Recept: Groene smoothie met kokoswater

Deze smoothie maakte ik voor Steve toen hij als een zombie op de bank lag. Hij moest die dag al om half 5 ’s ochtends (!!) werken voor zijn bijbaan. Arme jongen. Na deze smoothie was hij weer vol met energie en superfit. Nee, dat lieg ik. Maar hij vond het wèl lekker. En het is een makkelijke manier om een boost aan vezels en vitamines binnen te krijgen!

groene smoothie

Vita Coco kokoswater

Van Vita Coco kreeg ik een schattig pakket met een pak kokoswater en twee mason jaar look-a-likes. Leuk! Want ik koop zelf ook wel eens kokoswater. De eerste keer dat ik het proefde ging ik overigens bijna over mijn nek. Tegenwoordig vind ik kokoswater wel lekker voor zo nu en dan. Het is echt zo’n drankje dat je moet leren drinken, denk ik. Je hebt naast het naturel kokoswater ook kokoswater met smaakjes, deze zijn wat zoeter. Maar je kan er natuurlijk zelf ook een smaakje aan geven, door er een cocktail of smoothie mee te maken bijvoorbeeld!

vita coco kokoswater vita coco kokoswatervita coco kokoswater

Ingrediënten voor 1 groene smoothie:

  • 1/2 glas kokoswater
  • 1 el limoensap
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 kiwi, geschild en in blokjes
  • 1/2 avocado, geschild en ontpit
  • 1/3 komkommer, geschild
  • 5 blaadjes basilicum
  • Extra: ananas of mango in blokjes om het zoeter te maken

Bereiding:

  • Gooi alles in een blender en pureer tot het drinkbaar is. Ik weet ook niet wat ik er verder nog over kan zeggen. O ja: voeg extra kokoswater toe als het te dik is.
  • Enjoy!

groene smoothie groene smoothie

Tip: Als je een smoothie hebt gemaakt met Vita Coco, zet hem dan op Instagram met de hashtag #vcsmoothiechallenge om kans te maken op een jaar gratis Vita Coco.

Wat is jouw favoriete smoothie met kokoswater?

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top