Filmtips LVIII

Jaaa, daar ben ik weer met de oude vertrouwde filmtips. Dit waren de beste, mooiste en leukste films die ik de afgelopen tijd zag. Extra fijn: ze zijn bijna allemaal op Netflix te zien.

natuur delta

Holland: Natuur in de Delta (2015) – Ik kijk graag natuurdocu’s op Netflix. Daar kan ik echt bij wegdromen. (En ondertussen rustig op mijn telefoon kijken of borduren zonder dat ik iets essentieels mis.) Meestal spelen die docu’s zich af in de Afrikaanse wildernis of op de Noordpool. Maar wat dichter bij huis vind je ook mooie natuur en fantastische wilde dieren! Ik heb zó genoten van Holland: Natuur in de Delta. Mocht ik je hiermee niet kunnen overtuigen, kijk dan zeker even de mooie trailer. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

sundogs

Sun Dogs (2017) – Het is Ned’s ultieme droom om zich aan te sluiten bij de mariniers en is met niks anders meer bezig. Helaas moet hij zich erbij neerleggen dat dit nooit zal gaan lukken, maar dan krijgt hij een speciale opdracht waar hij zijn energie in kan steken. Met een meisje dat hij ontmoet gaat hij op avontuur. Leuke film, goede balans tussen drama en comedy. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

kodachrome

Kodachrome (2017) – Ik houd van road movies! In Kodachrome gaat Matt met zijn vader op reis door de VS om voor het laatst een filmrolletje Kodachrome te kunnen ontwikkelen bij de fabriek die op het punt staat voorgoed te sluiten. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

its kind of a funny story

It’s Kind of a Funny Story (2010) – Deze film keek ik na een aantal jaren voor de tweede keer. Blijft goed! Ik vind het erg mooi dat op een luchtige manier psychische problematiek naar voren wordt gebracht, zonder dat het gelijk een zware film is. Het is zelfs een best grappige film! Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

the bachelors

The Bachelors (2017) – Bij de titel verwachtte ik foute Amerikaanse comedy. Maar het bleek juist een mooie dramatische comedy te zijn! In The Bachelors verhuizen een vader met zijn zoon nadat zijn vrouw is gestorven. Daar beginnen ze met het opbouwen van een nieuw leven. Bekijk hier de trailer.

wiplala

Wiplala (2014) – Je denk nu vast dat dit een grapje is, maar Wiplala is écht een leuke film. De afgelopen maanden zat mijn paniekniveau zo hoog dat ik nauwelijks een normale film of serie kon kijken omdat ik het te spannend/naar/verdrietig vond. Tip van Iris: Wiplala is een Nederlandse kinderfilm, gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt, en is 100% veilig om te kijken als je het leven even niet zo goed kan verdragen. Staat op Netflix. Bekijk hier de trailer.

peter rabbit

Peter Rabbit (2018) – Dit was sowieso de allerbeste film die ik keek de afgelopen tijd. Misschien wel van ooit. Want konijnen! De animaties zijn waanzinnig goed gemaakt, de konijnen lijken net echt. En het verhaal is ook leuk en grappig. De film is gebaseerd op het boek van Beatrix Potter. Mocht je na het zien van deze film geen genoeg krijgen van de Potter’s konijnen, dan is Miss Potter (2006) ook zeker een aanrader.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top