De Nom Nom Nom Tag

De Nom Nom Nom Tag bestaat uit 10 vragen, van je eigen broodje ontwerpen tot je favoriete dessert. Dit vragenlijstje is bedacht door één van mijn lievelingsbloggers: Team Confetti! Deze tag staat mij op het lijf geschreven, want als iemand véél van eten houdt, dan ben ik het toch wel. Okay, let’s do this. Laat ook vooral even in de comments weten wat jouw lievelingseten op dit moment is. Altijd fijn om inspiratie uit op te doen!

nomnomnom tag

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik vind zuurkool écht heel lekker. Soms eet ik het gewoon rauw uit het pakje! Volgens mij deelt de meerderheid die mening niet met mij. Ik houd zelf niet zo van pannenkoeken, en de rest van de wereld wel, geloof ik. En omdat ik bijna zes jaar in een pizzeria heb gewerkt, zijn pizza’s ook niet zo mijn ding meer, maar no worries, ik vind het niet vies, hoor.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Risotto! Ik houd van risotto, het is het ideale comfort food en je kan er zo fijn mee varieren.

Rode bietjes risotto van Yellow Lemon Tree, aanrader!
Rode bietjes risotto van Yellow Lemon Tree, aanrader!

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Daar hoef ik niet eens over na te denken: Het Paradijs in Enschede. Dat is van binnen net een vlindertuin en op de kaart staan enkel vegetarische gerechten.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Ik maakte laatst een tosti met geitenkaas en plakjes rode biet en dat werd superlekker.

Hakhakhakhak.
Hakhakhakhak. Geef mij een snijplank en een scherp mes en ik ben gelukkig.

Deel een handige kooktip:

Schaf een goede set messen aan, als je die nog niet hebt. Ik vind het koken zoveel leuker geworden nu ik de beschikking heb over scherpe messen! Ik heb zelf deze set.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Mijn eigen bananenbrood variant maken. Ik heb al meerdere bananenbrood varianten gemaakt van andere bloggers, maar ik wil ook graag mijn eigen versie bedenken, ik weet alleen nog niet zo goed met wat.

Bananenbrood! Het recept komt uit het ebook van De Groene Meisjes.
Bananenbrood! Het recept komt uit het ebook van De Groene Meisjes.

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten

Zelf koken, dan weet ik zeker dat het lekker wordt en dan kan ik het lekker rustig opeten. Eten dat bezorgd wordt heeft meestal niet de beste kwaliteit en voor buiten de deur eten moet mijn hoofd echt naar staan.

Ben je ergens allergisch voor?

Niet dat ik weet! Ik had een paar jaar geleden nog een lange lijst met dingen die ik niet kon verdragen, zoals kaas en scherp eten, omdat heel mijn buik dan opzwol en pijn ging doen. Maar sinds ik ben gestopt met roken en wat actiever ben, heb ik daar nooit meer last van, whoeoe! Weer een voordeel waarom stoppen met roken zo goed is.

Mijn lievelingssalade met bulghur, we aten het gisteren nog, jummie!
Mijn lievelingssalade met bulghur, we aten het gisteren nog, jummie!

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Mijn lievelingssalade. Die maakte ik vorig zomer ontzettend vaak met quinoa, tegenwoordig maak ik hem meestal met bulghur die ik met een half bouillonblokje kook. Ik kan dat echt non-stop door blijven eten, mmm..

Wat is je favoriete toetje?

Nog een extra bord met avondeten. Ik houd niet zo van toetjes, ik vind dat altijd een beetje zonde na het avondeten. Maar ik houd sowieso niet echt van zoete dingen. Als ik echt moet kiezen, doe dan maar crème brûlée.

creme brulee
Ik at afgelopen Kerst voor het eerst crème brûlee, gemaakt door mijn zusje.

Vertel mij eens, wat is jouw lievelingseten op dit moment? Ik vind dat altijd zo leuk om te horen van anderen! Ik houd te veel van eten, geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “De Nom Nom Nom Tag

 1. Lauriëtte schreef:

  Wat een leuke tag! Heb afgelopen week voor het eerst risotto gemaakt en dat ga ik ook nog wel vaker maken denk ik! Mijn lievelingseten is denk ik toch (dit is wel erg eigenlijk..) pizza, daar kan ik zo van genieten! Maar als het dan iets gezonders moet zijn dan denk ik haricots verts met ontbijtspek, gebakken aardappeltjes (met ontbijtspekkies er ook weer bij haha) en een stukje zalm 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Tessa schreef:

  Wat een leuke tag! Ik lustte een hele tijd geen pizza! Wat grappig dat je helemaal niet zo van toetjes houd!

  xxx

  | Reageer op deze reactie
 3. Suzanne schreef:

  Ik moet nu gaan vertellen wat ik het liefste eet? Maar dat kan je me niet aandoen. Ik hou te veel van eten, dus ik kan echt niet kiezen! Wel ben ik dol op soep! Soep, soep, soep, soep en nog meer soep!

  | Reageer op deze reactie
 4. Miranda schreef:

  Ik vind veel te veel lekker, heb niet echt 1 lievelingsding:)

  Leuke tag, die ga ik denk ik ook een keer invullen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Sanne schreef:

  Ik ben echt dol op havermout. Gewoon als ontbijt, in brood, pannenkoeken van maken. Echt YUM! Ook kunnen nu natuurlijk mijn heerlijke salades niet ontbreken! Wat een Leuke tag!

  | Reageer op deze reactie
 6. Bente schreef:

  Leuke tag! Maar kiezen wat mijn lievelingseten vind ik ook niet te doen… Al had ik laatst een pasta met asperges die erg goed beviel!

  | Reageer op deze reactie
 7. Maura - YLT schreef:

  Jeeeej, leuk dat mijn bietenrisotto er tussen staat! Lekker issie he! Mijn lievelingseten is denk ik toch wel risotto. Ik moet die van jou met peer ook nog steeds proberen.

  Dat bananenbrood ziet er te lekker uit van de Groene Meisjes. Ik heb laatst zelf ook een versie gemaakt. Ben benieuwd naar jouwe, wordt vast heel funky!

  | Reageer op deze reactie
 8. Ianth schreef:

  Favoriete eten. Chili sin carne met guacamole, ottolenghi’s aubergine met karnemelksaus en granaatappel (zeker niet vegan) maar k wist niet dat aubergine zo lekker kan zijn! Geroosterde paprikasoep, & broccolisoep. Pastasalade een old time favorite , en k ben dol op toetjes dus daar gaan we het maar niet over hebben haha! Krijg nu al honger haha!

  | Reageer op deze reactie
 9. Joanne schreef:

  Oh zuurkool! Ik ben absoluut geen stamppotten mens, maar als mijn oma vroeger zuurkoolstamppot maakte wist ik niet hoe hard ik naar haar huis moest rennen. Thuis aten we het ook nooit, omdat mijn vader en broertje het niet lustten, maar ik vind het zo lekker! Ook rauw inderdaad.

  Maaaaar mijn favoriete eten? Momenteel champignons, gemarineerd in knoflookolie of ook risotto. Kan niet kiezen.

  | Reageer op deze reactie
 10. Kayleigh schreef:

  Dit is al de tweede keer dat ik door jou naar een restaurant wil haha! Eerst appeltjes van oranje en nu Het paradijs. Ik vind het zo leuk dat Enschede van die hotspots heeft want voordat ik je blog las wist ik dat niet eens. Hooguit kami sushi maar dat is in Hengelo. Maar mijn lievelings eten op dit moment.. moeilijk haha.. Ik denk toch wel Sushi ^^

  | Reageer op deze reactie
 11. Marion schreef:

  Geen pannenkoeken 😮 Ik eet zeker één keer in de twee weken pannenkoeken! Maar wat ik het aller aller allerlekkerste vind is een volkoren knäckebrödje met een laagje citroenmayo, kaas, komkommer en verse peper. Jammer genoeg kan je dat niet al avondmaaltijd eten.

  | Reageer op deze reactie
 12. Leonie schreef:

  Super leuke tag! Dat bananenbrood ziet er echt overheerlijk uit. Het is dat ik geen oven heb, anders stond ik al in de keuken!
  Mijn lievelingseten, pfoe, geen idee.. Ik vind maaltijdsalades erg lekker, maar avocadosalade ook, ik hou erg van quiche. Ik kan niet kiezen haha.

  | Reageer op deze reactie
 13. Samantha schreef:

  Wat een super leuke tag! Ik ben namelijk gek op eten. Ik vind het heel lastig om mijn favoriete eten te kiezen. Ik ben echt iemand die heel veel dingen lekker vind namelijk. Hm… Als ik een keuze moet maken is het op dit moment lasagne en risotto. Yum yum!

  | Reageer op deze reactie
 14. Jennifer schreef:

  Leuk om te lezen! Ik ben ook dol op zuurkool, en ook niet zo’n fan van pannenkoeken. Wat mijn lievelingseten is is moeilijk te zeggen want ik ben dol op eten haha.

  | Reageer op deze reactie
 15. Hazar Chaouni schreef:

  Leuke tag! En bedankt voor je reactie op mijn blog, haha 🙂

  Ik houd ook niet van pannekoeken, maar wel van poffertjes, dus mensen vinden me echt een freak omdat ze dat niet snappen ( ik snap het zelf ook niet) XD

  Uhm mijn lievelingseten op dit moment… poeh dat is moeilijk! Ik kan niet kiezen! Ik vind pizza en pasta’s heel lekker maar hou ook wel van aardappeltjes met panga filet!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik houd ook wel van poffertjes, wat grappig! Pannenkoeken vind ik altijd een beetje klef ofzo? Poffertjes zijn juist zo lekker luchtig 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Benthe schreef:

  Hmm ik hou zo van eten. Ik snap je helemaal 🙂 Ik heb niet echt één lievelingseten, vind zoveel dingen lekker. Maar vooral dingen als risotto, pasta, etc.

  | Reageer op deze reactie
 17. Kevin schreef:

  Ein-de-lijk iemand gevonden die ook niet zo’n groot fan is van toetjes. Ik vind toetjes altijd zo belachelijk zonde als je een heerlijk hoofdgerecht hebt gegeten en liefst houd ik die smaak dan nog lekker even vast. Zonde om dat te ‘verpesten’ met een toetje. (behalve toetjes met witte chocolade, die kan ik altijd waarderen)

  Lekkerste eten weet ik eigenlijk niet. Je mag me sowieso altijd wakker maken (niet te vaak trouwens) voor een verse burger a-la Burgermeister. Of een biefstuk van Loetje. Of sushi. Of geitenkaas salade.

  | Reageer op deze reactie
  1. Dat van die toetjes deel ik met je. Ik eet ze eigenlijk nooit, deels om dezelfde reden als jij.
   Sinds ik geen suiker meer gebruik vind ik dingen al snel veel te zoet smaken.

   Mijn lievelingseten van dit moment? Ik vind heel veel dingen lekker, zelfs spruitjes.
   Lasagne vind ik erg lekker en zo nu en dan een lekkere biefstuk vind ik heerlijk.

   | Reageer op deze reactie
 18. ioon schreef:

  Mijn lievelingsboek is nog steeds “de salade”. Alleen baal ik dat mn favo vinaigrette uit onze supermarkt gehaald is en ik deze nog niet ergens anders heb kunnen vinden. Mijn eigenstegemaakte vinaigrette is ook lekker, maar toch net iets minder.

  | Reageer op deze reactie
  1. ioon schreef:

   Ha lievelingseten typte ik stomme autocorrect. Mijn lievelingsboek veranderd per boek dat ik lees.

   | Reageer op deze reactie
 19. Michelle schreef:

  Mijn favo eten in een restaurant is toch wel saté. Lekker dieronvriendelijk (ik let daar veel op), maar áls ik dan mag kiezen… En dan met goede saté saus en rijst of frietjes. Oooeh genieten. Moet er wel bijzeggen dat mijn culinaire vocabulaire zeer klein is. Ik ga nooit uit eten en al helemaal niet fancy uit eten. Die tijd komt nog wel, als ik later groot en rijk ben (;

  | Reageer op deze reactie
 20. Tahnee schreef:

  Moet ik iets kiezen… pfff… dan jouw herfstrisotto! Beste uitvinding ooit 😉 En ik eet ook wel vaak lasagne. Soms met zelfgemaakte volkoren lasagnebladen (omdat die in de winkel zo duur zijn). Moussaka vind ik ook heel lekker… en broccolisoep. Ik lust eigenlijk alles en ik vind alles wel lekker. Vroeger op schoolkamp werd ik door mijn moeilijke “Iehw-ik-lust-dit-niet-het-ziet-er-vies-uit” vriendinnen uitgemaakt voor vuilnisbak… Dat vond ik wel een beetje jammer :p Ik noem het gewoon dankbaarheid voor goed eten 😉

  | Reageer op deze reactie
 21. MS schreef:

  Yum ik hou ook van eten! Mijn favoriet wisselt nogal eens =) laatste tijd is het vaak kikkererwtenschotel met spinazie, kokoscreme, chili en van alles. Ook dingen met truffel vind ik lekker…(paddoburger bagels&beans!) of dingen met sojasaus of tabouleh of of of… Heel veel in ieder geval. Ben ook niet zo van toetjes. Ben vorig jaar tijdens vega restaurantweek gaan eten in een sterrenrestaurant.. Dat was ook echt heel leuk en lekker! Dit jaar weer in oktober =). Mensen vinden mij vaak wel lichtelijk irritant omdat ik heel vaak over (gezond) eten praat O:-) en als ik is lekkers aan het eten ben zeg ik dat meestal stuk of 10x =)

  | Reageer op deze reactie
 22. Karlijn schreef:

  Mmm lastig. Ik kan niet goed kiezen (joh) dus dit is nogal moeilijk. Maar ik denk toch roti en dan vooral dat pannenkoekending, maar couscous met bieten en feta vind ik ook heel lekker. Oh en boerenkool. Hmm toch best aardig gekozen vind je niet?! Het zijn er ‘maar’ drie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 23. Kimberley schreef:

  Bij je eerste antwoord kreeg ik gewoon even koude rillingen, bah bah, haha! En bananenbrood lijkt me ook een keer lekker om te maken.

  | Reageer op deze reactie
 24. Jamilla schreef:

  Ik ben ook niet zo gek op pannenkoeken maar zuurkool staat echt op mijn nummer 1 van dingen die ik niet lust. In Duitsland zag ik trouwens dat ze naast bietensap etc. ook zuurkoolsap hadden, misschien iets voor jou haha?

  | Reageer op deze reactie
 25. Panda schreef:

  Dit is echt de leukste tag ooit Iris! Als ik ooit een blog heb pik ik ‘em hehehehe!

  Mijn favoriete eten van het moment is denk ik…

  -Bietenburgers met gerookte paprika en rozemarijn
  -Shakshuka naar recept van Ottolenghi
  -herbed falafel van Green Kitchen Stories (blog)

  Ik denk de hele dag aan niets anders dan eten.

  | Reageer op deze reactie
 26. Annouska schreef:

  Hm zuurkool, daar kan je me echt wakker voor maken. Verder vind ik het echt jammer dat ik allergisch ben voor banaan want bananenbrood ziet er zo lekker uit.

  | Reageer op deze reactie
 27. Lynn Vrenken schreef:

  Mijn lievelingseten is champignonrisotto, tortellini met roomsaus, pizza van volkorenspeltmeel, en (zoete) aardappel friet uit de oven. Liefs, Lynn

  | Reageer op deze reactie
 28. Olga schreef:

  Hahaha, nog een bord avondeten als toetje :’) Superleuk ingevuld! Ik was alweer vergeten dat ik je getagd had, leuke verrassing.

  | Reageer op deze reactie
 29. Malu schreef:

  Leukste tag ooit. Want ik praat het liefst over eten. Ik heb hem ook ingevuld en op mijn website gezet.

  | Reageer op deze reactie
 30. groenindedop schreef:

  Ik krijg er honger van. Risotto is ook mijn lievelings! Maar ik moet eerst mijn voorraadkast leeg eten van mijzelf… Als ik dat eenmaal heb gedaan, ga ik zeker wat van je recepten uitproberen! Ik denk dat ik dan begin met jouw lievelingssalade. Ziet er zo lekker uit! Keep them recipes coming… nom nom nom

  | Reageer op deze reactie
 31. blauwesokken schreef:

  wat gaan er veel tags rond! Deze is weer erg leuk 🙂 ik hou ook van eten!
  Mijn lievelings eten op dit moment is Mexicaans. Of eigenlijk: gevulde wraps, met zalm, avocado en sla bijvoorbeeld.. yummm! Ik vind het ook leuk om zelf wat te proberen; zo maakte ik wraps met mijn lievelingsingredienten: zalm, geitenkaas, walnoten en honing. Lekkorrrr!

  | Reageer op deze reactie
 32. Marloes schreef:

  Superleuke tag! Ik heb hem ook ingevuld. Best lastig nog om een naam voor je broodje te verzinnen.

  | Reageer op deze reactie
 33. Yvonne schreef:

  Die bulghur salade ziet er heerlijk uit, dat wil ik ook nog eens proberen:) Leuke tag! Hmm mijn lievelingseten is waarschijnlijk pasta pesto en roti vind ik ook super lekker maar je kan me ook wakker maken voor een patatje speciaal;)

  | Reageer op deze reactie
 34. Pingback: De Nom Nom Nom Tag | SYLVIA KUIJSTEN
 35. Pingback: De 10 meest gelezen artikelen van 2014! | Team Confetti
Back to Top