Review: Dr. Organic Virgin Olive Oil Day Cream

Al een tijdje ben ik bezig om al mijn cosmetica en verzorgingsproducten op te maken. Ik heb zo veel dat ik er nauwelijks plek voor heb in mijn mini-studiootje. En voor het grootste deel van mijn producten zijn dierproeven gebruikt of er zitten een hoop chemische ingrediënten in. Vind ik niet leuk. Laatst zag ik nog wat foto’s van konijnen die werden gebruikt als proefdieren, dat breekt mijn hart. Het is mijn missie om nu alleen nog maar dierproefvrije merken in huis te hebben en dan het liefst zo natuurlijk mogelijk.

Een behoorlijke zoektocht kan ik je vertellen. Ik ga al een maand de deur uit zonder foundation op m’n gezicht omdat mijn overpriced lievelingsfoundation van Dior (‘lievelings’ tot ik mij besefte dat het niet dierproefvrij was) op is en ik nog steeds geen goede vervanger heb kunnen vinden. En een goede anti-klitspray heb ik ook nog niet, dus het is totale horror als ik mijn haren moet kammen nadat ik heb gedoucht. Gelukkig bestaan er proefdiervrije productlijsten van Peta en Proefdiervij. En sindskort volg ik ook de Green Beauty Blog van Sophie, waar je allemaal reviews kan lezen van goede cosmetica- en verzorgingsproducten. Handig!

De eerste reeks producten die ik allemaal op heb gemaakt en waar inmiddels weer een nieuw product voor terug is gekomen, zijn de dagcrèmes

De oude producten:

Het nieuwe product:

Dr. Organic Virgin Olive Oil Day Cream Review:

Prijs: 11,49 euro

Hoeveelheid: 50 ml.

Waar te koop:
De Tuinen

Productinformatie:
Proefdiervrij en bevat geen dierlijke ingrediënten. 100% biologisch. Vrij van parabenen, sodium lauryl sulphate (SLS), minerale olie, genetisch gemodificeerde ingrediënten en schadelijke chemicaliën. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ingredienten: Aloe barbadensis leaf extract, Aqua (water), Glycerin, Olea europaea (olive) oil, Caprylic/capric triglyceride, Glyceryl stearate, Cetyl ricinoleate, Dicaprylyl ether, Cetearyl alcohol, Butyrospermum parkii (Shea butter), Menyanthes trifoliata extract, Cetearyl glucoside, Sodium stearoyl glutamate, Xanthan gum, Chondrus crispus (carrageenan) extract, Tocopheryl acetate, Panthenol, Olea europaea leaf extract, Citrus medica limonum peel extract, Vitis vinifera leaf extract, Thymus vulgaris leaf extract, Foeniculum vulgare seed extract, Ascorbic acid, Parfum, Ribes nigrum, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Amyl cinnamal, Benzyl salicylate, Geraniol, Hydroxycitronellal, Linalool.

Beoordeling:
Hoera! Eindelijk een goede dagcrème gevonden, hij voedt mijn huid ontzettend goed, trekt redelijk snel in en maakt mijn huid lekker zacht. Na het douchen voelt mijn huid vaak heel droog en trekkerig maar nadat ik deze crème opsmeerde had ik nergens meer last van. Dit is een blijvertje! Als je een normale tot droge huid hebt, is deze crème zeker een aanrader. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Update: na deze crème een paar weken gebruikt te hebben, kan ik echt zien dat mijn huid er beter uitziet, nice!

Cijfer:
8/10

Ik ben van plan om een aantal van deze ‘natuurlijke & proefdiervrij producten’ posts te maken met telkens een ander productsoort dat ik op heb gemaakt en weer vervangen heb voor één nieuw product. Inclusief foto’s en een korte review. Dus ik hoop dat jullie dat leuk vinden om te lezen en er misschien zelf ook iets aan hebben, mocht je nog een nieuw cosmetica- of verzorgingsproduct nodig hebben. Zo niet, let me know!

Hoe kijken jullie zelf tegen proefdiervrije producten aan? Is dat iets wat je belangrijk vindt als je een product koopt, of vind je de prijs en/of kwaliteit toch belangrijker? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “Review: Dr. Organic Virgin Olive Oil Day Cream

 1. Femke schreef:

  Wat goed van je! Ik ben heel eerlijk, ik heb waarschijnlijk ook heel erg veel proefdier-onvriendelijke make up/verzorgingsproducten liggen… En die ga ik ook niet weggooien voordat ze op zijn.

  Ik heb me onlangs wel voorgenomen om me er meer in te verdiepen, omdat ik het eigenlijk te belachelijk voor woorden vind dat dit (nog steeds) gebeurt. Maar ik vond/vind het erg lastig om daar een beginnetje mee te maken omdat ik nog zoveel ‘op voorraad’ heb staan… Ik ben benieuwd naar je zoektochten, vooral die naar vervangende anti-klitspray!

  Ik kijk uit naar je volgende posts over dit onderwerp!

  | Reageer op deze reactie
 2. Karin schreef:

  Ja, leuk idee! Ik wil ook graag overstappen op natuurlijkere en dierproefvrije cosmetica!

  | Reageer op deze reactie
 3. Daphne schreef:

  Leuke post! En heel goed dat je hier mee bezig bent. Ik ben zelf nu ook steeds meer aan het kijken naar dierproefvrije producten. Ik heb nu inmiddels mijn oude shampoo’s en cleansers vervangen voor Lush producten. <3 Alleen is al mijn make-up nog niet geheel dierproefvrij, ik heb nog geen vervanger gevonden voor mijn 'perfecte' MAC poeder. (Ik heb een hele lichte huid en is het moeilijk om een goeie match te vinden. :/) En ik ben nog op zoek naar nieuwe beschermingsproducten voor het föhnen/stijlen van mijn haar, ik gebruik er nu een van de Kapper en die is dus ook niet dierproefvrij helaas. 🙁

  Ik moet trouwens wel zeggen (ondanks die lijst van PETA) dat het heel lastig is om te bepalen welk merk nou wel en niet op dieren testen. Er staan namelijk ook nog een heleboel merken niet op de lijst, waarvan het nog onbekend is of ze nou wel of niet testen op dieren.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja, klopt! Dat vind ik ook erg lastig, dat je vaak tegenstrijdige berichten leest over bepaalde merken. Dan Google ik of een product dierproefvrij is, op de ene website staat van wel maar op de andere weer niet! Ik probeer dan ook maar zoveel mogelijk producten te vinden waarvan het zeker is dat ze dierproefvrij zijn, zoals deze dagcreme die een dierproefvrij-keurmerk heeft.

   Ik heb zelf ook een vrij lichte huid, vandaar dat ik ook zo’n dure foundation had, ik kon nauwelijks een goede vinden die met mijn huidskleur matchte. Dus nu ik ook nog een natuurlijke & dierproefvrije foundation/poeder wil, wordt het helemaal lastig. Maar ik blijf gewoon verder zoeken 🙂

   | Reageer op deze reactie
 4. Sophie schreef:

  Wat leuk om te lezen! De crème lijkt me erg fijn, misschien dat ik hem ook ga kopen, die van mij is bijna op. Ik vind het heel erg belangrijk dat mijn cosmetica dierproefvrij is (uiteraard, met mijn blog haha) en ik koop ook geen cosmetica meer die wel nog getest wordt. Het was in het begin een beetje afzien, want ik kocht veel dure producten van Dior, Chanel, MAC… maar het is het gewoon niet waard. Er hoeven voor mij geen dieren mishandelt of gedood te worden voor een mascara! Dus koop ik ook zoveel mogelijk vegan cosmetica. Ik ben benieuwd naar je nieuwe posts =)

  | Reageer op deze reactie
 5. Saskia schreef:

  Erg goed om te lezen dat je er bewust mee bezig bent. Ik ben dat eigenlijk helemaal niet. Ik ga wel even een kijkje nemen op de Green Beauty Blog 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. t schreef:

  Hier ben ik me ook aan het oriënteren. Gebruik bijna geen make-up , maar passende verzorging producten vinden is moeilijk.

  | Reageer op deze reactie
 7. Leonella schreef:

  Eigenlijk denk ik er nooit zo over na als ik naar de drogisterij stap ofzo, maar nu je dit zo hebt getypt en ik tegelijkertijd een blik op mijn konijntjes werp, vraag ik me af waarom niet.

  Bedankt dat je me aan het denken hebt gezet!

  | Reageer op deze reactie
 8. Eva schreef:

  Wat goed zeg. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nooit zo bij stil sta, erg slecht eigenlijk.. Ben groot fan van Nivea maar heb geen idee hoe zij het testen enzo.
  Zal er eens induiken.

  Motiverende blog dus 😉

  | Reageer op deze reactie
 9. Liliane schreef:

  Ik vind dit echt een hele leuke nieuwe rubriek Iris! Maakt ons allemaal wat bewuster.
  Ik gebruik over het algemeen qua verzorgingsproducten natuurlijke producten en die zijn vaak al dierproefvrij dus dat is erg fijn.
  Wat betreft make-up moet ik zeggen dat ik er wat minder op let maar ik ga eens kijken wat ik in huis heb en dan de lijsten nagaan.

  | Reageer op deze reactie
 10. Melanie schreef:

  Ik ben hier ook al een flinke tijd mee bezig ( zeg maar langer dan een jaar!) en ik vind het nog steeds lastig.. het kost namelijk ook op een gegeven moment bakken met geld al dat uitproberen van nieuwe producten. Mascara vind ik nog het lastig.. ik gebruik nog steeds mijn oude, slechte maybelline maar draag het wel een stuk minder. Probeer maar eens waterproof diervriendelijke milieuvriendelijke zonder gekke stofjes te vinden.. die is er niet echt. Ik heb nu net een creme van Zarqa besteld, moet m nog proberen. Ook heb ik Terre d’oc geprobeerd, vond ik erg fijn, maar nu niet meer. Ik gebruik ook regelmatig gewoon extra vierge kokosvet, heb zo’n flinke pot van de natuurwinkel en doe er van alles mee, op mijn brood, in bakken en op mijn gezicht en waar dan ook smeren :).
  Ik heb ook (make up) producten van Logona, Lavera en Sante.. kijk vaak op http://www.heelnatuurlijk.nl (pure nuff stuff bijvoorbeeld) en lavendula.nl.. ik geloof en hoop dat de meeste van die merken ook dierproefvrij zijn!
  Deodorant vind ik wel behoorlijk lastig :). werkt allemaal niet zo goed die natuurlijke varianten tot nu toe. 🙂
  Succes ermee! ben benieuwd naar je reviews. Het maakt je iig een stuk bewuster van wat je allemaal op jezelf smeert, ben ook veel minder van alles gaan gebruiken. Lekker make up loos af en toe ;).

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Bedankt voor het delen van jouw ervaring hiermee! Dat het best lastig is, merk ik nu ook inderdaad. Het is veel zoekwerk. Het helpt me wel om van te voren reviews op andere blogs te lezen, dan weet je al een beetje of het product je geld waard is.
   En dat kokosnoot olie is echt een wondermiddeltje, he? Ik gebruik het zelf ook om mee te koken en om op mijn brood te doen. Maar laatst gebruikte ik het ook als haarmaskertje, ideaal!
   En bedankt voor het noemen van de merken en websites, ik kende het allemaal nog niet, dus daar heb ik wat aan!

   | Reageer op deze reactie
  2. Zoë schreef:

   Mag ik Lush Eyes Right mascara aanraden? Hij is niet waterproef maar wel natuurlijk! En de prijs is ook wel te doen 🙂 Ik vind het een erg goede mascara!

   | Reageer op deze reactie
 11. Niki schreef:

  Ik wil ook graag natuurlijke en dierproefvrije producten gaan gebruiken. Ben dus heel benieuwd naar de toekomstige blog posts!

  | Reageer op deze reactie
 12. Zoë schreef:

  Heel leuk dat je dat gaat doen! Goede post ook 🙂 Ik volg je in het proces! Ben er zelf ook mee bezig, en gemakkelijk is het niet. Gelukkig zijn er ook veel goede budget merken die niet op dieren testen (zoals Essence en Catrice, maar die zijn niet natuurlijk). Veel succes!

  | Reageer op deze reactie
 13. Ann schreef:

  Hoi!

  Ik heb laatst zelf Logona conditioner spray gekocht, die zorgt er ook voor dat het haar makkelijker doorkambaar wordt.

  Wat ik ook ergens las, is dat je zelf een soort leave-in conditioning spray kunt maken door een beetje conditioner met water te verdunnen en in een sprayflesje te doen. Je kunt dus je favo dierproefvrije conditioner (Yes To Carrots bijvoorbeeld) hiervoor gebruiken.

  | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Natuurlijke & dierproefvrije producten: Shampoo en conditioner | IKBENIRISNIET
 15. Pingback: Dierproefvrije producten: anti-pluisspul | IKBENIRISNIET
 16. Pingback: Review: Sante Soft Cream Foundation (No. 01) | IKBENIRISNIET
 17. Maartje schreef:

  Leuke blog! Zet me inderdaad aan het denken.
  Ik zag bij je oude producten iets van The Body Shop staan. Maar dat is toch ook dierproefvrij? Dat beweren ze althans wel..?

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Review: The Body Shop Tea Tree toner & cleanser | IKBENIRISNIET
Back to Top