Filmtips LVIII

Jaaa, daar ben ik weer met de oude vertrouwde filmtips. Dit waren de beste, mooiste en leukste films die ik de afgelopen tijd zag. Extra fijn: ze zijn bijna allemaal op Netflix te zien.

natuur delta

Holland: Natuur in de Delta (2015) – Ik kijk graag natuurdocu’s op Netflix. Daar kan ik echt bij wegdromen. (En ondertussen rustig op mijn telefoon kijken of borduren zonder dat ik iets essentieels mis.) Meestal spelen die docu’s zich af in de Afrikaanse wildernis of op de Noordpool. Maar wat dichter bij huis vind je ook mooie natuur en fantastische wilde dieren! Ik heb zó genoten van Holland: Natuur in de Delta. Mocht ik je hiermee niet kunnen overtuigen, kijk dan zeker even de mooie trailer. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

sundogs

Sun Dogs (2017) – Het is Ned’s ultieme droom om zich aan te sluiten bij de mariniers en is met niks anders meer bezig. Helaas moet hij zich erbij neerleggen dat dit nooit zal gaan lukken, maar dan krijgt hij een speciale opdracht waar hij zijn energie in kan steken. Met een meisje dat hij ontmoet gaat hij op avontuur. Leuke film, goede balans tussen drama en comedy. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

kodachrome

Kodachrome (2017) – Ik houd van road movies! In Kodachrome gaat Matt met zijn vader op reis door de VS om voor het laatst een filmrolletje Kodachrome te kunnen ontwikkelen bij de fabriek die op het punt staat voorgoed te sluiten. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

its kind of a funny story

It’s Kind of a Funny Story (2010) – Deze film keek ik na een aantal jaren voor de tweede keer. Blijft goed! Ik vind het erg mooi dat op een luchtige manier psychische problematiek naar voren wordt gebracht, zonder dat het gelijk een zware film is. Het is zelfs een best grappige film! Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

the bachelors

The Bachelors (2017) – Bij de titel verwachtte ik foute Amerikaanse comedy. Maar het bleek juist een mooie dramatische comedy te zijn! In The Bachelors verhuizen een vader met zijn zoon nadat zijn vrouw is gestorven. Daar beginnen ze met het opbouwen van een nieuw leven. Bekijk hier de trailer.

wiplala

Wiplala (2014) – Je denk nu vast dat dit een grapje is, maar Wiplala is écht een leuke film. De afgelopen maanden zat mijn paniekniveau zo hoog dat ik nauwelijks een normale film of serie kon kijken omdat ik het te spannend/naar/verdrietig vond. Tip van Iris: Wiplala is een Nederlandse kinderfilm, gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt, en is 100% veilig om te kijken als je het leven even niet zo goed kan verdragen. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

peter rabbit

Peter Rabbit (2018) – Dit was sowieso de allerbeste film die ik keek de afgelopen tijd. Misschien wel van ooit. Want konijnen! De animaties zijn waanzinnig goed gemaakt, de konijnen lijken net echt. En het verhaal is ook leuk en grappig. De film is gebaseerd op het boek van Beatrix Potter. Mocht je na het zien van deze film geen genoeg krijgen van de Potter’s konijnen, dan is Miss Potter (2006) ook zeker een aanrader.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties op “Filmtips LVIII

   1. Iris schreef:

    Hij is er nog wel gewoon, maar hij is nu iets lastiger te vinden omdat de navigatie nog moet worden gefinetuned. Maar daar wordt aan gewerkt 😀 Je kan hem nu vinden via de homepage (bovenaan staan drie uitgelichte categorieën/pagina’s waar ‘ie bij staat) of via deze link: https://ikbenirisniet.nl/receptenindex/

    | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Klopt, die staat niet op Netflix helaas. Hopelijk wel snel! De rest van de films in het lijstje staan wel op Netflix 🙂

   | Reageer op deze reactie
 1. Eva schreef:

  Omg ik word alleen al helemaal blij van die foto van Peter Rabbit, ik had eerst echt mn twijfels bij die film maar als alleen een foto al zo’n glimlach veroorzaakt, moet ik hem toch eens zien 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Ivon schreef:

  Ohhh ik wilde eigenlijk reageren dat ik Holland: Natuur in de Delta super graag wil zien, tot ik bij de laatste film kwam in je artikel. Wat lijkt me die cute!? Die staat niet op netflix denk ik he? Nou dan wordt het voor nu toch eerst even Natuur in de Delta 😉
  Fijn artikel met leuke tips!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee klopt, alleen de laatste staat helaas niet op Netflix! Maar die natuurdocu is ook fantastisch. En komen ook konijnen in voor 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  Oeh, Wiplala en Peter Rabbit…alleen al bij het zien van deze plaatjes werd ik blij 🙂 Stiekem echt iets voor mij! The Bachelor lijkt mij ook een leuke film.
  Superhandig, deze tips! Ik heb net een Netflixabonnement en was toevallig nog op zoek naar leuke films om te kijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Sofie schreef:

  Oh die docu wil ik ook wel zien. Maar ik heb geen Netflix (meer) helaas. De nieuwe wildernis vond ik zo mooi én aangrijpend. Wiplala is pure nostalgie, mijn leraar las daar uit voor op vrijdag.

  | Reageer op deze reactie
 5. Marjan schreef:

  Jaaa Peter Rabbit is zo leuk! 😀 Heb ik laatst ook met 2 vrienden gekeken, het is echt geen kinderfilm met die grappen die erin zitten 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Paul schreef:

  It’s a kind of a funny story vond ik zo’n mooie film! Wat me trouwens wel tegenvalt is dat Netflix zo weinig nieuwe films toevoegt. Het zijn allemaal ‘Netflix Originals’ en weinig films uit de bioscoop of het filmhuis. Volgens mij zie ik hierboven ook veel minder films die op Netflix beschikbaar zijn.

  | Reageer op deze reactie
 7. mascha schreef:

  Aah! yaay de filmtips zijn terug!
  Ik wil nog steeds een keer een Ikbenirisniet-filmmarathon kijken! 😀 Maar dan elke week 2 ofzo XD ( anders is het miss een beetje overkill met elke dag een of meerdere films)
  Maar jij kijkt altijd de films die ik zoek op NF maar niet kan vinden hahahhaha

  | Reageer op deze reactie
Back to Top