Tweedehands vondsten: Het begin van een verzameling

apothekers-flesjes1

Met mijzelf had ik afgesproken dat ik pas mocht beginnen met het verzamelen van apothekersflesjes als ik (we!) een nieuw huisje zouden hebben. Oeps. Ik kon de twee bovenstaande flesjes echt niet laten staan. Ze waren dan ook slechts drie euro per stuk. En dat nieuwe huisje* komt ook steeds dichterbij. Dus ik had een goed excuus.

* Correctie: huis. Het is namelijk huge. Maar daar komt later meer over, als alles 100% zeker is. Ik wil het niet jinxen. Spannend hè? Alhoewel de meesten het via Twitter al wel hebben meegekregen.

apothekers-flesje-mierenzuur

"Mierenzuur of methaanzuur is een zeer corrosief carbonzuur met als brutoformule 
CH2O2. [..] Mierenzuur komt in veel levende wezens, zowel dieren als planten, 
voor. Onder andere mieren maken en gebruiken mierenzuur als middel tot aanval en 
zelfverdediging, vandaar de naam mierenzuur."

apothekersflesje-pyridine

"Pyridine is een heterocyclische aromatische verbinding met als brutoformule 
C5H5N. De stof komt voor als een kleurloze heldere vloeistof met een zeer 
indringende en onplezierige visgeur."

apothekers-flesjes2

Ik noem het altijd wel apothekersflesjes maar volgens zijn het officieel laboratorium flesjes, toch?

apothekers-flesjes3

Het begin van een verzameling. Ik hoop er nog veel meer tegen te komen, de ene nog mooier dan de andere. Want ik wil ook zo’n mooie verzameling zoals Sebas heeft (dat is die jongen met een hele mooie blog, die hij nooit update. Dit is een hint.)

Verzamelen jullie iets?

Back to Top