De koffie tag

KOFFIE! Ik drink het as we speak. Kelly nodigde mij uit om de koffie tag in te vullen. Natúúrlijk wil ik dat doen, een tag over koffie staat mij op het lijf geschreven. En ik kan mij goed voorstellen dat de hele wereld zit te wachten op informatie over hoe ik mijn koffie drink en wat ik zou doen in een hypothetische situatie waarbij ik móét kiezen tussen nooit meer koffie of nooit meer thee. Of toch niet? Nou ja, ik vulde hem toch maar gewoon in:

starbucks mok

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Wanneer ik het voor de eerste keer dronk, weet ik niet meer. Maar ik weet wel dat ik het heb leren drinken tijdens mijn bijbaan in de horeca. Ik vond het helemaal niet lekker, maar ik stond achter de bar naast het koffieapparaat dus ik dronk non stop kopjes koffie om de veel te lange avonden en nachten door te komen.

2. Met wie drink jij graag koffie?

In bed met Steve (mijn lievelingsmens) en Bunny von D. (mijn lievelingskonijn). Lief hè?

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Alleen ’s ochtends. Ik mag eigenlijk niet zoveel koffie drinken want dat is helemaal niet goed voor mijn hyperdepieper-hoofd, dus ’s middags ga ik maar over op thee. En ’s avonds op wijn. Eigenlijk zijn dat ook de enige drie dingen die ik in het dagelijkse leven drink: koffie, thee, wijn.

koffie

4. Wat is je favoriete koffievariatie?

Soja latte! Ik heb ook één keer de befaamde Pumpkin Spice Latte van Starbucks gedronken en die vond ik ook wel erg lekker. Het meisje achter de balie vond mij maar vreemd, want ik wilde het met sojamelk maar wel met normale slagroom. Lekker flexanistisch.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Ik koop meestal de standaard filtermaling van Fair Trade Original, deze dus. Prima koffie!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik blijf meestal wel trouw aan mijn standaard koffie. Of ik moet koffie toegezonden krijgen in een perspakketje, dan vind ik het wel leuk om iets nieuws te proberen.

7. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Nee joh.

8. Waar koop jij je koffie?

Gewoon bij de supermarkt. Buiten de deur drink het allerliefst koffie bij Bagels & Beans, want dat is één van de weinige plekken waar je koffie met sojamelk kan bestellen in Enschede. We lopen hier een beetje achter. En Bagels & Beans is ook gewoon héél leuk. Nu heb ik zin in een bagel.

moccamaster

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Mijn standaard kopje koffie is een heel ritueel. Eerst zet ik koffie met mijn awesome koffiezetapparaat: de Moccamaster, je ziet mijn schatje op de foto hierboven. Daarna giet ik ongezoete sojamelk in mijn Starbucks-beker en zet ik het 30 seconden in de magnetron. Ondertussen aai ik Bunny von D. Vervolgens schuim ik de sojamelk op, giet ik de koffie er bij in en doe ik er een flinke schep suiker in. (Huh waarom gebruik je dan ongezoete sojamelk? Nou, zodat ik er extra veel suiker bij in kan doen, dat is Iris-logica.)

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Als ik op mijn allereerlijkst ben: een sigaret. Maar ik ben inmiddels bijna 2 jaar gestopt met roken, dus dat zit er niet meer in. Nooit beginnen met roken, lieve kinders, de ellende van het stoppen achtervolgt je nog veel te lang.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Ik denk ondertussen al een half uur na over deze vraag. Ik denk dat ik tòch maar ga voor nooit meer koffie. Want koffie drink ik alleen ’s ochtends en thee drink ik de hele dag door. En ik vind het leuk dat je van thee veel verschillende smaakjes hebt, dat gaat niet zo snel vervelen.

De originele tag was eigenlijk een thee-tag en komt bij Marij vandaan.

Dus, vertel het mij, zijn jullie echte theeleuten of houden jullie meer van koffie? Of zitten jullie vol met liefde en houden jullie van beide evenveel, zoals ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 reacties op “De koffie tag

 1. Francis schreef:

  haha wat een grappige tag! Ik ben ook echt een koffieleut. Zo erg dat ik om 11 uur al stuiterend de wereld bewandel. Het liefst de koffie zo sterk mogelijk, deze drink ik graag bij Hopper in Rotterdam.

  | Reageer op deze reactie
 2. cheyenne schreef:

  leuk! ik hou ook onwijs van koffie, maar probeer het ook niet te vaak te drinken. ik maak het ook nooit thuis, alleen maar wanneer ik sowieso in de stad ben, en dan haal ik tussendoor of tijdens de lunch een soja latte macchiato! de rest van de dag ben ik ook meer een theeleut. 😀
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 3. Marijke schreef:

  Haha, leuke tag! Ik maak mijn koffie het liefst met een Espressokan. Gewoon ook leuk om te doen :).

  | Reageer op deze reactie
 4. Angélica schreef:

  Koffieeeeee! <3 Enne als barista zijnde drink ik mijn koffies ook gewoon met sojamelk EN slagroom hoor. Ze moeten niet zeuren 😛 Slagroom <3

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha yes! Ik ben blij dat ik niet de enige ben die dat doet 😉

   | Reageer op deze reactie
 5. Babiche schreef:

  Leuke tag! Ik ben echt een huge koffiefan, maar mag van mezelf ook niet te veel (pas op stuitergevaar!) dus thee is een goede tweede 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Bente schreef:

  100% zeker thee! Hoewel ik het vaak heb geprobeerd heb ik koffie nooit leren drinken. En nu vind ik dat eigenlijk wel prima dus ga ik mezelf er ook niet meer toe dwingen..

  | Reageer op deze reactie
 7. Michelle schreef:

  Ah ik had gezien dat je getagd was inderdaad! Had deze zelf ook al opgeschreven als tag-kanshebber (want als ik niet getagd word jat ik ze gewoon hoor), als ik èrgens over zou moeten schrijven…
  Trouwens, dat soja met slagroom verhaal: je bent niet de enige hahaha.

  | Reageer op deze reactie
 8. Anne schreef:

  Haha, ik moet soms zo lachen om je antwoorden :’). En wat betreft d’r koffie en de sigaret: I feel ya! Ben inmiddels al drie jaar gestopt, maar mis het serieus echt nog wel eens bij een kopje koffie..

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh erg hè? Ik had echt niet verwacht dat je na zo’n lange tijd nog steeds wel eens zin kon hebben om te roken! Ik hoop stiekem nog steeds dat ze ooit eens gezonde sigaretten gaan uitvinden, verrijkt met vitamines en een boost voor je uithoudingsvermogen enzo, dan ren ik direct naar de winkel 😉

   | Reageer op deze reactie
 9. Shaz schreef:

  Zelf drink ik geen koffie, maar ik vind het wel leuk om te lezen hoe anderen dit ervaren.

  | Reageer op deze reactie
 10. Jantine schreef:

  Wat een leuke tag (ik ga hem ook jatten, je bent gewaarschuwd xD).

  Ik ben ook koffie-thee-polyamoureus haha. Ik vind ze allebei geweldig.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha ‘koffie-thee-polyamoureus’! Ik moest hardop lachen 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Ianthe schreef:

  Koffie is zo gezellig op de een of andere manier 🙂 t liefst met opgeschuimde (evt soja)melk en wat rietsuiker!

  Leuk artikel dit iris!

  | Reageer op deze reactie
 12. Koffie…. de strijd om het echt lekker te vinden, heb ik al heel lang opgegeven. Zeker nu met de koude dagen vind ik het heerlijk om ergens binnen te komen waar net verse koffie is gezet. Het ruikt zo huiselijk…. totdat ik er een slokje van neem, dan gilt heel mijn lichaam: NEEEEEEEEEEEE!
  Natuurlijk heb ik allerlei variaties geprobeerd, veel suiker, melk, smaakjes enzovoorts… maar helaas… Ik zou het zo gezellig vinden als we uit eten gaan en ik samen met de rest een Irish Coffee ofzo kan drinken. Nu hebben hun zo’n mooi uitziend drankje, (met slagroom), en ik zit daar met zo’n normale, saaie thee…..

  Dus ja, ik ben een echte theeleut!

  | Reageer op deze reactie
 13. Lauriëtte schreef:

  Ik heb nog nooit een soja latte op, maar ben er erg benieuwd naar! Grappig dat mijn drinkpatroon hetzelfde is, in de ochtend drink ik 1 kopje koffie en de rest van de dag meestal alleen maar thee! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Natasja schreef:

  Wat knap dat je bent gestopt, hier nog een roker die het maar niet lukt om te stoppen. Nog een gouden tip? Eigenlijk drink ik thuis lekkere koffie, latte of zo en op mijn werk drink ik veel te veel koffie uit zo’n automaat. Daar zou ik eigenlijk mee moeten stoppen want die vind ik niet eens echt lekker. :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het is ook zooo moeilijk om te stoppen met roken, ik heb het er zo nu en dan ook nog wel eens moeilijk mee in stresssituaties. Waren we maar nooit begonnen hè? Ugh! Ik heb er in de loop der tijd wel eens blogposts over geschreven wat bij mij hielp, misschien dat dat een beetje motiveert! Want ik was echt zo’n verstokte 1-groot-pakje-per-dag-roker, en mij is het uiteindelijk ook gelukt 😀

   1. https://ikbenirisniet.nl/2013/09/18/dr-iris-geeft-advies-stoppen-met-roken/
   2. https://ikbenirisniet.nl/2014/03/18/10-redenen-waarom-stoppen-met-roken-awesome-is/
   3. https://ikbenirisniet.nl/2014/09/18/15-jaar-gestopt-met-roken-hoera/

   | Reageer op deze reactie
 15. Milou schreef:

  Oh wat leuk dat je m’n tag hebt ingevuld, zo leuk dat verschillende mensen ook zo verschillend drinken! Haha

  | Reageer op deze reactie
 16. Sabrina schreef:

  Wat een leuke tag! Ik drink eigenlijk alleen Café Latte en ijskoffie, ik ben het dus nog aan het leren drinken!

  | Reageer op deze reactie
 17. Veerlez schreef:

  Oeehw de koffie tag, wat een leuke! Wellicht dat ik hem ooit ga invullen, al gok ik niet dat het heel veel toevoegd, aangezien ik altijd hetzelfde drink 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Loesje Zaakjes schreef:

  Oooh ik krijg meteen weer zin in koffie! Dat kon mij soms wel eens smaken maar ik kan niet zo goed koffie verdragen dus drink ik het nooit meer… Ik ben wel een thee-fan, heerlijk al die verschillende smaakjes, fan van Pukka en Clipper en Yogitea.

  | Reageer op deze reactie
 19. Vera schreef:

  Die laatste vraag is ZO gemeen! Maar ik zou voor nooit meer thee gaan denk ik. Zonder koffie functioneer ik niet. Helaas heb ik een senseo waarvan de smaak me enigszins mijn neus uit komt, maar in mijn keuken is geen plaats voor een (roze) Mocca Master. Gelukkig heb ook nog een Italiaans espressopotje om de huismoederfactor van de senseo een beetje te compenseren.

  Lang verhaal kort: leuk om te lezen Iris! En goed om te zien dat je Bunny vond D tijdens het koffiezetproces niet verwaarloost, anders was je een hele slechte konijnenmoeder geweest natuurlijk 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aaaah ja die roze Moccamaster is zo tof! Ik kwam er pas later achter dat je ze in allemaal leuke kleurtjes had, maar toen had ik de standaardversie al gekocht. Nouja, ik denk dat Steve het sowieso niet echt had kunnen waarderen als er ineens een knalroze koffieapparaat in onze keuken zou staan, dus dat scheelt haha. En Bunny von D moet wel haar aaitjes de hele dag door krijgen uiteraard, stel je toch eens voor 😉 Hahaha kan ook haast niet anders, ze is zo lief en schattig, die wil je gewoon constant knuffelen! <3

   | Reageer op deze reactie
 20. Wat een leuke tag! Ik ben een echte theeleut maar zonder mijn dagelijkse kop koffie zou ik toch ook niet kunnen. Deze ga ik zeker ook eens invullen.

  | Reageer op deze reactie
 21. Xaviera schreef:

  Haha geweldig die logica van jou met de sojamelk + normale slagroom en extra suiker kunnen doen in de koffie! 😀 Leuk tag om te lezen. Ik drink meestal ook alleen ’s ochtends één kop koffie en daarna thee. Sowieso niet teveel koffie later op de dag, want dan slaap ik niet meer! Ik ben meer een theeleut, maar zou koffie toch niet graag willen missen. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oef ja herkenbaar! Ik had laatst een yolo-momentje en dronk om 8 uur ’s avonds nog koffie, ik dacht dat het met een paar uur wel uitgewerkt zou zijn. Maar volgens mij sliep ik om 3 uur ’s nachts nog steeds niet oeps! Voortaan drink ik het dus echt alleen nog maar ’s ochtends :p

   | Reageer op deze reactie
 22. Melanie schreef:

  Er hoeft ergens maar n vleugje koffie in te zitten en ik ben niet blij. Koffie proberen heb ik opgegeven. Zit wel bijna de hele dag aan de thee, groene thee en kruidenthee. En dan vooral net iets te dure bio merken zoals clipper. En ik lust t koud en warm ;).

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh ja, ik houd ook van Clipper! En van Pukka. Sowieso dat hele schap met bio theeën bij De Tuinen of Ekoplaza, daar kan ik uren tussen neuzen haha. Al die mooie verpakkingen en fijne smaakjes.

   | Reageer op deze reactie
 23. Dina schreef:

  Leuke tag, had deze nog nergens gezien. 🙂 Ik hou niet van koffie, ik word dan alleen nog maar debieler en drukker in mijn hoofd dan dat ik al ben. 😛

  | Reageer op deze reactie
 24. Styling Note schreef:

  Mijn liefde gaat uit naar beiden 😉 ’s Morgens kan ik echt niet zonder een kopje koffie, maar ’s avonds pak ik graag een lekkere grote mok thee.

  | Reageer op deze reactie
 25. Sanne schreef:

  Haha, je schrijft zo leuk 🙂 dat maakt het zo leuk om te lezen.
  Ik hou meer van ko… of toch thee? Hmm.. Toch wel koffie. Meestal ook met opgeklopte sojamelk (echt schattig dat je ondertussen Bunny von D. aait als je melk opwarmt) en kaneel ofzo. Maar soja chai latte vind ik ook heel erg lekker!
  Liefs

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ohh soja chai latte, dat heb ik lang niet meer gehad! Dat is ook lekker inderdaad!

   | Reageer op deze reactie
 26. Marjolein schreef:

  Leuke tag:D ik ben meer een theeleut, maar af en toe kan ik koffie zeker waarderen. Vooral als ik opstart problemen heb of als ik in de kou op de bus moet wachten.

  | Reageer op deze reactie
 27. Kim schreef:

  Wat leuk zo’n ouderwetse koffie apparaat! Of is die niet ouderwets? haha. Ik vind hem leuk 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hij lijkt heel ouderwets, maar ik heb hem 2 of 3 jaar geleden nieuw gekocht! Het is echt zo’n klassiek design. Veel omaatjes en opaatjes zweren erbij, omdat zo’n Moccamaster een heel leven mee gaat. Dus het hoort ook wel een ouderwets, degelijk ding te zijn. Ik vind hem zelf ook heel leuk haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 28. Esther schreef:

  Ik vind koffie heerlijk, maar ik kan er helaas totaal niet goed tegen..dus drink ik het nooit :S. Ik eet al te veel extra pure chocolade en daar zit ook caffeine in, dus dan word het te veel voor me ;).
  Ik drink kruidenthee en rooibosthee.
  Maar leuke tag om te lezen!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aii! Ik snap wel wat je bedoelt, ik moet ook echt niet meer dan twee koppen koffie drinken per dag, want dan gaat alles helemaal mis haha. Kruidenthee vind ik ook erg lekker! Ik heb laatst venkelthee gekocht van Pukka en die is ook zo lekker <3

   | Reageer op deze reactie
 29. Iris schreef:

  Thee voor mij! Ik probeer mezelf wel koffie te leren drinken, maar ik vind het echt niet te drinken.

  | Reageer op deze reactie
 30. Amy schreef:

  Ik drink geen koffie maar moet lachen om je verhaaltjes, leuk! Ik drink alleen thee, de hele dag door, thee. Het liefst groene thee of verse muntthee!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh verse muntthee vind ik ook heel lekker! Als het straks weer mooi weer is laat ik weer verse munt in de tuin groeien en dan maak ik daar de hele dag door thee van, want het groeit als een tierelier 😀

   | Reageer op deze reactie
 31. Deisy schreef:

  Leuke tag om te lezen en poeh die laatste vraag lijkt mij ook wel moeilijk hoor. Maar uiteindelijk zou ik ook wel voor thee en precies om de reden wat jij zegt. X

  | Reageer op deze reactie
 32. Femke schreef:

  Dit is zo’n leuke tag! Gebruik je zo’n handmatige melkopschuimer of een elektrische? En als het antwoord ‘elektrische’ is; waar heb je hem vandaan? Ik sta nu bijna iedere ochtend handmatig melk op te kloppen en het is niet echt iets waar ik zin in heb vóórdat ik koffie heb gedronken, hahaha.

  | Reageer op deze reactie
 33. Inge schreef:

  Wat een leuke tag is dit zeg! Ik drink ook alleen koffie ’s ochtends, om wakker te worden. Als ik het te laat op de dag druk dan slaap ik niet of erg onrustig, haha.

  | Reageer op deze reactie
 34. Oooooh… ik mis koffie… vooral in combinatie met een sigaret…. Nog 13,5 week, but who’s counting…
  Ik neem nog een chocolademelk, zucht.

  | Reageer op deze reactie
 35. Myriam schreef:

  Ik ben dol op koffie, zit momenteel in coffeebar Or in Gent, waar de Barista uitgeroepen is tot kampioen 2015. Heerlijke koffie!!! Maar ik mag er niet teveel hebben. Anders word ik dood nerveus…

  | Reageer op deze reactie
 36. Pingback: De Koffie Tag | SYLVIA KUIJSTEN
 37. Pingback: De Koffie Tag | wisselendtij
 38. Pingback: Personal • Tea tag | Make it Extraordinary
 39. Pingback: Tuesday Tag #1 | Loesje Zaakjes
 40. Pingback: Koffie tag – https://lifestylfashionbeauty.wordpress.com
 41. Pingback: De koffie tag! – Studerend Leven
Back to Top