EKOBO servies van bamboe

Oh jongens, ik ben zo blij met mijn nieuwe servies van bamboe. Toen ik een paar jaar voor het eerst servies van bamboe zag, zei ik al: later als ik een echt huis heb met keukenkastjes wil ik een hele set hiervan. Maar uiteindelijk bleef het vooral bij een berg verschillende bordjes van de kringloop. Niet dat daar iets mis mee is natuurlijk, ik houd er wel van als mijn servies uit een gezellige mix bestaat. Maar van onderstaand tafereel word ik helemaal vrolijk.

ekobo servies review

EKOBO Gusto mix & match

Het EKOBO servies uit de Gusto lijn is gemaakt van bamboe. EKOBO staat onder andere hierdoor ook bekend als ecologisch verantwoorde onderneming. Maar ze doen nog meer moois: EKOBO doet direct handel met de dorpen waar de bamboe vandaan komt. Hierdoor zijn er weinig tussenpersonen die anders de winst op zouden slurpen waardoor de ambachtslieden een hoger loon hebben. Eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden vinden ze erg belangrijk. Ze hebben voor bamboe als materiaal gekozen omdat dit snel groeit en geen kunstmest of pesticiden nodig heeft. Heel groen allemaal dus! Daarnaast worden de producten met gerecycled materiaal verpakt en vervoerd per boot in plaats van per vliegtuig. In dit filmpje kan je het gehele productieproces van begin tot eind zien, heel tof. Zou het niet geweldig zijn als je van alle producten zo’n filmpje zou kunnen zien? Volgens mij ga je dan veel bewuster met je spullen om. En koop je ook veel bewuster!

ekobo gusto ekobo gusto servies

Review bamboe servies

Wat een kleurrijk servies! Ik kon niet wachten om het te gebruiken. Ik was alleen wel bang dat het materiaal te poreus zou zijn en dat er daardoor snel krassen in zouden komen, het niet tegen hitte zou kunnen of dat er kleuren in zouden trekken. Maar niets van dat alles, het materiaal is juist heel hard en glad waardoor het net plastic lijkt. Als ik iets erop sneed met een scherp mes, zag ik geen krassen verschijnen. Als ik kokend water in het bakje goot, gebeurde er ook niets bijzonders. En ook na het eten van rode bietjes bleven de kleuren van de borden net zo mooi en egaal als daar voor. De bordjes zijn makkelijk stapelbaar, de groottes zijn precies goed en je kan er makkelijk van eten en uit drinken. Het materiaal is licht, dus het is ook ideaal om mee te nemen op de camping bijvoorbeeld. Extra voordeel voor klungels zoals ik: ze zijn niet zo breekbaar. Hartstikke praktisch dus. Maar waar het mij in eerste instantie eigenlijk om ging, is dat het design zo mooi is! Ik houd van de verschillende kleurtjes, het staat zo vrolijk. Sinds ik het servies heb ontvangen, heb ik het elke dag nog gebruikt. Je kan dus wel stellen dat ik er meer dan tevreden mee ben. Het staat ook zo leuk op onze tafel van bamboe.

ekobo servies van bamboe bamboe servies

Groene webshop Babongo

Het servies komt uit de websop Babongo, alle producten van EKOBO die zij verkopen vind je hier. Alle borden en bekers worden los verkocht, dus je kan je eigen servies zo kleurrijk maken als je zelf wil. Babongo is een hartstikke leuke webshop waar je hippe producten vindt voor in je interieur of die leuk zijn om cadeau te doen. Ze werken samen met designers en producenten die mooie dingen maken en bewust hun materialen en productiewijze kiezen. Erg leuk om te zien dat de producten er niet alleen mooi uit zien, maar ook op een mooie manier zijn geproduceerd. Het boekje BioBudget, dat je misschien op mijn Instagramaccount voorbij zag komen, is ook verkrijgbaar bij deze webshop. Hier volgt nog snel een review over trouwens, maar ik kan nu alvast verklappen dat het een geweldig boek is.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 reacties op “EKOBO servies van bamboe

 1. Sophie schreef:

  Wat een vrolijk servies! Ik zag laatst dat ze bij de Bijenkorf ook broodtrommels hadden van Bamboe. Het voelt grappig aan, maar wel heel stevig. Ik vind de vorm van dit servies ook echt te leuk!

  | Reageer op deze reactie
 2. Lauriëtte schreef:

  Ziet er heel erg mooi en kleurrijk uit! & Het kan ook in de vaatwasmachine! 😀 Lijkt me heel erg handig ook als je kinderen hebt bijvoorbeeld, weet je ook zeker dat het niet stuk gaat! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Lies schreef:

  Heel mooi spul! Het ziet er wel een beetje kwetsbaar uit, maar als ik het zo lees is dat alleen maar schijn!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik dacht precies hetzelfde inderdaad! Dat het een beetje karton-achtig zou zijn, ofzo? Maar het is eigenlijk net zo hard en glad als plastic. Ideaal 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Lian schreef:

  Oooh wat een prachtig servies! Ik dacht eerst, huh bamboe? Maar wat goed dat ze het zo ecofriendly produceren allemaal. En het is echt meteen een feestje op je tafel zo!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Precies! Ik vind het zo gezellig staan, heel feestelijk inderdaad. Zelfs op een saaie doordeweekse dag. Tegenwoordig kunnen ze van alles van bamboe maken, zelfs kleding, zo knap 🙂

   | Reageer op deze reactie
 5. Lindsay schreef:

  Oooooh wat mooi! Ik heb die al eerder gezien maar kon toch niet altijd even goed afgaan op webwinkel foto’s. Heel leuk om jouw ‘gebruiksfoto’s ook eens te zien. Ik ga alvast beginnen sparen. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Fijn dat je er iets aan hebt. Ik ben er onwijs blij mee, ik denk dat ik mijn set zelf nog wat ga uitbreiden uiteindelijk. Dus het is het sparen zeker waard 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Lizet schreef:

  Leuk servies! Handig ook dat het niet zo makkelijk kapot te krijgen is (ik sloopte in de afgelopen weken nog twee favoriete stukken servies). Ojee, veel te leuke webshop ook, daar moet ik niet te lang op blijven hangen, haha.

  | Reageer op deze reactie
 7. Kaya-Quintana schreef:

  Het is niet echt mijn ding maar als ik het dan zo mooi op de foto zie, denk ik toch weer van wat lekker vrolijk al die kleurtjes. Looks good!

  | Reageer op deze reactie
 8. Birte schreef:

  Waaaw, dat ziet er erg mooi uit. Ik had nog nooit van het merk gehoord, maar ga het meteen even pinnen!

  | Reageer op deze reactie
 9. Celeste schreef:

  Normaal zou ik dit niet kopen, maar nu ik het zo zie, is het eigenlijk toch wel heel leuk!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ha, altijd al geweten dat ik bij een reclamebureau had moeten werken 😉 Haha nee hoor, het is eerlijk waar hartstikke leuk servies. Zo vrolijk 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Ruth schreef:

  Mooi servies! Ik zou het in eerste instantie niet overwegen i.v.m. krassen/ vervormen/ verkleuren, dus zo’n review is erg waardevol. Ik zal de site eens bekijken.

  | Reageer op deze reactie
 11. Paul schreef:

  Ik heb nu een oersaai wit servies van de Ikea. Dit ziet er een stuk vrolijker uit. Wel moest ik even slikken toen ik de prijzen per bord en kom zag. Heel leuk, maar ook een beetje prijzig.

  | Reageer op deze reactie
 12. annouska schreef:

  Praktisch, natuurlijk en vooral mooi. De kernwoorden die als eerste bij mij opkomen als ik het zie!

  | Reageer op deze reactie
 13. Olga schreef:

  Mooi hoor. Ik heb ook nog steeds een ratjetoe aan servies in mijn kastje. En met bestek is het net zo. Op een dag doe ik ook matchy matchy. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Boek: BioBudget | IKBENIRISNIET
 15. Ann schreef:

  Oehh wat een leuk servies :)! En een héle gevaarlijke webshop voor mijn portefeuille.

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Duurzaam de lente in (+winactie!) | IKBENIRISNIET
 17. Pingback: Bowl Huggers review (+ win!) | IKBENIRISNIET
Back to Top