Iris hartje Deventer

Heel impulsief gingen Annemiek en ik vandaag naar Deventer. Wat een ge-wel-di-ge stad. Vooral in de Walstraat vonden we de leukste winkeltjes ooit. Het zat er bomvol met kleine schattige winkeltjes volgestouwd met de mooiste vintage hebbedingetjes. Met name de winkeltjes van de d’Olde Bakkerieje waren ware bigass schatkisten vol met kunst en curiosa. Een sfeerimpressie van wat we daar allemaal tegenkwamen:

Mijn hart ging sneller kloppen bij het zien van al die mooie apothekersflesjes (hebben, hebben!). En ook het bezoekje aan Dille & Kamille kon mij niet lang genoeg duren, ik wilde de hele winkel wel leeg kopen. De winkel stond gevuld met al mijn lievelingsdingen (kruidenpotjes, glazen weckpotten, mooi vormgegeven kookboeken, 21389 metalen en houten keukenspulletjes, een hoop mintgroene hebbedingen en nog véél meer). Maar ik heb mij uiteindelijk heel goed ingehouden en kwam enkel met het volgende thuis:

1 theeschepje van Dille & Kamille (2,95 euro) / 2 halve maanmes van Dille & Kamille (5,95 euro)
3 De avonturen van Prins Mario (1969) van Mevius (1 euro) / 4 Moleskine Passion Journal voor recepten van Praamstra (19,95 euro)


Back to Top