Recept: Nectarinesalade

Hiephoi, vandaag mochten we weer stemmen! Ik heb dan altijd het gevoel dat ik ook echt een beetje verandering kan brengen in Nederland. Naïef misschien. Ik stemde in ieder geval (na enige twijfel of ik niet op de PvdD wilde stemmen) net als de vorige keer op Groenlinks. En geheel in stijl dronk ik daarna een groene smoothie, die je op onderstaande foto kan zien. Het recept kan je weer vinden op de Facebookpagina. Als lunch maakte ik een nectarinesalade, oeh, die was héél lekker.

nectarinesalade

Ingredienten voor twee personen:

3 rijpe nectarines
6 rijpe tomaten
2 bollen mozzarella (van goede kwaliteit)
Basilicumblaadjes
1 zakje Rucola
(vers) citroensap
 Optioneel: Een aantal amandelen, fijn gehakt

Voor de dressing:

Olijfolie
Basilicumblaadjes
1 theelepel knoflookpoeder
Zout & Peper

Bereiding:

1. Snij de nectarines en tomaten in partjes. Leg ze in een schaal en besprenkel ze met wat citroensap, olijfolie en een klein beetje zout & peper.

2. Breek de mozzarella in wat grote stukken. Verdeel over twee borden de rucola en leg hier de nectarine, tomaat, mozzarella en wat basilicumblaadjes op.

3. Maak basilicumolie door flink wat basilicumblaadjes, een flinke scheut olijfolie en knoflookpoeder, zout & peper te mixen met behulp van een staafmixer of een blender.

4. Besprenkel de salade met de zojuist gemaakte basilicumolie. Verdeel de gehakte amandelen erover. Eventueel nog wat balsamicoazijn er overheen druppelen, mocht je dat in huis hebben. Eet smakelijk!

gesneden nectarinesnectarinesalade met mozzarella

Bron: uit het kookboek Vegalicious (p. 210) Iets aangepast!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

15 reacties op “Recept: Nectarinesalade

 1. ohhh dat ziet er heerlijk uit! ik durf alleen geen nectarines meer te eten omdat ik er ooit allergisch voor was, maar dit ziet er wel uit als een gerechtje waarvoor ik ze weer eens kan proberen 🙂

  • iris

   Haha oeps. Sorry! Maar dan ziet het er in ieder geval wel lekker uit op de foto’s dus 😉

 2. Naomi

  Ik kom hier voor het eerst en ik heb gelijk honger – jeetje, wat ziet dat er lekker uit! Ik ga dit zeker van het weekend maken. Yummy! Mooie fotos ook!

 3. Lisa

  Ooh, dat ziet er écht heel goed uit! Ik ben normaal nooit zo van salades met fruit (ik vind dat fruit en groente niet bij elkaar horen, conservatief als ik ben) maar dit is misschien toch wel het proberen waard!

 4. Pingback: Kookboeken tips! | IKBENIRISNIET

 5. Pingback: De zomer overleven als wintermeisje | IKBENIRISNIET