De koffie tag

KOFFIE! Ik drink het as we speak. Kelly nodigde mij uit om de koffie tag in te vullen. Natúúrlijk wil ik dat doen, een tag over koffie staat mij op het lijf geschreven. En ik kan mij goed voorstellen dat de hele wereld zit te wachten op informatie over hoe ik mijn koffie drink en wat ik zou doen in een hypothetische situatie waarbij ik móét kiezen tussen nooit meer koffie of nooit meer thee. Of toch niet? Nou ja, ik vulde hem toch maar gewoon in:

starbucks mok

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Wanneer ik het voor de eerste keer dronk, weet ik niet meer. Maar ik weet wel dat ik het heb leren drinken tijdens mijn bijbaan in de horeca. Ik vond het helemaal niet lekker, maar ik stond achter de bar naast het koffieapparaat dus ik dronk non stop kopjes koffie om de veel te lange avonden en nachten door te komen.

2. Met wie drink jij graag koffie?

In bed met Steve (mijn lievelingsmens) en Bunny von D. (mijn lievelingskonijn). Lief hè?

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Alleen ’s ochtends. Ik mag eigenlijk niet zoveel koffie drinken want dat is helemaal niet goed voor mijn hyperdepieper-hoofd, dus ’s middags ga ik maar over op thee. En ’s avonds op wijn. Eigenlijk zijn dat ook de enige drie dingen die ik in het dagelijkse leven drink: koffie, thee, wijn.

koffie

4. Wat is je favoriete koffievariatie?

Soja latte! Ik heb ook één keer de befaamde Pumpkin Spice Latte van Starbucks gedronken en die vond ik ook wel erg lekker. Het meisje achter de balie vond mij maar vreemd, want ik wilde het met sojamelk maar wel met normale slagroom. Lekker flexanistisch.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Ik koop meestal de standaard filtermaling van Fair Trade Original, deze dus. Prima koffie!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik blijf meestal wel trouw aan mijn standaard koffie. Of ik moet koffie toegezonden krijgen in een perspakketje, dan vind ik het wel leuk om iets nieuws te proberen.

7. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Nee joh.

8. Waar koop jij je koffie?

Gewoon bij de supermarkt. Buiten de deur drink het allerliefst koffie bij Bagels & Beans, want dat is één van de weinige plekken waar je koffie met sojamelk kan bestellen in Enschede. We lopen hier een beetje achter. En Bagels & Beans is ook gewoon héél leuk. Nu heb ik zin in een bagel.

moccamaster

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Mijn standaard kopje koffie is een heel ritueel. Eerst zet ik koffie met mijn awesome koffiezetapparaat: de Moccamaster, je ziet mijn schatje op de foto hierboven. Daarna giet ik ongezoete sojamelk in mijn Starbucks-beker en zet ik het 30 seconden in de magnetron. Ondertussen aai ik Bunny von D. Vervolgens schuim ik de sojamelk op, giet ik de koffie er bij in en doe ik er een flinke schep suiker in. (Huh waarom gebruik je dan ongezoete sojamelk? Nou, zodat ik er extra veel suiker bij in kan doen, dat is Iris-logica.)

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Als ik op mijn allereerlijkst ben: een sigaret. Maar ik ben inmiddels bijna 2 jaar gestopt met roken, dus dat zit er niet meer in. Nooit beginnen met roken, lieve kinders, de ellende van het stoppen achtervolgt je nog veel te lang.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Ik denk ondertussen al een half uur na over deze vraag. Ik denk dat ik tòch maar ga voor nooit meer koffie. Want koffie drink ik alleen ’s ochtends en thee drink ik de hele dag door. En ik vind het leuk dat je van thee veel verschillende smaakjes hebt, dat gaat niet zo snel vervelen.

De originele tag was eigenlijk een thee-tag en komt bij Marij vandaan.

Dus, vertel het mij, zijn jullie echte theeleuten of houden jullie meer van koffie? Of zitten jullie vol met liefde en houden jullie van beide evenveel, zoals ik?

Back to Top