Met spoed gezocht: Filmtips

 

Het vriendje (S.) en ik (I.) en onze potentiële relatiecrisis:

S : “Weet je al welke film je wil kijken vanavond?”

I : “Hmm.. Nee, zoek jij maar wat uit. Ik vind alles prima. Ik ben ook zo meegaand!”

S : “Oké!” [Bekijkt random trailers] “Deze lijkt me wel vet, dat gaat over een ..”

I : “.. Oh! is dat die film over die jongen in die psychiatrische inrichting? Heb ik al gezien.”

S : “Deze dan?”

I : “Ah nee, die is vast heel eng!”

S : “En deze?”

I : “Heb ik ook al gezien.”

S : “En één van deze films?”

I : “…”

S : “Heb je zeker ook al gezien hè? Je bent ook zo moeilijk!”

En zo gaat dat dan vaak nog een uurtje door.

Traditie

Wij hebben een soort van dagelijkse traditie dat we na een hele dag niets doen blij zijn dat de dag voorbij is en we zonder schuldgevoel niets meer hoeven te doen waardoor we een film gaan kijken. Wij zijn erg productieve mensen kan je wel stellen. Maar op een of andere manier lijkt het alsof ik alle films die ooit zijn gemaakt al gezien heb (en dat kan natuurlijk nooit). Waardoor het zoeken van een film vaak meer tijd in beslag neemt dan het daadwerkelijk kijken van een film.

Dus ik heb jullie hulp nodig!

Welke films vinden jullie heel tof? Noem ze in de comments en ik zet ze allemaal op mijn watchlist! Behalve enge films, want daar kan mijn tere zieltje niet zo goed tegen. (Lees: Toen ik Antichrist van Lars von Trier keek, ben ik nog zeker 3 weken lang elke nacht badend in het zweet wakker geworden door een enge nachtmerrie die gerelateerd was aan die film, nee maar écht). Fantasy films zijn ook niet helemaal mijn ding (‘Lord of the Rings’, trauma’s) en historische films ook niet echt (‘Alexander’, ook trauma’s). Verder vind ik alles helemaal prima, maar mijn voorkeur gaat uit naar drama films.

Film-zoek-tips

Omdat ik inmiddels heel erg getraind ben in het zoeken van films, heb ik hier nog wat tips om films te zoeken, voor de filmliefhebbers die net als ik (bijna) alle films van de wereld al hebben gezien:

  • Tastekid: op deze website kan je de titel (of meerdere titels) van een film opgeven die je leuk vindt en je krijgt een lijstje met films die in hetzelfde genre vallen en die je misschien ook wel leuk vindt. Heel handig! Werkt ook voor muziek, boeken, games en series.
  • IMDB – related movies: Ga naar de pagina van een film die je heel tof vond en scroll naar beneden voor het ‘People who liked this also liked…’ lijstje.
  • IMDB – movie lists: IMDB staat vol met filmlijstjes, yay! Mijn favoriete lijstjes om films uit te zoeken: ‘Hipster Movies‘, ‘A Comprehensive Viewing‘, en ‘Brilliant but depressing‘.
  • Paste Magazine – best movies: Via-via kwam ik een keer op deze website terecht, ik filter altijd op de tag ‘best movies’, dan krijg je een aantal filmlijstjes als ‘The 50 best movies of 2011‘, ‘The 50 best movies of 2012‘ of ‘The 20 best free movies on Youtube‘. De lijstjes zijn heel gevarieerd dus er staan niet alleen Hollywood blockbusters in waar je al vaak van hebt gehoord, en waarschijnlijk al hebt gezien, maar ook docu’s en minder bekende indie films.
  • Pony People – Shrimp City: Anne plaatst elke maand een lijstje met films die ze die maand heeft gekeken en tof vond, dus hier kan je heel veel leuke films vinden. Vooral voor liefhebbers van gekke horrorfilms. (Haar hele blog is overigens een aanrader!)

Dus welke films moet ik volgens jou écht gezien hebben? Let me know!

Back to Top