If you want to feel rich

“Als ik die Macbook Pro koop, word mijn leven echt wel beter!” dacht ik toen ik aan het sparen was voor een Macbook die veel sneller zou zijn dat de laptop die ik op dat moment had. Hetzelfde gold voor mijn spiegelreflex camera (die nu al een jaar in een hoekje ligt te verstoffen), Blackberry (die ik maar al te graag inruilde voor een iPhone) en daarna iPhone 4 (maar ik wil nu een iPhone 5!). Werd mijn leven er echt beter van? Mwoah, ik betwijfel het.

Als ik terugdenk aan de dingen die mij ooit blij hebben gemaakt of die mij nu blij maken, dan zijn dat zeker niet spullen. Ik las ook eens dat uit onderzoek was gebleken dat als je twijfelt tussen het kopen van bijvoorbeeld een nieuwe computer of het boeken van een vakantie, je het beste voor het laatste kan gaan. Want op de lange termijn onthoud je een ervaring veel beter dan een ding dat je ooit kocht, en uiteindelijk beleef je daar dan ook het meeste plezier aan. Dus vooral in het kader van deze Buy Nothing New Maand, is het wel eens goed om stil te staan bij de dingen waardoor je je ‘rijk’ voelt maar die nooit via een winkelmandje in je leven zijn gekomen.

“If you want to feel rich, just count all the things you have
that money cannot buy.”

1. ’s Ochtends koffie drinken met het allerliefste vriendje van de wereld, dat vind ik áltijd het leukste moment van de dag. Burgerlijk hè?

2. Voor het eerst meer voldoendes dan onvoldoendes halen voor de bonusopgaven van Statistiek.

3. Mijn blog! Ik vind het onwijs leuk om nieuwe artikelen te schrijven, reacties te lezen en lieve mailtjes te ontvangen. Daar haal ik elke dag enorm veel voldoening uit. Dankjewel, lieve lezers!

  4. Vrij zijn op nieuwjaarsdag (normaal werkte ik dan) en mijn eerste vrije weekend. Intens genieten is dat.

5. Gezond & blij zijn. Het belangrijkste punt van dit hele lijstje!

6. Mijn chaotische brein. Oké, niet altijd even leuk. Maar het houdt alles spannend.

Ik vond het eerlijk gezegd nog best moeilijk om zo’n lijstje te maken. Vaak dacht ik eerst “Oh maar ik word wel echt blij van mijn Macbook, elke dag weer!”. Maar het leukste aan mijn Macbook is dat ik er op kan bloggen. Dus nee, het zijn niet echt de materialistische dingen waar ik blij van wordt, dat blijkt maar weer.

Door welke ‘gratis’ dingen in je leven word jij op dit moment blij?

Back to Top