Dit is een liefdesbrief

Dit is een liefdesbrief:

Precies tien maanden geleden accepteerde ik je relatieverzoek op Facebook, met toen nog een vleugje bindingsangst en een hoofd vol wijn. Dat is anno 2012 bijna hetzelfde als in ondertrouw gaan, want Facebook maakt alles officieel. Dat betekent dat we vandaag een echt officieel 10-maanden-jubileum hebben. (En dit is volgens mij de eerste maand dat ik het niet ben vergeten, hoera!) Jammer dat we dat niet twee maanden eerder deden, anders hadden we op de 12e van de 12e maand van 2012, 12 maanden! Maar tien maanden is óók leuk. Tien maanden lang ben ik gelukkiger dan ooit omdat ik het allerleukste en liefste vriendje van de wereld heb.

Tien redenen waarom jij het allerleukste en liefste vriendje van de wereld bent:

1. Als ik een zeer betrouwbare en valide CosmoGirl-achtige relatietest invul, komt er altijd uit dat onze relatie ‘een product van volmaakte liefde’ is.

2. Omdat jij op de twaalfde van de maand altijd weet dat we dan x maanden in luv zijn en je nooit boos wordt dat ik het elke maand weer vergeet.

3. Je haar zit altijd* zo mooi. Nee, maar écht! (*m.u.v. zondagochtenden)

4. Je maakt de beste koffie. Jouw koffie is lekkerder dan die van Bagels & Beans en Starbucks bij elkaar.

5. Je zegt ‘naan’ in plaats van ‘banaan’ omdat je het anders zielig vindt, want (ba)nanen zijn niet bah.

6. Vanaf het moment dat ik op de uni achter een koffieautomaat school omdat ik te awkward was om ‘hoi’ tegen je te zeggen tot en met nu ben ik nog steeds heeeel erg verliefd op je.

7. Je accepteert al mijn hippie 2.0 hobby’s: ik zeul je mee naar kringloopwinkels, voer je gekke vegetarische gerechten, laat je meekijken naar hipster arthouse films die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt, en je zeurt nooit!

8. De eerste keer dat je bij mij sliep, had ik blijkbaar in mijn slaap een spastische aanval door een nachtmerrie (iets met zombie’s). In plaats van dat je me heel erg raar vond, knuffelde je me tot ik weer in slaap viel. Dat vind ik nog steeds het meest romantische óóit;

9. Toen papa in het ziekenhuis lag, ging je elke dag met me mee, tijdens de begrafenis week je niet van mijn zijde en als alles een beetje te veel werd mocht ik onbeperkt tegen je blijven zeuren over hoe stom ik de wereld wel niet vond. Jij sleurde mij overal doorheen en daar ben ik je nog steeds intens dankbaar voor want ik weet mijn god niet hoe ik dat in mijn eentje had moeten doen.

10. Door jou staat het woord ‘bindingsangst’ niet meer in mijn vocabulaire en lijkt trouwen me eigenlijk best wel leuk.

Maar ik wil nog steeds niet op vakantie in een Center Parcs huisje. Om de burgerlijkheid van deze blogpost een beetje te compenseren.

Gaan we nu naar de Bagels & Beans om het te vieren? Ik heb zin in zo’n bagel met avocado en een hippie matcha latte*. Dan kunnen we daarna superromantisch statistieksommetjes gaan maken, zodat ik weer heel erg gefrustreerd raak en jij al je geduld moet bewaren zodat je het mij goed uit kan leggen. Lief!

*Update: bestel nooit een matcha latte, shit is nasty.

Back to Top