GreenBook: plannen, tekenen en organiseren

Ondanks dat ik mijn dagelijkse leven voornamelijk online doorbreng, zal mijn liefde voor papier nooit vergaan. Van nieuwe ideeën tot zaken die ik écht niet mag vergeten; alles schrijf ik op. Ik ben visueel ingesteld en houd van de vrijheid van pen en papier zodat ik mindmaps en andere krabbels kan maken. Iets dat in een virtuele notitie-app minder intuïtief gaat. Er vloog dus heel wat papier doorheen als ik aan mijn bureau zat. Sinds vorig jaar gebruik ik dagelijks mijn GreenBook met whiteboard-papier en dat is fan-tas-tisch. Planningen en snelle krabbels belanden daardoor niet meer bij het oud papier, maar veeg ik gewoon uit!

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Greenstory 

Greenstory

Vorig jaar nam Yagmur, één van de oprichters van Greenstory, voor het eerst contact met mij op en sindsdien hebben we al regelmatig heen en weer gemaild. Zo heb ik steeds beter kennis kunnen maken met Greenstory en hoe zij ondernemen. Ik kan dus oprecht zeggen dat ik alles wat ze doen toejuich. Yagmur en Kaim (broer en zus!) begonnen op de middelbare school met het ontwikkelen van duurzame producten en zo ontstond Greenstory.

Duurzaamheid is altijd één van de belangrijkste waarden van hun onderneming geweest. De producten van Greenstory hebben dan ook allemaal een duurzaam verhaal. De laptophoes die je hieronder ziet, is bijvoorbeeld (fair trade) gemaakt van gerecyclede visnetten. Van productie tot en met de verzending houden ze rekening met de impact op het milieu. Ook dat laatste is iets dat ik kan bevestigen, want zo nu en dan sturen ze me iets op als ze een nieuwe uitbreiding hebben, en het wordt altijd in een envelop van gerecycled papier bezorgd. Zelfs de adreslabels zijn van gerecycled materiaal!

De GreenSleeve is een fair trade laptophoes gemaakt van visnetten!

GreenBook

De trouwe lezer weet misschien nog wel dat ik vorig jaar een Groene Tip schreef over het uitwisbare notitieboek van Greenstory. Inmiddels gebruik mijn GreenBook nog steeds dagelijks en voor steeds meer toepassingen. Ik kan nu ook zeggen dat je de pagina’s echt heel lang kan blijven hergebruiken. Ik was bang dat ze misschien niet meer zo mooi wit zouden zijn na een paar keer uitvegen, maar dat valt reuze mee. De truc is om teksten niet te lang te laten staan en om tijdens het schrijven niet te hard te drukken. Bij een GreenBook krijg je standaard een doekje en speciale schoonmaakspray zodat je de pagina’s zo nu en dan extra goed schoon kan maken. Oudere teksten maak je daar ook makkelijker mee schoon! Dus je kan de pagina’s écht eindeloos blijven hergebruiken.

Mijn GreenBook gebruik ik in de eerste plaats vooral voor het uitschrijven van ideeën. Als ik bijvoorbeeld een idee voor een recept heb, een blogpost of iets anders, krabbel ik het gelijk neer met de magic pen. Daarnaast gebruik ik de speciale todo-pagina’s veel. Én ben ik groot fan van de habit tracker! Fun fact: die is ontworpen en toegevoegd aan de webshop nadat ik dit als idee had aangedragen. Zo leuk! Ik ken het idee van een habit tracker vooral van bulletjournalen, maar met zo’n uitwisbaar template vind ik het veel makkelijker om bij te houden. En mocht je het zonde vinden om uit te vegen, dan kan je er altijd een foto van maken of inscannen.

Mijn favoriete notitieboek voor snelle krabbels, planningen, aantekeningen en doodles. Aan de zijkant zie je de tabbladen uitsteken die je los bij je notitieboek kan bestellen.
Met de magic pen tekende ik deze bloem na van het Instagram-account @bonjournal_.

Stel je eigen GreenBook samen

Het leuke aan GreenStory is dat ze hun producten constant blijven verbeteren en aanvullen. Zo zijn er nu veel verschillende todo-, plan- en creatieve pagina’s beschikbaar om je GreenBook mee aan te vullen. Pagina’s klik je namelijk makkelijk in en uit de binding zonder dat ze kapot gaan. Hierdoor zijn ze ook makkelijk in te scannen trouwens! Maar het grootste voordeel is dat je daarmee je GreenBook helemaal zo kan indelen zoals jij wil. Mijn GreenBook begint met een jaarlijkse planner, hier kan ik snel iets noteren als er een belangrijke datum is. Vervolgens heb ik wat todo-pagina’s en andere invulpagina’s (zoals de habit tracker). Daarna veel gelinieerde pagina’s, omdat ik die het meest gebruik. En daarna blanco- en gestippelde pagina’s die ik gebruik voor de meer visuele dingen zoals mindmaps. De verschillende soorten pagina’s houd ik overzichtelijk van elkaar apart door de tabbladen die los worden verkocht in de webshop.

In de webshop vind je op dit moment zestien verschillende soorten uitwisbare pagina’s. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

 • Habit tracker
 • Nutrition planner
 • To Do classic
 • Yearly planner

Je kan een blanco of gelinieerde GreenBook bestellen en deze eventueel aanvullen met de speciale pagina’s. Er zijn ook drie varianten waar je verschillende soorten pagina’s bij krijgt, deze zijn verkrijgbaar in de thema’s To Do, Planner en All-in-one.

Nutrition planner – Voor het plannen van je weekmenu
Habit tracker – Om jezelf te motiveren. (Voor de oplettende kijker: ik ben de 10K stappen niet vergeten, maar ik draag mijn Fitbit tijdelijk niet dus houd mijn stappen nog even niet bij!)

Andere duurzame producten

Je hoort al wel van welk product ik het meest fan ben: de GreenBook! Ik ben er oprecht heel blij mee en ik vind het één van de betere uitvindingen. Het is inmiddels dan ook een heuse bestseller in de webshop. Maar naast het uitwisbare notitieboek kan je in de webshop ook terecht voor andere duurzame producten die je helpen productiever te werken. Op de foto’s hieronder zie je fantastische laptophoes van visnetten die ik al eerder noemde. Deze is ook in kleinere maten beschikbaar voor je tablet. En mocht je nu liever op papier schrijven waarbij je schrijfsels voor eeuwig blijven vastgelegd (bijvoorbeeld voor een bullet journal of self care journal), dan kan je ook notitieboeken van steen kopen bij Greenstory. Ook daar worden geen bossen voor gekapt, omdat het papier is gemaakt van onder andere calciumcarbonaat.

 • Bestel de fair trade GreenSleeve hier vanaf € 25,50
 • Bestel de duurzame Stone Notebook hier voor € 17,50
De laptophoes is gemaakt van stevig materiaal.
De kwaliteit is zo goed dat de laptophoes jaren meegaat, zelfs bij veel gebruik!
Voor als je liever niet schrijft op uitwisbaar papier: de Stone Notebooks zijn een goed alternatief! Deze met stipjes zou je kunnen gebruiken als bullet journal.

Tip: 10% Studentenkorting

Studeer je? Dan heb jij even geluk. Je krijgt dan namelijk 10% korting op jouw aankoop bij GreenStory. Mail hiervoor een foto van je studentenpas vanuit je officiele studenten-emailadres naar GreenStory. Vervolgens ontvang je de kortingscode die je kan invoeren bij je bestelling.

Nog meer goed nieuws! Tot en met zaterdag 3 maart 2018 kan je deze kortingscode gebruiken voor gratis verzending bij een bestelling boven de 25 euro: ‘iris62maart‘.

Waar zou jij een uitwisbaar notitieboek voor gebruiken? Of wis je liever niet uit en ben je meer fan van de Stone Notebooks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “GreenBook: plannen, tekenen en organiseren

 1. Rose schreef:

  Wat een super leuke tip van dat notebook! Heb je ook al eens geprobeerd er met andere pennen op te schrijven? (bijv felttip of reguliere whiteboard pennen) De hoge verzendkosten voor een pen als hij leeg is houden me nog tegen 😉 Ben erg benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay leuk dat je iets aan m’n tip hebt. Nee dat heb ik niet geprobeerd, mijn eigen pen doet het nog steeds en ik heb zo’n hervul-potje. Daar kan je ‘m tot 8x mee hervullen, die vind je in hun webshop! Hoef je niet steeds een nieuwe pen te kopen 🙂 Maar het boekje is gewoon van whiteboard-materiaal, dus in principe zou elke whiteboard-pen (geen normale pennen/stiften!) moeten werken, zou ik zeggen.

   | Reageer op deze reactie
   1. Rose schreef:

    Oh bedankt voor je reactie! Dat potje klinkt inderdaad goed 😀

    | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  Ik vind het nog steeds een heel gaaf idee. Ook handig voor als je perfectionistisch bent en een bladzijde met een foutje normaal gesproken uit zou willen scheuren 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha nou precies dat! Ik vind het echt ideaal, ik kladder en schrijf zo veel makkelijker in m’n uitwisbare notitieboek dan bijvoorbeeld in mijn bulletjournal van ‘echt’ papier.

   | Reageer op deze reactie
 3. Jenn schreef:

  Ik heb een Greenbook, geweldig ding. Alleen jammer dat de pen best snel leeg is.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah leuk dat je er ook zo blij mee bent! Mijn pen gaat juist al heel lang mee. Ik heb trouwens zo’n refill ‘inktpotje’ uit hun webshop zodat je niet steeds een nieuwe pen hoeft te kopen. Daar kan je ‘m tot 8x mee hervullen 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Jessica J. schreef:

  Ik heb écht geen geduld voor het bijhouden van zulke planners. Bovendien ben ik ook veel te perfectionistisch en begin ik te scheuren zodra ik een foutje maak, maar dat probleem zou bij deze GreenBooks dus van de baan zijn! Handig!
  Ik geef toe dat ik vooral geïnteresseerd ben in de laptophoes. Wat een vrolijke kleur – en tof dat ze van visnetten gemaakt zijn!

  | Reageer op deze reactie
 5. Anieke schreef:

  Ik ga hier echt van kwijlen. Ik had eergisteren nog op je blog gezocht naar de eerdere post. Op een of andere manier vind ik deze GreenBooks ook mooier dan Bambooks, maar dat is smaak. Ben erg in de verleiding om er toch een aan te schaffen, maar ik heb al zoooo veel notitieboeken. Heb er ook al eentje van steen klaarliggen 😉 Maar ik wil het heel graag dus ik denk dat ik het maar gewoon doe hahaha. Take care!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou, dat is toevallig! Ik ben natuurlijk niet zo objectief, maar ik vind dat je het gewoon moet doen! Haha. Nee, maar ik vind het serieus een heel nuttige aanvulling op mijn notitieboekjescollectie. M’n Greenbook ligt standaard naast mijn toetsenbord voor van alles en nog wat. In mijn papieren notitieboekjes ben ik toch vaak iets perfectionistischer. Mijn uitwisbare notitieboek vind ik vooral heel praktisch! (En de mensen achter Greenstory zijn echt heeel leuk en aardig, dat is ook een mega pluspunt, tot zo ver mijn lyrische betoog.)

   | Reageer op deze reactie
 6. Annika schreef:

  Heel gaaf idee! Ik heb de website even opgeslagen om me er later in te verdiepen. Ik vind het ook geweldige cadeau-ideeën.

  | Reageer op deze reactie
 7. Lisanne schreef:

  Wat leuk! Heerlijk toch, die social media.. via IG naar je blog en een greenbook besteld! Ik verheug me erop.

  | Reageer op deze reactie
 8. T schreef:

  Oe! Ik ben geïntrigeerd! Klinkt als een perfecte oplossing voor mijn altijd veranderende actielijstjes op mijn werk.

  | Reageer op deze reactie
 9. Sam schreef:

  Ik vind dit oprecht een briljant idee. Ik hou van schrijven, maar de verspilling van papier staat me nogal tegen. Dit is dus de perfecte uitkomst!

  | Reageer op deze reactie
 10. Romy schreef:

  Als groot notitieboekjesliefhebber word ik helemaal enthousiast van dit boekje. Ik vind het vooral tof dat je het boekje helemaal kunt indelen zoals je wilt en er ook allerlei pagina’s in kunt toevoegen. Ook is een niet perfecte tekening of zoiets opeens niet erg meer als je het daarna kunt wegvegen. Klinkt als een ideaal en mooi duurzaam initiatief 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Lilian schreef:

  Ik had hem besteld nav je vorige post erover en ik was aanvankelijk ontzettend enthousiast. Alleen op een bepaald moment waren alle bladen vuil en kreeg ik ze niet meer schoon en was ik continue aan het boenen. Ik moet eigenlijk spray kopen, maar ik vond het boekje al best een uitgave. En wat ik nog vervelender vond is dat je bijvoorbeeld als je wordt gebeld en dingen op moet schrijven, dat je pen dan uitdroogt als het te lang duurt. Omdat dat een paar keer voor kwam had ik weer een gewone notitieblok en pen op mij bureau ‘voor het geval dat’ en dat leek toen handiger.

  Dus ik gebruik hem nu alleen voor onze zakelijke doelen (die ik dagelijks bijwerk / uitveeg) en verder eigenlijk niet. Maar als ik je artikel dan weer lees, krijg ik toch zin om het weer eens te proberen 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat jammer! Bij mij droogt ‘ie soms ook wel even uit inderdaad als je er even niet mee schrijft. Maar dan krabbel ik even ergens en dan doet ‘ie het wel weer gelukkig!

   | Reageer op deze reactie
 12. Dana schreef:

  Dat is nog een mooi duurzaam product waar ik denk van: goh dat zou ik wel eens willen aanschaffen(voor iemand die dol op papieren shit is)!

  | Reageer op deze reactie
 13. Linda schreef:

  Wat lijkt me dat een ideaal notebook, ga er zeker even kijken,

  | Reageer op deze reactie
 14. Tine schreef:

  Dit klinkt echt als een heel fijn initiatief, maar ik vraag me af of de pagina’s niet uit een soort plastic zijn gemaakt? Op de website zelf vind ik niet echt iets terug over de materialen waaruit deze schriftjes worden gemaakt, maar ik zou het wel jammer vinden moest het plastic zijn. Ik denk dat dit voor het milieu schadelijker is dan het produceren van papier, omdat het niet wordt afgebroken. Misschien zijn de stone notebooks meer mijn ding 😉 Overigens wel een heel goed artikel!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt, het papier is van plastic. Het is wel volledig recyclebaar. Wat een grotere impact op het milieu heeft, durf ik niet te zeggen, dat is heel afhankelijk van hoe vaak je anders kladblaadjes/papier gebruikt en hoe lang je met het greenbook doet. De productie van papier is ook niet per se heel milieuvriendelijk namelijk. Je kan altijd contact opnemen met Greenstory voor meer uitleg! 🙂

   | Reageer op deze reactie
 15. Wat SUPER leuk en handig dit!! Gelijk besteld 🙈 en kan niet wachten tot ik m binnen heb 👏🏻 Ik was ook wel benieuwd waarvan het gemaakt is, ik vreesde al van plastic, maar als je er eeuwen mee doet is het dan weer beter dan papier (lees: al die notitie boekjes die ik dan misschien niet meer koop? 😁)
  Je blog is trouwens één van mijn favorieten, zo fijn al die inspiratie.
  Groet! Irene

  | Reageer op deze reactie
 16. marielle schreef:

  Wat een mooi product! Hier zwerven altijd minstens zes kladblokken tegelijk door het huis.
  Zet m alvast op mijn lijstje voor mijn verjaardag!

  | Reageer op deze reactie
 17. Rebecca schreef:

  Wat een goed idee zeg! Ik krabbel niet zoveel elke dag, maar dit in een boodschappenlijst formaat met een weekmenu planner zou echt ideaal zijn!

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Review GreenBook: duurzaam uitwisbare notitieboek - Claire Codi
Back to Top