EKOBO servies van bamboe

Oh jongens, ik ben zo blij met mijn nieuwe servies van bamboe. Toen ik een paar jaar voor het eerst servies van bamboe zag, zei ik al: later als ik een echt huis heb met keukenkastjes wil ik een hele set hiervan. Maar uiteindelijk bleef het vooral bij een berg verschillende bordjes van de kringloop. Niet dat daar iets mis mee is natuurlijk, ik houd er wel van als mijn servies uit een gezellige mix bestaat. Maar van onderstaand tafereel word ik helemaal vrolijk.

ekobo servies review

EKOBO Gusto mix & match

Het EKOBO servies uit de Gusto lijn is gemaakt van bamboe. EKOBO staat onder andere hierdoor ook bekend als ecologisch verantwoorde onderneming. Maar ze doen nog meer moois: EKOBO doet direct handel met de dorpen waar de bamboe vandaan komt. Hierdoor zijn er weinig tussenpersonen die anders de winst op zouden slurpen waardoor de ambachtslieden een hoger loon hebben. Eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden vinden ze erg belangrijk. Ze hebben voor bamboe als materiaal gekozen omdat dit snel groeit en geen kunstmest of pesticiden nodig heeft. Heel groen allemaal dus! Daarnaast worden de producten met gerecycled materiaal verpakt en vervoerd per boot in plaats van per vliegtuig. In dit filmpje kan je het gehele productieproces van begin tot eind zien, heel tof. Zou het niet geweldig zijn als je van alle producten zo’n filmpje zou kunnen zien? Volgens mij ga je dan veel bewuster met je spullen om. En koop je ook veel bewuster!

ekobo gusto ekobo gusto servies

Review bamboe servies

Wat een kleurrijk servies! Ik kon niet wachten om het te gebruiken. Ik was alleen wel bang dat het materiaal te poreus zou zijn en dat er daardoor snel krassen in zouden komen, het niet tegen hitte zou kunnen of dat er kleuren in zouden trekken. Maar niets van dat alles, het materiaal is juist heel hard en glad waardoor het net plastic lijkt. Als ik iets erop sneed met een scherp mes, zag ik geen krassen verschijnen. Als ik kokend water in het bakje goot, gebeurde er ook niets bijzonders. En ook na het eten van rode bietjes bleven de kleuren van de borden net zo mooi en egaal als daar voor. De bordjes zijn makkelijk stapelbaar, de groottes zijn precies goed en je kan er makkelijk van eten en uit drinken. Het materiaal is licht, dus het is ook ideaal om mee te nemen op de camping bijvoorbeeld. Extra voordeel voor klungels zoals ik: ze zijn niet zo breekbaar. Hartstikke praktisch dus. Maar waar het mij in eerste instantie eigenlijk om ging, is dat het design zo mooi is! Ik houd van de verschillende kleurtjes, het staat zo vrolijk. Sinds ik het servies heb ontvangen, heb ik het elke dag nog gebruikt. Je kan dus wel stellen dat ik er meer dan tevreden mee ben. Het staat ook zo leuk op onze tafel van bamboe.

ekobo servies van bamboe bamboe servies

Groene webshop Babongo

Het servies komt uit de websop Babongo, alle producten van EKOBO die zij verkopen vind je hier. Alle borden en bekers worden los verkocht, dus je kan je eigen servies zo kleurrijk maken als je zelf wil. Babongo is een hartstikke leuke webshop waar je hippe producten vindt voor in je interieur of die leuk zijn om cadeau te doen. Ze werken samen met designers en producenten die mooie dingen maken en bewust hun materialen en productiewijze kiezen. Erg leuk om te zien dat de producten er niet alleen mooi uit zien, maar ook op een mooie manier zijn geproduceerd. Het boekje BioBudget, dat je misschien op mijn Instagramaccount voorbij zag komen, is ook verkrijgbaar bij deze webshop. Hier volgt nog snel een review over trouwens, maar ik kan nu alvast verklappen dat het een geweldig boek is.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top