Recept: Noodlesoep met oesterzwammen

Noodlesoep vind ik één van de lekkerste gerechten als ik zin heb in iets lichts maar wel met veeel smaak. Dit is één van mijn favoriete recepten, ik wissel vaak af met verschillende groenten dus het is ook makkelijk om met de ingrediënten te variëren mocht er iets in het lijstje staan dan je niet zo lekker vindt. 

noodlesoep

Ingrediënten voor 4 grote kommen noodlesoep:

 • olie
 • 2 knoflooktenen
 • 1 paprika
 • 1 paksoi
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 150 gram oesterzwammen
 • 2 el sojasaus
 • 1 liter groentebouillon
 • ong. 150 gram noodles
 • Voor extra vulling: vegakip, tofublokjes of een gekookt biologisch eitje
 • 1 citroen in 4 parten gesneden
 • hete saus
 • sesamolie

noodlesoep

noodlesoep

Bereiding van de noodlesoep:

 1. Snij de knoflook in dunne plakjes, zet een soeppan op het vuur, verhit er olie in en bak de knoflook even
 2. Snij ondertussen de paprika en voeg die ook toe aan de pan. En zo gaan we verder met de paksoi: snij de stelen in stukjes en houd het blad nog even apart en voeg ook toe aan de pan. Nu zijn de paddestoelen aan de beurt, snij of scheur deze grof en bak ook even mee. (Dit is geen exacte wetenschap, met ‘even’ bedoel ik enkele minuten, maar wat korter of wat langer mag ook, no worries, het is maar soep.)
 3. Blus de boel af met een scheut sojasaus (ongeveer 2 eetlepels) en voeg de groentebouillon toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
 4. Als de soep bijna klaar is voeg je in de laatste minuut het blad van de paksoi (gesneden in reepjes) toe.
 5. Bereid ondertussen de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking in een andere pan, spoel met koud water en giet af.
 6. En bereid ook de extra vulling, in mijn geval waren dat vegetarische kipstuckjes die ik even aanbakte met wat kruiden. Je zou ook blokjes tofu kunnen bakken of meekoken in de soep, of een eitje koken dat je doormidden snijdt en op het laatst toevoegt aan je kom soep. Het is jouw feestje.
 7. Schep wat soep in een grote kom, voeg een handje van de gekookte noodles toe en de vegakip/tofu/ei. Serveer met een kneep citroensap, hete saus en een besprenkel met een beetje sesamolie. Eventueel nog extra sojasaus naar smaak. Dit zijn de smaakmakers die de soep écht significant lekkerder maken.

noodlesoep

Eet smakelijk. En vergeet niet de enige echte #ikbenirisniet hashtag op Instagram, zodat ik jouw creatie kan bewonderen!

Back to Top