Review: Zeepjes van Babongo

Ik schrijf graag over de producten uit de webshop Babongo. Het is zo mooi om te zien hoe het assortiment met zorg is samengesteld en dat alles een milieuvriendelijk tintje heeft. En altijd op een leuke, frisse manier. Sinds een tijdje heeft Babongo ook eigen zeepjes! De 100% natuurlijke zeepjes worden ambachtelijk gemaakt in een kleine zeepfabriek in Engeland. Op dit moment zijn er die verschillende geurcombi’s te koop: sinaasappel & grapefruit, pepermunt & maanzaad en lavendel & tea tree.

babongo zeepjes

Natuurlijke ingrediënten

Wat een groot pluspunt aan deze zeepjes is, is dat ze zo natuurlijk mogelijk zijn en je er geen gekke ingrediënten in vindt. Op de onderstaande foto’s zie je van alle drie de zeepjes wat de ingrediënten zijn. Dit zijn onder andere (verzeepte) olijfolie en kokosolie. Het zeepje met de mintgroene verpakking heeft een licht scrubeffect doordat er maanzaadjes inzitten. De shampoobar bevat tea tree. En die in het oranje papiertje is mijn favoriet door de zoete citrusgeur door de toevoeging van grapefruit en sinaasappel. Bijzondere geurcombinaties, leuk! Lekker fris en zoet, dat is qua zeep wel mijn ding.

babongo zeepjes babongo zeepjes

Gebruik

Ik kan me voorstellen dat het even wennen qua gebruik is als je normaal vloeibare douchegels en shampoo gebruikt. Vaste zeep gebruik ik al langer en vind ik zelf fijner dan vloeibare douchegel omdat het heeeel zuinig in gebruik is. Ik hield al van de zeepjes van Lush, maar deze zeepjes van Babongo zijn ook zeker een mooie aanvulling hierop. Ze voelen namelijk net zo luxe. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet goed met shampoobars om kan gaan. Ik heb er meerdere van verschillende merken gebruikt, maar het is gewoon geen goede match met mijn dunne haar. Dat is geen probleem, de shampoobar van Babongo kan je ook prima voor je lichaam gebruiken of als handzeep. Als shampoo gebruik je hem het beste zo: maak de zeep nat en wrijf het over je haren om het te laten schuimen, masseer in en spoel uit. Dat schuimen doet ‘ie trouwens heel goed! Door de natuurlijke ingrediënten zijn het heel milde zeepjes, ze zijn geschikt voor elk huidtype. Soms houd ik nog weleens een trekkerig gevoel over na het gebruiken van vaste zeep, maar daar heb ik bij deze zeepjes in ieder geval geen last van.

Babongo zeepjes

Plus- en minpunten

Pluspunten:

 • De zeepjes zijn dierproefvrij en vegan;
 • Ze bevatten géén SLS, parabenen of palmolie;
 • Ze zijn enorm zuinig in gebruik en hebben alleen een gerecycled papiertje als verpakking, dat scheelt een hoop plastic wegwerpflessen als je normaal douchegel gebruikt;
 • De zeepjes zien er leuk uit (vooral die met de poppyseeds!) net als de verpakking die is ontworpen door Jessica Nielsen;
 • Ze schuimen goed, ruiken lekker en zijn fijn in gebruik;
 • Ze zijn van het eigen merk van de Babongo webshop, een Nederlandse webshop vol met milieuvriendelijke spullen. Ik vind het altijd een extra fijn idee als ik leuke, kleine(re) ondernemers steun in plaats van Amerikaanse miljoenenbedrijven.

Minpunten:

 • Als je normaal vloeibare douchegel/shampoo gebruikt, kunnen vaste zeepjes even wennen zijn;
 • Vooral de shampoobar is wennen qua gebruik, helaas is het geen goede match met mijn dunne, fijne lokken die snel vet worden;
 • Het is wat lastiger verkrijgbaar, als in dat je het niet bij de supermarkt om de hoek kan kopen. Maar Babongo’s zeepjes vind je ook in steeds meer ‘echte’ winkels, en anders kan je natuurlijk altijd in de webshop terecht.

babongo zeepjes

De zeepjes kosten 8,75 euro per stuk en vind je hier in de webshop van Babongo. Daar vind je ook de crystaldeodorant waar ik al eerder over schreef en waar ik nog steeds erg tevreden over ben!

In deze blogpost laat ik producten zien die ik heb gekregen van een webshop,
lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties op “Review: Zeepjes van Babongo

 1. Charelle schreef:

  Wat een grappig concept en ze zien er mega leuk uit! Als shampoo lijkt het me inderdaad ook lastig in gebruik, maar na een paar keer zal het wel makkelijker gaan. Ze zijn ook niet echt duur trouwens, wellicht ga ik ze binnenkort eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  Die met maanzaad als scrub lijkt me heel fijn, zeker met zo’n frisse muntgeur.

  | Reageer op deze reactie
 3. Miranda schreef:

  Deze zeepjes zien er leuk uit! Ik zou ze graag proberen, vooral omdat je schrijft dat je bij deze zeep geen last hebt van een trekkerig gevoel want dit heb ik normaal altijd.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja dat is heel fijn! Mijn huid voelt wel ietsje stroever dan bij vloeibare zeep, maar niet trekkerig of droog. Al heb ik geen gevoelige huid ofzo, dus ik weet niet of iedereen er zo op reageert. Maar de zeepjes zijn in ieder geval erg mild 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Bettie schreef:

  Wauw, mooie zeepjes en de ingrediënten klinken ook veelbelovend. Ik ga zeker zo even meer opzoeken over dit merk.

  | Reageer op deze reactie
 5. Galina schreef:

  Wat een leuke zeepjes! Wil zelf graag over stappen op zeep als shampoo, want inderdaad minder plastic, maar mijn haar heeft er bij eerdere pogingen net zo op gereageerd als het jouwe. Maar de aanhouder, ik dus, gaat winnen 😉 ook fijn dat er trouwens geen palmolie in zit, probeer daar zelf echt op te letten.

  | Reageer op deze reactie
 6. frances schreef:

  Bij het gebruiken van echte zeep als shampoo is het gewoon erg belangrijk je haar daarna goed uit te spoelen met water met azijn (bij appelazijn ongeveer 1 op 3). Dan verdwijnt het trekkerige gevoel en de vettigheid maar het duurt in het begin inderdaad even, dan gewoon wat meer azijn gebruiken. Ik gebruik in ieder geval nu al een tijd de van der Werf zeep (ook zeer verantwoord en een Nederlands product), heb van nature ook dun en slap haar maar tjeetje, wat is mijn haar er van opgeknapt! Ik gebruik geen enkel styling product meer, 1 keer per week wassen met de zeep en de andere dagen als ik douche even naspoelen met de azijnoplossing. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n fijne vol aanvoelende bos haar kon hebben. Echt, ik wil nooit meer terug naar de shampoofles!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Thanks voor de aanvulling! Dat met appelazijn (alleen dan met een 1:2 verhouding) heb ik gedaan. Werd het inderdaad wel ietsje beter van, maar mijn haar wordt sowieso snel slierterig van shampoo’s hoor, ook van vloeibare shampoo, omdat het extreem dun is.

   | Reageer op deze reactie
 7. Mieke schreef:

  Ik kende deze nog niet, maar al tijden verknocht aan Dr. bronners zepen. Zelfde concept en aangezien ze en tandje minder duur zijn….tja..

  | Reageer op deze reactie
 8. Shirah schreef:

  Die zien er leuk uit! Eerst kocht ik vaak zeep van Lush, alleen bleken die helemaal niet zo natuurlijk te zijn. Deze maar eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
 9. Resaarcle schreef:

  Oh, wat zien die er geweldig uit! Ik ben zelf helemaal verknocht aan de Lush shampoo bars, maar deze vind ik wel heel leuk om als cadeau te geven. Zeker met zo’n gerecycleerd papiertje errond: al mooi ingepakt en al!

  | Reageer op deze reactie
 10. Sanne schreef:

  Wat goooeeed!
  Ik kan me voorstellen dat vaste zeepjes even wennen zijn, maar wat een voordeel zeg, dat ze zuinig in gebruik zijn. Deze zien er echt heel goed uit, vegan en niet getest op dieren en hartstikke natuurlijk! Wat leuk dat je die producten hebt gekregen van Babongo, ik ga in ieder geval even kijken op de webshop :).
  Liefs, fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
 11. Sofie schreef:

  Oooh wat leuk! Ik hoop dat ze ze in de biowinkels verkopen in België. Ik ga eens op zoek 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Willemijn schreef:

  Zou het niet een optie zijn om van de shampoobar, net als bij het zelf wasmiddel maken, zelf weer vloeibare zeep te maken?

  | Reageer op deze reactie
 13. Kim schreef:

  Wat een mooie zeepjes! Wat ik me afvroeg is waar je de zeepjes bewaart als je ze niet gebruikt? Mijn shampooflessen staan in zo’n bakje in de douche. Maar als je een zeepje daar neerlegt dan smelt hij toch langzaam door de vochtigheid van de douche?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik leg ze op een rekje naast de douche, dan gaat het wel goed! Het is wel handig om ze ergens droog te bewaren inderdaad zodat ze lang meegaan.

   | Reageer op deze reactie
 14. Willemijn schreef:

  Wordtersteeg de shampoobar ook al in een ‘echte’ winkels verkocht?

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: Weekoverzicht: zeepjes, #healthyfood & blog kapot gemaakt | IKBENIRISNIET
 16. Pingback: Win een Babongo verwenpakket! | IKBENIRISNIET
Back to Top