Recept: Nectarinesalade

Hiephoi, vandaag mochten we weer stemmen! Ik heb dan altijd het gevoel dat ik ook echt een beetje verandering kan brengen in Nederland. Naïef misschien. Ik stemde in ieder geval (na enige twijfel of ik niet op de PvdD wilde stemmen) net als de vorige keer op Groenlinks. En geheel in stijl dronk ik daarna een groene smoothie, die je op onderstaande foto kan zien. Het recept kan je weer vinden op de Facebookpagina. Als lunch maakte ik een nectarinesalade, oeh, die was héél lekker.

nectarinesalade

Ingredienten voor twee personen:

3 rijpe nectarines
6 rijpe tomaten
2 bollen mozzarella (van goede kwaliteit)
Basilicumblaadjes
1 zakje Rucola
(vers) citroensap
 Optioneel: Een aantal amandelen, fijn gehakt

Voor de dressing:

Olijfolie
Basilicumblaadjes
1 theelepel knoflookpoeder
Zout & Peper

Bereiding:

1. Snij de nectarines en tomaten in partjes. Leg ze in een schaal en besprenkel ze met wat citroensap, olijfolie en een klein beetje zout & peper.

2. Breek de mozzarella in wat grote stukken. Verdeel over twee borden de rucola en leg hier de nectarine, tomaat, mozzarella en wat basilicumblaadjes op.

3. Maak basilicumolie door flink wat basilicumblaadjes, een flinke scheut olijfolie en knoflookpoeder, zout & peper te mixen met behulp van een staafmixer of een blender.

4. Besprenkel de salade met de zojuist gemaakte basilicumolie. Verdeel de gehakte amandelen erover. Eventueel nog wat balsamicoazijn er overheen druppelen, mocht je dat in huis hebben. Eet smakelijk!

gesneden nectarinesnectarinesalade met mozzarella

Bron: uit het kookboek Vegalicious (p. 210) Iets aangepast!

Back to Top