Hippieschoentjes van Toms

Ik ben zo intens verliefd op mijn schoenen. Ik heb ze al een hele poos maar ik vergat er helemaal over te bloggen (oh em djie). Misschien dat iedereen ze inmiddels al wel kent, maar ik woon in het oosten van Nederland en daar lopen we standaard 10 jaar achter op de rest van het land. In Amsterdam zijn deze schoenen vast alweer heel erg vorig jaar. Hoewel ze in Hollywood nog steeds hipper dan hip zijn hoor. Denk ik (grapje, ik heb geen idee, daarom ben ik dus ook geen fashion blogger, ik snap daar allemaal niets van). Maar voor alle mensen die er niets aan kunnen doen dat ze niet in een hippe stad wonen: kijk, dit zijn Toms!

toms

One for One

Toms werkt samen met meer dan 75 partners die de schoenen weggeven aan de kindjes die ze hard nodig hebben. Het aantal paar schoenen dat Toms verkoopt, geven ze ook weer weg. En dan niet afgedankte schoenen die al zijn afgedragen door ons Westerlingen, maar nieuwe zoals deze. Inmiddels hebben ze al 10 miljoen paar schoenen weggeven. Wow! Daarnaast steunen ze ook veel goede doelen en hebben ze een zelfde soort project lopen voor brillen, voor elke bril die ze verkopen zorgen ze dat één iemand weer beter kan zien. Hier kan je meer informatie vinden over dit initiatief. Waren alle bedrijven maar zo, dit is toch hartstikke gaaf?

Filmpje

Earthwise

Speciaal voor de veganisten: de klassieke Toms hebben een binnenzool van leer, maar Toms heeft een vegan-friendly lijn gemaakt waar ook hele leuke schoenen tussen zitten, voor mannen en voor vrouwen. De Earthwise lijn bestaat uit schoenen met canvas binnenzool en materialen zoals biologisch katoen, hennep en gerecyclede plastic flessen. Mijn favorieten:

toms-vegan

v.l.n.r.: Periodic Table Men’s Classics, Earthwise Pink Women’s Classics, Earthwise Grey Women’s Classics, Grey Ikat Women’s Classics

Prijzen & Maten

De schoenen kosten rond de 45 – 60 euro en zijn daarom misschien iets aan de prijzige kant maar dan weet je in ieder geval zeker dat je bijdraagt aan iets moois. Helaas heb je wel een credit card nodig om via de officiële Toms webshop te bestellen. Zo’n plastic kaartje dat de potentie heeft om een persoonlijk faillissement te veroorzaken heb ik helaas (gelukkig) niet. Ik had het geluk dat ik nog één paar in mijn maat in een Nederlandse webshop kon vinden, maar die vond ik pas na lang zoeken. Ze zijn hier dus best schaars, jammer! Voor iedereen die trouwens altijd gedoe heeft met schoenmaten zoals ik, ik heb maat 39,5 en maat 39 (W8.5) van de Toms Classics zitten prima maar zijn iets aan de krappe kant. Ze lopen wel heel iets uit gelukkig. Dus gewoon de maat bestellen die je normaal ook hebt, en voor de kleinere gaan als je tussen twee maten in zit.

Toms; leuk of suf? (Ik zeg: jaaaa leukleukleuk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Hippieschoentjes van Toms

 1. Emilia schreef:

  Ik zeg ook leukleukleuk! Volgens mij zitten die dingen net zo lekker als pantoffeltjes, ze zien er in ieder geval heerlijk comfortabel uit! En de gedachte en het concept erachter zijn natuurlijk helemaal fijn. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Harrie schreef:

  Ik bestel al jaren bij TOMS, ik heb dan ook kasten en kisten vol. Alle soorten en maten bij TOMS in Purmerend…: modelauto’s! lol

  | Reageer op deze reactie
 3. Vera schreef:

  Leuk leuk leuk! Kende ze al langer, maar was nog nooit op hun website geweest. Deze komen op het must-have lijstje :-)!

  | Reageer op deze reactie
 4. Femke schreef:

  Hee wat een leuk initiatief! Heel leukleukleuk! Maarrem. Lopen ze ook lekker en fijn en goed?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaa heel fijn vind ik! De perfecte zomerschoentjes. Slippers vind ik alleen fijn als het heul warm is, maar als het dan weer wat afkoelt zijn ze vaak weer veel te koud. Deze zijn perfect 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Handig! Is dat ook nog een beetje een betrouwbare website? Had er nog niet eerder van gehoord namelijk. Ik vind ze heel lekker lopen, zit een beetje demping in de zool dus lekker zacht 🙂

   | Reageer op deze reactie
  2. Anja schreef:

   Die site is slecht. Ik heb er all star besteld en nike gekregen. In verkeerde kleur en maat Al 3 maanden bezig om mijn geld terug te krijgen.

   | Reageer op deze reactie
   1. iris schreef:

    O jee, dat is heel vervelend. Balen zeg! Maar goed dat je het hier meldt, dan weten anderen dat ook als ze daar iets zouden willen bestellen.

    | Reageer op deze reactie
 5. Laura schreef:

  Ik ben er dus nog niet over uit. Ik zag ze een paar jaar geleden al op internet voorbij komen door een samenwerking met Mary-Kate & Ashley Olsen. Sinds een week staan ze ook in de etalage bij Wim Jacquet (sportzaak hier paar minuten vandaan) en ik blijf ernaar kijken, nog steeds twijfelend over mijn mening.

  | Reageer op deze reactie
 6. Laura schreef:

  Laat ik het zo zeggen: ik vind ze bij jou heel leuk staan! Maar als ik moet kiezen, dan heb ik toch liever je legging dan de schoenen.

  | Reageer op deze reactie
 7. guusje schreef:

  Gaaf hoor, ik had er nog nooit van gehoord. Daarom ben ik ook geen fashionblogger denk ik. Met je leuke legging!
  Ze zien er uit alsof ze heel lekker zitten!

  | Reageer op deze reactie
 8. Karlijn schreef:

  Ik vind dit zo’n mooi initiatief! Heb ze al vaak voorbij zien komen, maar ik ben zo bang dat ze bij mijn lelijk staan omdat ik zo’n grote maat heb (41). Die Toms rechtsonder zijn gaaf zeg!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha jaa bij de H&M hebben ze ook wel iets wat er op lijkt voor minder dan een tientje. Maar dan gaat er verder niets naar een goed doel uiteraard, nouja, je eigen portemonnee dan 😉

   | Reageer op deze reactie
 9. Eva schreef:

  Mn nichtjes uit Canada hebben ze ook en daar ben ik echt verliefd geworden. tijd om zelf een mooi paar aan te schaffen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Magali schreef:

  Ik zag in Parijs een soort outlet winkeltje waar ze voor 29 euro per paar verkocht werden, PRECIES de kleuren die ik wilde (olive en/of ash)! 3x raden, niet mijn maat natuurlijk 🙁 🙁 🙁 Toms zijn zo leuk!

  | Reageer op deze reactie
 11. Suzanne schreef:

  Ik vind ze super leuk! Ik wil ze ook, ik denk dat wij hier in het noorden misschien nog wel verder achterlopen 😛 haha

  | Reageer op deze reactie
 12. Anne schreef:

  Ik zeg leuk! Super te combineren ook voor de zomer lijkt me 🙂 En volgens mij ben je nog op tijd bij de trend hoor, haha 😉 Leuke legging op de foto trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 13. Marlou schreef:

  Ik ontdekte ze toevallig zo’n anderhalve week terug in Noorwegen, waar een vriendin van me ze droeg en we tegelijkertijd nog 3 andere mensen op een paar vierkante meter met zulke schoenen spotten! (En omdat er een jongen was die Tom heette en we er hem dus even op moesten wijzen)

  Ik vind ze er stiekem niet heeeel comfortabel uitzien (?), maar ga het toch eens proberen als ik ze tegenkom, want ja hallo, leuk zijn ze zeker!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha wat leuk! 😀 Ik vind ze zelf juist wel heel comfortabel trouwens, de zool is heel zacht zit een beetje demping in, dus lopen superlekker <3

   | Reageer op deze reactie
 14. SanneWierda schreef:

  Jaaa, leuk zijn ze! Maar wel duur inderdaad… Dan koop ik liever mijn espadrilles bij de HEMA voor een tientje.

  | Reageer op deze reactie
 15. Christel schreef:

  Jaaa, die heb ik ook :)! Fijn zijn ze heh!? Ik heb ze in de winkel gekocht bij Sissyboy, maar dat was vorig jaar, dus ik weet niet of ze ze nu nog steeds (of alweer?) verkopen.

  | Reageer op deze reactie
 16. Nanda schreef:

  Toevallig zit ik al een tijdje te denken over een paar, maar op het moment zit het bij mij financieel gezien niet mee. Wie weet in augustus 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: In de tuin bij mama | IKBENIRISNIET
 18. caecelia schreef:

  Een tijdje geleden wilde ik heeel graag de black crochet toms schoentjes. Ik zag ze op de website, maar het was zo’n zoektocht om ze te kunnen bestellen. Maar, toen zag ik dat ze ook bij asos verkocht worden; heel groot aanbod, geen verzendkosten en gewoon met ideal. Yay, gelukkig!
  Ik ben ook superblij met mijn schoentjes <3

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat een goede tip, daar had ik zelf nog helemaal niet aan gedacht! 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: OOTD: Ik ben Coco Chanel niet | IKBENIRISNIET
  1. iris schreef:

   Die had ik nog helemaal niet gezien, wauw, die zijn mooi inderdaad! Die van mij zien er nog wel goed uit en ik loop er eigenlijk elke dag op sinds ik ze heb 😀 Maar de zool is wel aan de dunne kant inderdaad, dus ik ben zelf ook benieuwd hoe lang ze uiteindelijk mee gaan.

   | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: A Happy Earth / Birthday | IKBENIRISNIET
 21. Pingback: TOMS: One for one | IKBENIRISNIET
 22. Fabienne schreef:

  Late reactie😉, maar ik vindt ze ook super leuk. Ik ga op vakantie naar Rome en mijn ouders denken dat je op dit soort schoenen het geen dag kan volhouden. Jij hebt er ervaring mee

  | Reageer op deze reactie
Back to Top