hieronder zie je fantastische laptophoes van visnetten die ik al eerder noemde. Deze is ook in kleinere maten beschikbaar voor je tablet. En mocht je nu liever op papier schrijven waarbij je schrijfsels voor eeuwig blijven vastgelegd (bijvoorbeeld voor een bullet journal of self care journal), dan kan je ook notitieboeken van steen kopen bij Greenstory. Ook daar worden geen bossen voor gekapt, omdat het papier is gemaakt van onder andere calciumcarbonaat.

  • Bestel de fair trade GreenSleeve hier vanaf € 25,50
  • Bestel de duurzame Stone Notebook hier voor € 17,50
De laptophoes is gemaakt van stevig materiaal.
De kwaliteit is zo goed dat de laptophoes jaren meegaat, zelfs bij veel gebruik!
Voor als je liever niet schrijft op uitwisbaar papier: de Stone Notebooks zijn een goed alternatief! Deze met stipjes zou je kunnen gebruiken als bullet journal.

Tip: 10% Studentenkorting

Studeer je? Dan heb jij even geluk. Je krijgt dan namelijk 10% korting op jouw aankoop bij GreenStory. Mail hiervoor een foto van je studentenpas vanuit je officiele studenten-emailadres naar GreenStory. Vervolgens ontvang je de kortingscode die je kan invoeren bij je bestelling.

Nog meer goed nieuws! Tot en met zaterdag 3 maart 2018 kan je deze kortingscode gebruiken voor gratis verzending bij een bestelling boven de 25 euro: ‘iris62maart‘.

Waar zou jij een uitwisbaar notitieboek voor gebruiken? Of wis je liever niet uit en ben je meer fan van de Stone Notebooks?

Back to Top