Tip: vegan toetjes op basis van haver

Ik kreeg vorige week toetjes toegestuurd! Vegan toetjes op basis van haver, jazeker. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, maar Steve wel, dus die stond te springen om ze uit te proberen. “Nee, wacht, nog niet opeten! Ik moet er nog een foto van maken!” het zware leven als je samenwoont met een blogger. Steve en ik hebben ze uitgebreid getest en kwamen tot het oordeel dat ze best wel lekker zijn. Dus leek het mij leuk om jullie op de hoogte te brengen van het nieuws dat deze Finse toetjes sinds kort ook verkrijgbaar zijn in Nederland!

yosa yoghurt

Yosa yoghurt op basis van haver

Yosa is een variant op yoghurt, het is een product van het Finse bedrijf Bioferme. En sinds kort is het ook in Nederland te koop. De yoghurt is vegan omdat het op basis van haver is gemaakt en bevat dus geen zuivel. En haver is super gezond en zit vol vezels, eiwitten en mineralen. Ook zijn er bifidobacteriën aan  de toetjes toegevoegd, want dat schijnt goed voor je darmen te zijn. Ik hoor het hart van menig #healthy foodie al harder kloppen. Ik moet er daarom wel even bij zeggen dat deze toetjes niet suikervrij zijn. (Maar dan eet je maar gewoon een banaan hoor.) Ik kreeg de yoghurt in deze smaken toegestuurd: bosbessen-banaan, perzik-framboos, rode vruchten en citrus. Steve en ik hebben alle smaken getest en kwamen unaniem tot het oordeel dat die met citroen het allerlekkerst is. In eerste instantie vond ik de structuur even wennen. Maar na een paar happen was het zeker goed te doen! Lekker fruitig, fris, en niet té zoet.

yosa haver yoghurt yosa yoghurt framboos

Te koop bij Ekoplaza

Ik ben niet zo’n zoete-tussendoortjes-eter en koop zelf bijna nooit yoghurt met een fruitsmaakje. Zo nu en dan haal ik wel sojayoghurt in appeltaartsmaak (van Alpro) in huis, daar kan wat mij betreft niets tegen op. Maar ik kan me voorstellen dat er veel mensen graag vegan yoghurt eten, maar dan liever niet op basis van soja. Vaak heb je dan niet zoveel keus meer, want het grootste deel van de zuivelvervangers is gemaakt van soja. Dan is Yosa yoghurt op basis van haver natuurlijke perfect. Nog een ‘groen’ voordeel: Yosa is biologisch, ze hebben het groene-blaadjes-keurmerk zoals je op foto hieronder kan zien. Fijn! Ze zijn sinds kort te koop bij Ekoplaza in de vier smaken voor 2,19 euro (per twee bakjes van 125 gram per stuk).

biologisch keurmerkyosa ingredienten

Ik ben benieuwd wat de zoete-toetjes-eters onder jullie van deze toetjes vinden!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top