Koekjeshel

Expectations:

Reality:

Op nummer 8 van mijn To Do List staat ‘Koekjes bakken’. Eergisteren dacht ik “Dat doe ik wel even!”. De blogpost die ik dan naderhand zou schrijven met het koekjesrecept zag ik al helemaal voor me. Iets met een blogtitel als ‘De koekjeshemel by Iris’. Met allemaal mooie foto’s van mijn prachtige, mooie, lekker ruikende koekjes waarvan het water je in de mond zou lopen door er slechts een blik op te werpen.

Aan de bovenstaande foto te zien, liep dat niet geheel volgens plan. Tijdens poging één vergat ik dat ik de boter van te voren moest smelten, het deeg werd één droge massa dus deed ik er (te) veel water bij. Dat deeg verdween uiteindelijk dus in de prullenbak. Tijdens poging twee was het deeg te droog. Bij poging drie was het deeg eindelijk goed, maar mislukten alle vormpjes. Na een uur bitchen met het deeg kon ik dan toch eindelijk de potentiële koekjes in de oven doen.

Na vijf minuten stopte de oven er spontaan mee, dus ik drukte weer op de aan-knop. Wat ik was vergeten, is dat de oven automatisch op de magnetronstand springt als je hierop drukt. Na tien minuten rook mijn hele huis naar verbrande koekjes en ging de oven kapot.

Koekjes bakken is niet mijn ding.

Na een paar uur deed de oven het weer, hij was alleen oververhit blijkbaar. Godzijdank! Ik was namelijk al snel naar de Mediamarkt gerend en van de prijskaartjes die bij de oventjes stonden, werd ik alles behalve blij. Alhoewel mijn vriend me al veel beter liet voelen toen ik liep te stressen over de misschien-kapotte oven: “Ach, alles wat je in de oven maakt, mislukt toch altijd, dus eigenlijk heb je ook geen oven nodig, toch?”. Thanks babe. Alhoewel daar een kern van waarheid in zit.

Gelukkig lukten de koekjes van Last Days Of Spring Blog wel, dus kwam je hier met de gedachte een fijn koekjesrecept te vinden dan verwijs je ik door naar haar artikel voor Christmas Cookies. Tip van Iris: check of je oven niet op de magnetronstand staat als je ze maakt.

Back to Top