Kringloopvondsten: Wawollie in Almelo

Kringloopshoppen is fun, fun! Vandaag ben ik tussen de oude spullen bij Wawollie (Twents voor ‘Wat wil je?’) in Almelo gaan neuzen. Wawollie heb ik al een paar keer in Haaksbergen bezocht, waar ik al heel wat mooie spulletjes vandaan heb, en sinds twee weken hebben ze ook een vestiging in Almelo. Ik was dus ontzettend benieuwd! De kringloop heeft zich gevestigd in een pand dat vroeger als garage voor luxe auto’s dienst deed. Het is hartstikke leuk ingericht; op de jaren ’60 ge├»nspireerde showrooms, een kofferbakverkoop met doormidden gezaagde auto’s en een schattig restaurantje waar je vegetarisch kan eten en gratis koffie en thee kan drinken.

Ook kan je er een koeling vinden met allemaal producten van de Vegetarische Slager. Daarnaast hangt een tekening van een kip in een magnetron met de wijze woorden “De kip heeft nog nooit zoveel ruimte gehad als in uw magnetron – Kip, het meest mishandelde stukje vlees.” Dat Wawollie dierenliefhebbers zijn is wel duidelijk, alle winst komt dan ook ten goede aan dierenwelzijn. Daar word ik blij van! Er moet ook nog een wifi-corner te vinden zijn en een naai-atelier waar een naaister zit die je kleding op maat kan maken maar dit ben ik niet tegengekomen. Er was ook zoveel moois! I love Wawollie. Mocht je in de buurt van Twente wonen dan moet je deze keten zeker eens bezoeken.

Sfeerimpressie

Kringloopvondsten: Typemachine & Servies

Kringloopvondsten: Jaren '60Kringloopvondsten: Kofferbakverkoop & BoekenKringloopvondsten: Religeuze beeldjes & Vintage radio

Ik zag een prachtige weegschaal, een hele toffe (maar helaas niet goed werkende) typemachine en heel veel mooie vintage boeken. Maar ik moest me toch echt houden, om de prijs hoefde ik het niet te laten maar mijn huis is al zo stamp- en stampvol. Dus ik kwam thuis met slechts drie dingen: een leren documententas in nog perfecte staat waar mijn Macbook precies in past, een schattig mintgroen bakje voor naaispulletjes die inmiddels is omgedoopt tot pennenbakje en een hele oude leren riem. Ik probeer altijd zo min mogelijk leer te kopen maar als het tweedehands is, voel ik me er eigenlijk nooit zo schuldig om. Dat mag wel, toch?

De aankopen

Riem 0,25 euro / Pennenbakje 0,50 euro / Laptoptas 2,50 euro

Update: Wawollie in Almelo bestaat helaas niet meer, check de website voor de adressen van hun huidige vestigingen.

Back to Top