Review: Dr. Organic Virgin Olive Oil Day Cream

Al een tijdje ben ik bezig om al mijn cosmetica en verzorgingsproducten op te maken. Ik heb zo veel dat ik er nauwelijks plek voor heb in mijn mini-studiootje. En voor het grootste deel van mijn producten zijn dierproeven gebruikt of er zitten een hoop chemische ingrediënten in. Vind ik niet leuk. Laatst zag ik nog wat foto’s van konijnen die werden gebruikt als proefdieren, dat breekt mijn hart. Het is mijn missie om nu alleen nog maar dierproefvrije merken in huis te hebben en dan het liefst zo natuurlijk mogelijk.

Een behoorlijke zoektocht kan ik je vertellen. Ik ga al een maand de deur uit zonder foundation op m’n gezicht omdat mijn overpriced lievelingsfoundation van Dior (‘lievelings’ tot ik mij besefte dat het niet dierproefvrij was) op is en ik nog steeds geen goede vervanger heb kunnen vinden. En een goede anti-klitspray heb ik ook nog niet, dus het is totale horror als ik mijn haren moet kammen nadat ik heb gedoucht. Gelukkig bestaan er proefdiervrije productlijsten van Peta en Proefdiervij. En sindskort volg ik ook de Green Beauty Blog van Sophie, waar je allemaal reviews kan lezen van goede cosmetica- en verzorgingsproducten. Handig!

De eerste reeks producten die ik allemaal op heb gemaakt en waar inmiddels weer een nieuw product voor terug is gekomen, zijn de dagcrèmes

De oude producten:

Het nieuwe product:

Dr. Organic Virgin Olive Oil Day Cream Review:

Prijs: 11,49 euro

Hoeveelheid: 50 ml.

Waar te koop:
De Tuinen

Productinformatie:
Proefdiervrij en bevat geen dierlijke ingrediënten. 100% biologisch. Vrij van parabenen, sodium lauryl sulphate (SLS), minerale olie, genetisch gemodificeerde ingrediënten en schadelijke chemicaliën. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ingredienten: Aloe barbadensis leaf extract, Aqua (water), Glycerin, Olea europaea (olive) oil, Caprylic/capric triglyceride, Glyceryl stearate, Cetyl ricinoleate, Dicaprylyl ether, Cetearyl alcohol, Butyrospermum parkii (Shea butter), Menyanthes trifoliata extract, Cetearyl glucoside, Sodium stearoyl glutamate, Xanthan gum, Chondrus crispus (carrageenan) extract, Tocopheryl acetate, Panthenol, Olea europaea leaf extract, Citrus medica limonum peel extract, Vitis vinifera leaf extract, Thymus vulgaris leaf extract, Foeniculum vulgare seed extract, Ascorbic acid, Parfum, Ribes nigrum, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Amyl cinnamal, Benzyl salicylate, Geraniol, Hydroxycitronellal, Linalool.

Beoordeling:
Hoera! Eindelijk een goede dagcrème gevonden, hij voedt mijn huid ontzettend goed, trekt redelijk snel in en maakt mijn huid lekker zacht. Na het douchen voelt mijn huid vaak heel droog en trekkerig maar nadat ik deze crème opsmeerde had ik nergens meer last van. Dit is een blijvertje! Als je een normale tot droge huid hebt, is deze crème zeker een aanrader. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Update: na deze crème een paar weken gebruikt te hebben, kan ik echt zien dat mijn huid er beter uitziet, nice!

Cijfer:
8/10

Ik ben van plan om een aantal van deze ‘natuurlijke & proefdiervrij producten’ posts te maken met telkens een ander productsoort dat ik op heb gemaakt en weer vervangen heb voor één nieuw product. Inclusief foto’s en een korte review. Dus ik hoop dat jullie dat leuk vinden om te lezen en er misschien zelf ook iets aan hebben, mocht je nog een nieuw cosmetica- of verzorgingsproduct nodig hebben. Zo niet, let me know!

Hoe kijken jullie zelf tegen proefdiervrije producten aan? Is dat iets wat je belangrijk vindt als je een product koopt, of vind je de prijs en/of kwaliteit toch belangrijker? Ik ben benieuwd!

Back to Top