Recept: Gevulde paprika als lunch

Zagen jullie de foto al op Instagram voorbij komen? Dit was mijn lunch gisteren. Ik had zin in iets lekkers en improviseerde een makkelijk en snel gerechtje voor tussendoor. De paprika’s zijn rauw, dus ze hoeven niet in de oven, want wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor. Direct opeten!

Recept: Gevulde paprika

Ingrediënten voor 2-4 personen:

rood_hartje 2 paprika’s
rood_hartje 100 gram couscous
rood_hartje 2 lenteuitjes
rood_hartje 5 zongedroogde tomaatjes
rood_hartje 1/2 rode peper
rood_hartje olijfolie (ik gebruikte knoflookolie, mijn favoriet)
rood_hartje 1/2 tl gerookt paprikapoeder
rood_hartje peper & zout

Gerookt paprikapoeder vind je bij delicatessenzaken of Dille & Kamille. Serveer er eventueel yoghurt bij om het wat frisser te maken of citroensap voor een vegan friendly lunch.

Bereiding:

1. Weeg 100 gram couscous af en doe in een pan of kom. Giet er kokend water over tot alle couscous onder een laagje water ligt. Strooi er wat peper en zout over en roer even door. Dek de kom/pan af met een deksel en laat 5 minuten staan.

2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de steeltjes. Snij ook de rest van ingrediënten fijn.

3. Als de couscous klaar is even goed doorroeren en wat olijfolie doorheen roeren. En roer ook de rest van de ingrediënten er doorheen. Breng op smaak met extra peper en zout, mocht dat nodig zijn. Vul de paprika’s met het couscousmengsel en serveer eventueel met yoghurt of citroensap.

Als je meer tijd hebt, zou je de gevulde paprika’s nog 15 min. kunnen bakken in een voorverwarmde oven, maar ik vond ze zo rauw juist heel lekker als lunch eigenlijk. Perfect voor bij warm weer!

Recept: Gevulde paprika

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

15 reacties op “Recept: Gevulde paprika als lunch

 1. Bente

  Lijkt me een lekker gerechtje! Ik had er nooit over nagedacht dat je paprika’s ook gewoon rauw kan vullen (terwijl ik toch regelmatig rauwe paprika eet ;))

 2. DIonne

  Hmmm, ziet er heerlijk uit. Laatst at ik voor het eerst couscous en nu wil ik het liefst elke dag eten. ZO lekker!

 3. Ik zag deze foto inderdaad al op Instagram voorbij komen. Dit ziet er erg lekker uit!
  Sowieso hou ik van couscous & rauwe paprika’s, dus perfecte combi!

  Liefs,
  Pauline

 4. hmm, klinkt goed! ik heb iets soortgelijks laatst als avondeten gemaakt, maar dan inderdaad uit de oven. snel eens rauw proberen, lijkt me heerlijk!
  xo, cheyenne

 5. Ben zelf absoluut geen fan van paprika maar misschien dat ik het eens voor mijn vriend maak, die is er dol op!

 6. Als er wel iets is wat ik niet lust, dan is het wel paprika. 2 jaar geleden ging ik met school naar Turijn en op de eerste avond in het gastgezin kreeg ik een hele gevulde paprika. Ik heb alles opgegeten zonder te morren (want ik wou niet echt onbeleefd over komen) maar gruwel de gruwel, paprika 😛

  • iris

   Haha oh wat jammer, maar ik hoor dat wel vaker dat mensen het echt niet te vreten vinden :p Ik vind het wel lekker! Maar zelf heb ik dat met boerenkool, dat krijg ik ook nauwelijks weg, brr.

 7. Danielle

  oh dit lijkt me heel lekker, en makkelijk! ga ik zeker een keer maken binnenkort

 8. Mies

  Ik vond paprika’s eerst ook vreselijk, maar hoe vaker ik het eet, hoe lekkerder ik het ga vinden. Gerookt paprikapoeder is ook epic. Dat heb ik twee jaar geleden ontdekt op de markt in Rotterdam en sindsdien gooi ik het echt bijna overal doorheen. Veel gerechtjes smaken daardoor ineens een stuk specialer ofzo.
  Dit receptje ga ik van de week eens uitproberen, het klinkt zo lekker en simpel!

 9. Loes

  Ik vind rauwe paprika zo doorgesneden altijd een beetje op hartjes lijken. 🙂

  Liefde ook voor je schrijven, ik vind het heel fijn om te lezen!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten