De Nom Nom Nom Tag

De Nom Nom Nom Tag bestaat uit 10 vragen, van je eigen broodje ontwerpen tot je favoriete dessert. Dit vragenlijstje is bedacht door één van mijn lievelingsbloggers: Team Confetti! Deze tag staat mij op het lijf geschreven, want als iemand véél van eten houdt, dan ben ik het toch wel. Okay, let’s do this. Laat ook vooral even in de comments weten wat jouw lievelingseten op dit moment is. Altijd fijn om inspiratie uit op te doen!

nomnomnom tag

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik vind zuurkool écht heel lekker. Soms eet ik het gewoon rauw uit het pakje! Volgens mij deelt de meerderheid die mening niet met mij. Ik houd zelf niet zo van pannenkoeken, en de rest van de wereld wel, geloof ik. En omdat ik bijna zes jaar in een pizzeria heb gewerkt, zijn pizza’s ook niet zo mijn ding meer, maar no worries, ik vind het niet vies, hoor.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Risotto! Ik houd van risotto, het is het ideale comfort food en je kan er zo fijn mee varieren.

Rode bietjes risotto van Yellow Lemon Tree, aanrader!
Rode bietjes risotto van Yellow Lemon Tree, aanrader!

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Daar hoef ik niet eens over na te denken: Het Paradijs in Enschede. Dat is van binnen net een vlindertuin en op de kaart staan enkel vegetarische gerechten.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Ik maakte laatst een tosti met geitenkaas en plakjes rode biet en dat werd superlekker.

Hakhakhakhak.
Hakhakhakhak. Geef mij een snijplank en een scherp mes en ik ben gelukkig.

Deel een handige kooktip:

Schaf een goede set messen aan, als je die nog niet hebt. Ik vind het koken zoveel leuker geworden nu ik de beschikking heb over scherpe messen! Ik heb zelf deze set.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Mijn eigen bananenbrood variant maken. Ik heb al meerdere bananenbrood varianten gemaakt van andere bloggers, maar ik wil ook graag mijn eigen versie bedenken, ik weet alleen nog niet zo goed met wat.

Bananenbrood! Het recept komt uit het ebook van De Groene Meisjes.
Bananenbrood! Het recept komt uit het ebook van De Groene Meisjes.

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten

Zelf koken, dan weet ik zeker dat het lekker wordt en dan kan ik het lekker rustig opeten. Eten dat bezorgd wordt heeft meestal niet de beste kwaliteit en voor buiten de deur eten moet mijn hoofd echt naar staan.

Ben je ergens allergisch voor?

Niet dat ik weet! Ik had een paar jaar geleden nog een lange lijst met dingen die ik niet kon verdragen, zoals kaas en scherp eten, omdat heel mijn buik dan opzwol en pijn ging doen. Maar sinds ik ben gestopt met roken en wat actiever ben, heb ik daar nooit meer last van, whoeoe! Weer een voordeel waarom stoppen met roken zo goed is.

Mijn lievelingssalade met bulghur, we aten het gisteren nog, jummie!
Mijn lievelingssalade met bulghur, we aten het gisteren nog, jummie!

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Mijn lievelingssalade. Die maakte ik vorig zomer ontzettend vaak met quinoa, tegenwoordig maak ik hem meestal met bulghur die ik met een half bouillonblokje kook. Ik kan dat echt non-stop door blijven eten, mmm..

Wat is je favoriete toetje?

Nog een extra bord met avondeten. Ik houd niet zo van toetjes, ik vind dat altijd een beetje zonde na het avondeten. Maar ik houd sowieso niet echt van zoete dingen. Als ik echt moet kiezen, doe dan maar crème brûlée.

creme brulee
Ik at afgelopen Kerst voor het eerst crème brûlee, gemaakt door mijn zusje.

Vertel mij eens, wat is jouw lievelingseten op dit moment? Ik vind dat altijd zo leuk om te horen van anderen! Ik houd te veel van eten, geloof ik.

Back to Top