Dit is een liefdesbrief

Dit is een liefdesbrief:

Precies tien maanden geleden accepteerde ik je relatieverzoek op Facebook, met toen nog een vleugje bindingsangst en een hoofd vol wijn. Dat is anno 2012 bijna hetzelfde als in ondertrouw gaan, want Facebook maakt alles officieel. Dat betekent dat we vandaag een echt officieel 10-maanden-jubileum hebben. (En dit is volgens mij de eerste maand dat ik het niet ben vergeten, hoera!) Jammer dat we dat niet twee maanden eerder deden, anders hadden we op de 12e van de 12e maand van 2012, 12 maanden! Maar tien maanden is óók leuk. Tien maanden lang ben ik gelukkiger dan ooit omdat ik het allerleukste en liefste vriendje van de wereld heb.

Tien redenen waarom jij het allerleukste en liefste vriendje van de wereld bent:

1. Als ik een zeer betrouwbare en valide CosmoGirl-achtige relatietest invul, komt er altijd uit dat onze relatie ‘een product van volmaakte liefde’ is.

2. Omdat jij op de twaalfde van de maand altijd weet dat we dan x maanden in luv zijn en je nooit boos wordt dat ik het elke maand weer vergeet.

3. Je haar zit altijd* zo mooi. Nee, maar écht! (*m.u.v. zondagochtenden)

4. Je maakt de beste koffie. Jouw koffie is lekkerder dan die van Bagels & Beans en Starbucks bij elkaar.

5. Je zegt ‘naan’ in plaats van ‘banaan’ omdat je het anders zielig vindt, want (ba)nanen zijn niet bah.

6. Vanaf het moment dat ik op de uni achter een koffieautomaat school omdat ik te awkward was om ‘hoi’ tegen je te zeggen tot en met nu ben ik nog steeds heeeel erg verliefd op je.

7. Je accepteert al mijn hippie 2.0 hobby’s: ik zeul je mee naar kringloopwinkels, voer je gekke vegetarische gerechten, laat je meekijken naar hipster arthouse films die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt, en je zeurt nooit!

8. De eerste keer dat je bij mij sliep, had ik blijkbaar in mijn slaap een spastische aanval door een nachtmerrie (iets met zombie’s). In plaats van dat je me heel erg raar vond, knuffelde je me tot ik weer in slaap viel. Dat vind ik nog steeds het meest romantische óóit;

9. Toen papa in het ziekenhuis lag, ging je elke dag met me mee, tijdens de begrafenis week je niet van mijn zijde en als alles een beetje te veel werd mocht ik onbeperkt tegen je blijven zeuren over hoe stom ik de wereld wel niet vond. Jij sleurde mij overal doorheen en daar ben ik je nog steeds intens dankbaar voor want ik weet mijn god niet hoe ik dat in mijn eentje had moeten doen.

10. Door jou staat het woord ‘bindingsangst’ niet meer in mijn vocabulaire en lijkt trouwen me eigenlijk best wel leuk.

Maar ik wil nog steeds niet op vakantie in een Center Parcs huisje. Om de burgerlijkheid van deze blogpost een beetje te compenseren.

Gaan we nu naar de Bagels & Beans om het te vieren? Ik heb zin in zo’n bagel met avocado en een hippie matcha latte*. Dan kunnen we daarna superromantisch statistieksommetjes gaan maken, zodat ik weer heel erg gefrustreerd raak en jij al je geduld moet bewaren zodat je het mij goed uit kan leggen. Lief!

*Update: bestel nooit een matcha latte, shit is nasty.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

74 reacties op “Dit is een liefdesbrief

 1. Femke

  Ik ga gewoon nog een comment achterlaten.
  Doe ik gewoon. Kan mij het schelen.

  Want ik las het nog een keertje en dit is echt het meest schattige wat ik sinds HEEL ERG LANG heb gelezen!

 2. Sabine

  Veeeeel te schattig, cuteness overload. Weet niet waar ik het moet zoeken nu. Even bijkomen.

 3. Mylène

  Wauwauwauwauw ik krijg er kriebeltjes van in mijn buik. Normaal zou ik zeggen: bah(naan), geen kleffe blogposts. Maar dit is echt lieeehieeeef. En jullie zijn leuk samen als ik zo naar die fotootjes kijk!!

 4. Steve

  Nu ga ik ook klef doen, gewoon omdat het kan.

  Tien redenen waarom jij de beste vriendin ooit bent:

  1. Deze blogpost.

  2. Omdat je rond deze tijd vorig jaar een enorme hekel had aan alles wat met stelletjes en burgerlijkheid te maken had, maar nu lekker klef doet met mij.

  3. Omdat ik je altijd zie zoals je eruit ziet als je op je allermooist bent. (Ook al heb je soms panda-ogen omdat je je mascara per ongeluk uitsmeert)

  4. Omdat je heel veel geduld hebt als ik een tijdje een dipje heb. In plaats van gefrustreerd of chagrijnig van mij te worden doe je alleen maar liever.

  5. De manier waarop je je glimlach probeert in te houden als je naar mij kijkt en hoe dat dan nét niet lukt waardoor je heel schattig kijkt.

  6. Omdat je altijd heel lekker voor mij kookt ook al kook je altijd zonder vlees. (Ik had nooit gedacht dat ik zonder vlees zou kunnen leven.)

  7. Omdat we naast vriend en vriendin ook beste vrienden zijn, omdat we heel veel lachen samen:)

  8. Omdat ik me niet kan herinneren dat je ooit boos op mij bent geweest. Wat voor domme dingen ik ook doe, of hoe erg ik soms ook denk over andere mensen, ik heb jou nog nooit boos gezien.

  9. Omdat je af en toe met potjes en flessen naar mij toe komt omdat je ze niet open krijgt, terwijl ik vermoed dat je ze stiekem toch wel zelf openkrijgt.

  10. Omdat ik je oprecht het mooiste en liefste meisje van de wereld vind.

  (En voor deze krijg je sowieso dikke bonuspunten)

  11. Je houdt van Star Wars

 5. Kym

  Cutenesslevel: 100.000.000.000.000!
  Hoe zoetsappig het ook allemaal klinkt,ik herken alles haha.
  En dit maakt dat ik me nu heel even niet het enige klefje in de wereld voel 🙂

 6. Zina

  Ahhh koesiekoesie. Iris, ik heb serieus precies zo’n blog in de planning staan. We worden suf, saai en burgerlijk.

 7. Britt

  Ah dit is echt zó lief! En die eerste foto van jullie twee is ook heel erg mooi!

 8. Ahw ik smolt al bij het lezen van jou post, maar door zijn reactie smolt ik helemaal. Wat een lieve blog 😀

 9. Nicole

  Dit is zo LIEF! Echt, eerlijk waar, jouw vriendje mag blij zijn met zo’n vriendinnetje als jij. Een online liefdesbrief is het liefste wat je kunt doen, hihi!
  Ik moest trouwens wel lachen dat jouw vriend “naan” zegt, in plaats van “banaan”. En zeg nou zelf: “Naan” klinkt toch ook veel leuker dan “banaan”? 😀 Geniet van je 10-maanden jubileum! 🙂

 10. Mirthe

  Dit is zo lief! En jullie zien er zo leuk uit samen! En zo’n leuk stukje! Kun je geen cursus aanbieden aan alle ‘vanaaf met m’n mannetje naar Burger King (ll”) haha lovehimm xx” stelletjes op Facebook?!

  • iris

   Dat is echt een van de meest vreselijke dingen die je op FB kan lezen hè? Ik wil die mensen dolgraag een cursus aanbieden, man man. Hahaha!

 11. Hoe romantisch en schattig! Straks grijp ik nog naar een romantische film!

  (not, dat zou iets te ver gaan, maar toch, hartverwarmend, dit!)

 12. Lisa

  Aaah, wat zoet 😀 Wat leuk voor je (jullie!) dat jullie zo gelukkig zijn!
  (En eh, wat is er mis met Center Parks huisjes? Die zijn ZO leuk. Ik wil zo graag in zo’n huisje. Maakt niet uit met wie.)

  • iris

   Hahaha! Ik vind op vakantie gaan in zo’n Center Parcs bungalow echt het toppunt van burgerlijkheid. Maar eerst vond ik trouwen ook belachelijk burgerlijk en wilde ik dat nevernooitniet. Dus wie weet verander ik nog van gedachten wat betreft de huisjes-vakanties 😉

 13. James

  Ik was helemaal “aww” tot ik las dat je een matcha latte ging drinken 🙁 Vraag dan meteen een glas spinazie a la creme 🙁 Nee oké ik ben nog steeds een beetje aww.

  • iris

   Ik had nog noooit een matcha latte gehad, elke keer wilde ik het bestellen maar durfde ik het niet zo goed. Tot vandaag. Na drie slokken walgde ik en bestelde ik maar normale koffie :’) Nooit meer! Brr..

 14. Manon

  Wat een super lief bericht! vooral naan
  Ik vindt je blog trouwens elke keer weer leuk om te lezen!
  mijn complimenten

 15. roze wolkje

  Zo schattig zoetsappig haha.
  Hopelijk blijven jullie voor aaaltijd zo’n leuk stel 🙂

 16. Oké, dit is de meest lieve en schattige blogpost van 2012 die ik gelezen heb! Van harte gefeliciteerd met jullie 10-maanden-verkering-jubileum 😀
  Waar kan ik zo’n vriendje vinden? hihi!

  • iris

   Je moet eens goed rondkijken op je uni! Blijkbaar zat ik twee jaar op het HBO met hem in hetzelfde jaar en ook op de uni zaten we in hetzelfde jaar. Maar ik heb hem leren kennen tijdens het uitgaan, haha! Ik had hem blijkbaar nog nooit eerder zien staan :’) Dus er kan blijkbaar best leuk potentieel boyfriendmateriaal tussen de nurds zitten 😉

    • Oepsie 😉

     Nou bij mij op de uni lopen niet zoveel leuke mannen rond. De leuke die rondlopen, hebben vaak al een vriendin of zijn ‘way out of my league’ haha. Misschien heb ik op een dag nog wel geluk 😉

 17. Sebas

  Hahaha schattig. Steve lijkt trouwens op die derde foto een beetje op een konijntje, cute.

 18. Sophie

  Ik kreeg verkering op 12 december! 2007 that is, op mijn verjaardag! En 12-12-12 ben ik ten huwelijk gevraagd, het kan verkeren.

 19. Ilse

  Ahh, wat onwijs cute! Gefeliciteerd met jullie 10 maanden op de 12e van de 12e in 2012! En hallo, hij heet Steve. Dan moet het wel goed zitten. 🙂

 20. Ruben

  Soja cappuccino, extra shot espresso met driekwart suikerzakje en een humus bagel met extra pijnboompitten. The way to go in bagels & beans.

 21. Marieke

  Dit is echt de áller, áller, áller schattigste en liefste blogpost die ik ooit heb gelezen. Happy Love voor jullie!

 22. Pingback: Iris twee punt nul | IKBENIRISNIET

 23. Alissa

  Oh ik ben natuurlijk héél erg laat, maar wat is dit een schattige post! Moest ik ff zeggen 😛

 24. Judith

  Lieeff. Ik ga echt speciaal naar de B&B voor de matcha latte (A)

 25. Pingback: Weekoverzicht: Appeltaart, Geheim Project & Gintonic's | IKBENIRISNIET