Hippieschoentjes van Toms

Ik ben zo intens verliefd op mijn schoenen. Ik heb ze al een hele poos maar ik vergat er helemaal over te bloggen (oh em djie). Misschien dat iedereen ze inmiddels al wel kent, maar ik woon in het oosten van Nederland en daar lopen we standaard 10 jaar achter op de rest van het land. In Amsterdam zijn deze schoenen vast alweer heel erg vorig jaar. Hoewel ze in Hollywood nog steeds hipper dan hip zijn hoor. Denk ik (grapje, ik heb geen idee, daarom ben ik dus ook geen fashion blogger, ik snap daar allemaal niets van). Maar voor alle mensen die er niets aan kunnen doen dat ze niet in een hippe stad wonen: kijk, dit zijn Toms!

toms

One for One

Toms werkt samen met meer dan 75 partners die de schoenen weggeven aan de kindjes die ze hard nodig hebben. Het aantal paar schoenen dat Toms verkoopt, geven ze ook weer weg. En dan niet afgedankte schoenen die al zijn afgedragen door ons Westerlingen, maar nieuwe zoals deze. Inmiddels hebben ze al 10 miljoen paar schoenen weggeven. Wow! Daarnaast steunen ze ook veel goede doelen en hebben ze een zelfde soort project lopen voor brillen, voor elke bril die ze verkopen zorgen ze dat één iemand weer beter kan zien. Hier kan je meer informatie vinden over dit initiatief. Waren alle bedrijven maar zo, dit is toch hartstikke gaaf?

Filmpje

Earthwise

Speciaal voor de veganisten: de klassieke Toms hebben een binnenzool van leer, maar Toms heeft een vegan-friendly lijn gemaakt waar ook hele leuke schoenen tussen zitten, voor mannen en voor vrouwen. De Earthwise lijn bestaat uit schoenen met canvas binnenzool en materialen zoals biologisch katoen, hennep en gerecyclede plastic flessen. Mijn favorieten:

toms-vegan

v.l.n.r.: Periodic Table Men’s Classics, Earthwise Pink Women’s Classics, Earthwise Grey Women’s Classics, Grey Ikat Women’s Classics

Prijzen & Maten

De schoenen kosten rond de 45 – 60 euro en zijn daarom misschien iets aan de prijzige kant maar dan weet je in ieder geval zeker dat je bijdraagt aan iets moois. Helaas heb je wel een credit card nodig om via de officiële Toms webshop te bestellen. Zo’n plastic kaartje dat de potentie heeft om een persoonlijk faillissement te veroorzaken heb ik helaas (gelukkig) niet. Ik had het geluk dat ik nog één paar in mijn maat in een Nederlandse webshop kon vinden, maar die vond ik pas na lang zoeken. Ze zijn hier dus best schaars, jammer! Voor iedereen die trouwens altijd gedoe heeft met schoenmaten zoals ik, ik heb maat 39,5 en maat 39 (W8.5) van de Toms Classics zitten prima maar zijn iets aan de krappe kant. Ze lopen wel heel iets uit gelukkig. Dus gewoon de maat bestellen die je normaal ook hebt, en voor de kleinere gaan als je tussen twee maten in zit.

Toms; leuk of suf? (Ik zeg: jaaaa leukleukleuk!)

Back to Top