Recept: Groene smoothie met kokoswater

Deze smoothie maakte ik voor Steve toen hij als een zombie op de bank lag. Hij moest die dag al om half 5 ’s ochtends (!!) werken voor zijn bijbaan. Arme jongen. Na deze smoothie was hij weer vol met energie en superfit. Nee, dat lieg ik. Maar hij vond het wèl lekker. En het is een makkelijke manier om een boost aan vezels en vitamines binnen te krijgen!

groene smoothie

Vita Coco kokoswater

Van Vita Coco kreeg ik een schattig pakket met een pak kokoswater en twee mason jaar look-a-likes. Leuk! Want ik koop zelf ook wel eens kokoswater. De eerste keer dat ik het proefde ging ik overigens bijna over mijn nek. Tegenwoordig vind ik kokoswater wel lekker voor zo nu en dan. Het is echt zo’n drankje dat je moet leren drinken, denk ik. Je hebt naast het naturel kokoswater ook kokoswater met smaakjes, deze zijn wat zoeter. Maar je kan er natuurlijk zelf ook een smaakje aan geven, door er een cocktail of smoothie mee te maken bijvoorbeeld!

vita coco kokoswater vita coco kokoswatervita coco kokoswater

Ingrediënten voor 1 groene smoothie:

 • 1/2 glas kokoswater
 • 1 el limoensap
 • 1 handje verse spinazie
 • 1 kiwi, geschild en in blokjes
 • 1/2 avocado, geschild en ontpit
 • 1/3 komkommer, geschild
 • 5 blaadjes basilicum
 • Extra: ananas of mango in blokjes om het zoeter te maken

Bereiding:

 • Gooi alles in een blender en pureer tot het drinkbaar is. Ik weet ook niet wat ik er verder nog over kan zeggen. O ja: voeg extra kokoswater toe als het te dik is.
 • Enjoy!

groene smoothie groene smoothie

Tip: Als je een smoothie hebt gemaakt met Vita Coco, zet hem dan op Instagram met de hashtag #vcsmoothiechallenge om kans te maken op een jaar gratis Vita Coco.

Wat is jouw favoriete smoothie met kokoswater?

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties op “Recept: Groene smoothie met kokoswater

 1. Marlotte schreef:

  Heerlijk, deze smoothie maak ik wel vaker. Ik heb ‘m alleen nog nooit gehad met basilicum. Binnenkort maar eens uitproberen! Ben wel nieuwsgierig nu.

  | Reageer op deze reactie
 2. Emma schreef:

  Super lekker! Prachtig al die groene vruchten! Kokoswater staat al lang op mijn to-cook list!

  | Reageer op deze reactie
 3. Chris schreef:

  Ik kan dat Steven hier energie van heeft gekregen. Meestal vind ik sommatie er niet zo aantrekkelijk uit zien maar deze maakt me nieuwsgierig. Daar komt bij dat ik dol ben op spinazie. Mooie foto’s.

  | Reageer op deze reactie
 4. Anouck Plume schreef:

  Een tijdje geleden moest ik promotiewerk doen voor kokos water en toen dacht ik “nu kan ik eindelijk eens proeven van dat spul waar iedereen altijd zo enthousiast over is”. Ik vond het ZO vies, haha beetje een tegenvaller. Ik ben het dus met je eens dat het echt een drankje is wat je moet leren drinken. Misschien is het maar beter dat ik het bij kokoswater verwerkt in smoothies hou, haha 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Ellen schreef:

  Oeh, basilicum! Lekker exotisch! Ik hou echt niet van kokoswater op zichzelf, maar in een smoothie vind ik het heerlijk. Zo gek ben ik soms! 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Magali schreef:

  Zulke mooie foto’s! En ik heb geen blender. Anders zou ik het graag eens willen maken!!

  | Reageer op deze reactie
 7. Claire schreef:

  Hmm, klinkt heel erg lekker! Ik heb nu al een paar weken het idee om een keer een smoothie te maken met kokoswater, maar telkens komt het er maar niet van..

  | Reageer op deze reactie
 8. Miriam schreef:

  Ik ben eigenlijk dol op de meeste smoothies, zolang er maar geen kokoswater in zit haha. Deze lijkt mij ook heerlijk (minus de kokos dus). Mooie kleurtje ook =D

  | Reageer op deze reactie
 9. Sabrina schreef:

  Ah klinkt lekker! Ik ga morgen ein-de-lijk een blender kopen en dan kan ik ook weer aan de smoothies (:

  | Reageer op deze reactie
 10. Laura schreef:

  Klinkt erg lekker. Zelf gebruik ook vaak kokoswater samen met avocado en spinazie. Basilicum heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik zeker eens doen! Als je wilt variëren of geen ananas in huis hebt: kokoswater met ananas ook heel lekker om door een smoothie te doen!

  | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: FriYAY #3 |
Back to Top