DIY inspiratie: Scrabble letters

DIY Scrabble Letters | IKBENIRISNIET

Via Marktplaats of in een kringloopzaak kan je met wat geluk wel eens een goedkoop Scrabble spel op de kop tikken. Of misschien heb je er zelfs nog wel één op zolder staan. Nu ben ik zelf niet zo van de bordspellen, maar de scrabble letters die er in de doos bij zitten vind ik heel leuk. Toen mijn moeder een oud Scrabble spel weg wilde doen heb ik de letters bewaard, altijd handig voor een Do It Yourself. Maar welke? Er zijn inmiddels zoveel leuke DIY’s met scrabble letters te vinden dat ik nauwelijks kan kiezen. In dit artikel vind je de leukste Scrabble DIY’s die ik tijdens mijn zoektocht tegenkwam.

Tip: Ook iets maken met scrabble letters, maar kan je ze niet zo snel vinden? Als je deze winactie wint heb je er alvast vier om mee aan de slag te gaan! En anders kan je altijd nog hier een PDF file downloaden met digitale Scrabble letters.

scrabble-magneetjes

Scrabble voor op de koelkast! Of doe het meteen helemaal goed en maak ook meteen een scrabblebord met een ijzeren plaat erachter, zoals in deze DIY van het Woonschrift. Op de foto zit er een magneetje op elke aparte letter, maar je zou natuurlijk ook grotere magneten kunnen maken van woorden zoals hier. Het enige dat je nodig hebt zijn de magneetjes, sterke lijm en uiteraard een paar scrabble letters.scrabble-onderzettersZet je drankje op een onderzetter die matched bij de inhoud van je glas. Zo’n origineel idee vind ik dit. Volgens mij is het niet zo moeilijk om aan vierkante kurken onderzetters te kopen, maar anders zou je ook een kurkplaat (bij de bouwmarkt of online) kunnen kopen zodat je zeker weet dat het uiteindelijk past. Daar lijm je de letters op en vervolgens kan je er nog een laagje lak overheen doen zodat ze lang mooi blijven.

scrabble-sieraden

Een Scrabble ring of ketting, leuk! In de meeste hobbyzaken zijn je wel kettingen, kale ringen en andere benodigdheden te koop om sieraden met de letters te maken. Zorg wel dat je sterke lijm hebt, het zou zonde zijn als je sieraad op de eerste dag al sneuvelt. Ook kwam ik op mijn zoektocht deze broche, oorbellen en bedelarmband gemaakt van Scrabble letters tegen.

Nu kan ik helemaal niet meer kiezen, wat zouden jullie maken?

Afbeeldingen via: 1 2 3 4

Back to Top