Recept: Luchtige pannenkoeken met banaan

Ik ben een (zelfbenoemde) heldin in de keuken. Ik maak de beste risotto, de lekkerste chocoladetaarten en de gezondste soepjes. Maar simpele pannenkoeken bakken? Ho maar. Ik heb het een paar keer geprobeerd, het had altijd wat weg van rauw deeg of van een roerei (toen ik pannenkoeken probeerde te bakken in een wokpan, oeps). Enkele weken geleden waagde ik me weer in de keuken met een pak pannenkoekenmix en een recept voor vegan pannenkoeken met banaan. Bah! Geen succes.

Dat hele pannenkoeken bakken werd een uitdaging, het moest en zou me lukken. Dus vroeg ik vega(n) keukenprinses Laura of zij niet een goed recept voor me had. Ze was zo lief om het me te mailen met allemaal tips erbij om de kans op wederom mislukte pannenkoeken te verkleinen. Lief! En ik ben Laura superdankbaar, want jawel: I did it! Met trots presenteer ik mijn allereerste gelukte pannenkoeken:

En zoals ik in mijn fotodagboekje al beloofde, bij deze het recept voor deze superlekkere pannenkoeken zonder ei, melk of standaard pannenkoekenmix. Ook nog eens heel budgetvriendelijk!

Ingredienten:

250 gram gezeefd tarwemeel (Tip van Laura: echt door de zeef halen, anders krijg je klonterbeslag)
1 eetlepel olijfolie
Mespunt verse vanille (Kan vervangen worden door een theelepeltje vanille aroma)
Mespunt zout
1/4 zakje bakpoeder (Tip van Iris: gebruik iets meer bakpoeder als je extra luchtig pannenkoeken wil)
600 ml sojamelk
2-3 bananen in plakjes gesneden
Optioneel: poedersuiker en (agave)siroop voor op tafel, jummie.

Bereiding:

Eerst de droge ingrediënten goed door elkaar roeren en dan de natte ingrediënten er door mixen en je bent klaar om pannenkoeken te bakken!

Ik wilde eigenlijk een bananenmengsel door het beslag heen mengen maar omdat dit de vorige keer niet zo goed ging, durfde ik niet meer dus sneed ik de bananen in plakjes en legde ik deze op de pannenkoek terwijl die aan het bakken was. Wat je dus ook kan doen is de banaan pureren en dit door het beslag mengen maar ik weet niet zo goed hoeveel banaan je dan zou moeten gebruiken, misschien dat iemand anders dit weet?

Bron: uit het kookboek ‘Lisette in luilekkerland: Het Ecofabulous Bakboek‘ met tips van Laura!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

32 reacties op “Recept: Luchtige pannenkoeken met banaan

  1. Mariët

    Hmm, ziet er heerlijk uit! Deze ga ik zeker ook een keertje uitproberen. Ook hier geen pannenkoeken-bakster die er talent voor heeft, dus ik ben benieuwd hoe het mij vergaat. Knap dat het je gelukt is!

  2. Nicole

    Oelala, dit ziet er niet verkeerd uit zeg! Ik heb eigenlijk nog nooit pannenkoeken met banaan gegeten bedenk ik me net, misschien toch eens het proberen waard 🙂

  3. Zina

    Ziet er superrrr lekker uit! Wie weet waag ik me er binnenkort ook aan (ben niet zo’n keukenprinses helaas)..

  4. Tamára

    Ziet er erg lekker uit! Bananen zijn sowieso al superlekker, met pannenkoeken moet het al helemaal fantastisch zijn. Tosti met banaan en kaas is ook superchill.

    • iris

      Haha, wat een aparte combinatie! Nog nooit eerder van gehoord 😀

  5. Jaaaaa, vegan pannenkoeken! Ik maak ze vaak in allerlei soorten en maten en hou me eigenlijk nooit aan één recept. Deze ga ik dus ook een keer uitproberen 😀 Thanks!

  6. Femke

    Ziet er erg lekker uit, geslaagd voor je pannenkoek-bak-diploma! 🙂 Nu wil ik ook pannenkoeken…

    (Jij vond “koekje” een gek woord, maar ik vind pannenkoek ook héél gek klinken eigenlijk! 😆 )

  7. Lnnk

    Het ziet er echt heerlijk uit. Zelf ben ik ook erg slecht in het bakken van pannekoeken.

  8. Sas

    Oh… Dit ga ik zeker eens proberen.
    Thanks voor de tip! Ik voeg hem toe 😉

  9. Lisa

    Ooh, dat ziet er nog beter uit dan de niet-vega pannekoeken die ik altijd eet! Maar dat zal ook wel aan de fotografieskills liggen 😉 Nice!

  10. Olga

    Ik ben niet zo’n grote ster in het bakken van pannenkoeken, meestal laat ik dat aan de man in kwestie over 😀

  11. Elisse

    Ziet er super uit! Een recept om eens te proberen! Wat je misschien volgende keer kan doen is een banaan (of twee) pureren en door het beslag doen, plus de schijfjes banaan erin leggen als de pannenkoeken aan het bakken zijn? Voor extra bananensmaak! Kan niet slecht zijn 🙂

      • Barbara

        Het stremsel in de kaas is of dierlijk of plantaardig. Koeien- of geitenkaas is nooit vegan. Maar dat vroeg je niet, toch?

  12. Elise

    Het lijkt mij dat je zout gewoon weg kan laten toch?
    -geen fan van onnodig veel zoutgebruik-

    • iris

      Ik denk het wel, ja! Ik heb ze nog niet geprobeerd zonder zout maar het is maar een heel klein beetje wat ik gebruikte dus ik denk dat het zonder zout ook nog wel heel lekker is 🙂

  13. ooohhh, pannenkoek! JUM!
    Tis weer lang geleden – ren nu naar de winkel om de ingredienten te halen.

  14. Miriam

    Pannenkoek en banaan. Kan nooit mis gaan en het is een favoriet bij de kinders. Ik maak het regelmatig.
    Love jouw blog btw! Echt waar!

    • iris

      Ah leuk! Mijn moeder maakte ook vaak pannenkoeken voor mij en m’n zusje toen we nog klein waren, maar toen vond ik het nooit lekker (ik was zo’n raar kind).
      & Superbedankt, heel leuk om te horen, tof! 😀

  15. vegansteve

    Heb sojamelk met banaan gebruikt,
    heerlijke warme chocoladesaus erover..
    goddamn!

  16. Rutger

    mmmmmmmmmmmm! Heb ze gemaakt en ze smaakte echt voortreffelijk. Bedankt voor dit super recept, heb het meteen met mijn huisgenoten gedeeld :-).

  17. Pingback: De kip en het ei | IKBENIRISNIET

  18. Jori

    Zoo het ziet uit lekker. Zonder suiker?
    Hoe is het met je? Meiss..

  19. rob

    Prachtig recept ,alleen tarwemeel is toch echt niet meer van deze tijd [vanwege het hoge gehalte gluten]

  20. Pingback: Recept: Pannenkoekentaart | IKBENIRISNIET