Review: Zeepjes van Babongo

Ik schrijf graag over de producten uit de webshop Babongo. Het is zo mooi om te zien hoe het assortiment met zorg is samengesteld en dat alles een milieuvriendelijk tintje heeft. En altijd op een leuke, frisse manier. Sinds een tijdje heeft Babongo ook eigen zeepjes! De 100% natuurlijke zeepjes worden ambachtelijk gemaakt in een kleine zeepfabriek in Engeland. Op dit moment zijn er die verschillende geurcombi’s te koop: sinaasappel & grapefruit, pepermunt & maanzaad en lavendel & tea tree.

babongo zeepjes

Natuurlijke ingrediënten

Wat een groot pluspunt aan deze zeepjes is, is dat ze zo natuurlijk mogelijk zijn en je er geen gekke ingrediënten in vindt. Op de onderstaande foto’s zie je van alle drie de zeepjes wat de ingrediënten zijn. Dit zijn onder andere (verzeepte) olijfolie en kokosolie. Het zeepje met de mintgroene verpakking heeft een licht scrubeffect doordat er maanzaadjes inzitten. De shampoobar bevat tea tree. En die in het oranje papiertje is mijn favoriet door de zoete citrusgeur door de toevoeging van grapefruit en sinaasappel. Bijzondere geurcombinaties, leuk! Lekker fris en zoet, dat is qua zeep wel mijn ding.

babongo zeepjes babongo zeepjes

Gebruik

Ik kan me voorstellen dat het even wennen qua gebruik is als je normaal vloeibare douchegels en shampoo gebruikt. Vaste zeep gebruik ik al langer en vind ik zelf fijner dan vloeibare douchegel omdat het heeeel zuinig in gebruik is. Ik hield al van de zeepjes van Lush, maar deze zeepjes van Babongo zijn ook zeker een mooie aanvulling hierop. Ze voelen namelijk net zo luxe. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet goed met shampoobars om kan gaan. Ik heb er meerdere van verschillende merken gebruikt, maar het is gewoon geen goede match met mijn dunne haar. Dat is geen probleem, de shampoobar van Babongo kan je ook prima voor je lichaam gebruiken of als handzeep. Als shampoo gebruik je hem het beste zo: maak de zeep nat en wrijf het over je haren om het te laten schuimen, masseer in en spoel uit. Dat schuimen doet ‘ie trouwens heel goed! Door de natuurlijke ingrediënten zijn het heel milde zeepjes, ze zijn geschikt voor elk huidtype. Soms houd ik nog weleens een trekkerig gevoel over na het gebruiken van vaste zeep, maar daar heb ik bij deze zeepjes in ieder geval geen last van.

Babongo zeepjes

Plus- en minpunten

Pluspunten:

  • De zeepjes zijn dierproefvrij en vegan;
  • Ze bevatten géén SLS, parabenen of palmolie;
  • Ze zijn enorm zuinig in gebruik en hebben alleen een gerecycled papiertje als verpakking, dat scheelt een hoop plastic wegwerpflessen als je normaal douchegel gebruikt;
  • De zeepjes zien er leuk uit (vooral die met de poppyseeds!) net als de verpakking die is ontworpen door Jessica Nielsen;
  • Ze schuimen goed, ruiken lekker en zijn fijn in gebruik;
  • Ze zijn van het eigen merk van de Babongo webshop, een Nederlandse webshop vol met milieuvriendelijke spullen. Ik vind het altijd een extra fijn idee als ik leuke, kleine(re) ondernemers steun in plaats van Amerikaanse miljoenenbedrijven.

Minpunten:

  • Als je normaal vloeibare douchegel/shampoo gebruikt, kunnen vaste zeepjes even wennen zijn;
  • Vooral de shampoobar is wennen qua gebruik, helaas is het geen goede match met mijn dunne, fijne lokken die snel vet worden;
  • Het is wat lastiger verkrijgbaar, als in dat je het niet bij de supermarkt om de hoek kan kopen. Maar Babongo’s zeepjes vind je ook in steeds meer ‘echte’ winkels, en anders kan je natuurlijk altijd in de webshop terecht.

babongo zeepjes

De zeepjes kosten 8,75 euro per stuk en vind je hier in de webshop van Babongo. Daar vind je ook de crystaldeodorant waar ik al eerder over schreef en waar ik nog steeds erg tevreden over ben!

In deze blogpost laat ik producten zien die ik heb gekregen van een webshop,
lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top