Recept: Salade van watermeloen, feta & basilicum

watermeloen-salade

Perfect voor bij dit mooie weer van vandaag, dacht ik zo! Het idee kwam van @mvrte via Instagram, dankjewel!

Ingrediënten:

mint-hartje 1/2 watermeloen
mint-hartje een paar takjes basilicum
mint-hartje 150 gram feta
mint-hartje een scheutje olijfolie
mint-hartje peper & zout

Bereiding:

1. Snij de watermeloen zo netjes mogelijk doormidden en hol één helft uit. Ik wilde leuke meloenbolletjes maar daar had ik helaas geen goede lepel voor, dus die bolletjes werden niet echt bolletjes. Je kan het ook gewoon in blokjes snijden natuurlijk!

2. De uitgeholde meloenhelft kan je als schaal voor de salade gebruiken. Als je het extra mooi wil maken kan je nog driehoekjes uit de rand snijden met een heeel scherp mes, voor een karteleffect.

3. In een schaal mengde ik de watermeloen met de rest van de ingrediënten en schepte ik het terug in de uitgeholde watermeloen. Klaar!

uitgeholde-watermeloen

watermeloen-salade3

watermeloen-salade2

In plaats van de basilicum kan je trouwens ook verse munt gebruiken, en je zou er ook nog citroen- of limoensap aan toe kunnen voegen. Maak er maar wat moois van. Eet smakelijk en heb een héle fijne superzonnige dag! Ik ga snel douchen en met de bus naar de middle of nowhere om te lunchen bij mijn lieve mutti. Wat doen jullie vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 reacties op “Recept: Salade van watermeloen, feta & basilicum

  1. Eva schreef:

    Oeeh die wil ik echt graag nog een keer proberen! Mijn lijst met ‘recepten van Iris die ik nog moet maken’ wordt wel steeds langer zo 😉

    | Reageer op deze reactie
  2. Debby schreef:

    Ohh lekkerrrrrr ik heb nog een halve meloen in de koelkast liggen dus yeah, thanks 😀

    | Reageer op deze reactie
  3. Dude schreef:

    Waarom moeten die brokkelige stukjes lijden daar nou weer doorheen.. Grapje : ) Lijkt mij heerlijk!

    | Reageer op deze reactie
  4. Marlou schreef:

    Oh god dat klinkt heeeeerlijk! Helaas hebben we geen feta in huis nu dus ga ik het even houden bij watermeloen vandaag (ook geen ramp), maar ga het van het weekend zeker eens proberen 🙂

    | Reageer op deze reactie
  5. charlot schreef:

    lekkuuuuuuuuuuuur! ik maak het zelf ook altijd met munt, en gister met tijm en citroenrasp. ook heel fijn.

    | Reageer op deze reactie
  6. melanie schreef:

    Lekker! toevallig ook pas gemaakt, maar dan inderdaad met citroensap en munt! yumyum

    | Reageer op deze reactie
  7. Harrie schreef:

    In plaats van feta kun je ook avocadoblokjes en gehakte pecannoten erbij doen. Of lekker gemarineerde Quorn stukjes of gerookte tofu.

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Dat kan, maar Quorn is niet veganistisch, als je daar op doelt.

      | Reageer op deze reactie
      1. Harrie schreef:

        Ja, haha! Nadat ik het had verzonden las ik inderdaad een bericht in m’n postbus over Quorn en heb ik meteen de petitie getekend tegen ei-gebruik in Quorn. Honderd jaar geleden, direct na de geboorte van Quorn, gold het spul nog als veganistisch. Daarna nooit meer op de ingrediëntenlijst gekeken. Ik ben van de generatie die meemaakte dat dingen hetzelfde bleven. Maar nee. Dus ook geen Quorn meer. Helaas woon ik te ver van een natuurwinkel, dus haal ik soms een voorraadje tofu en tempeh in de Aziatische shop. Falafel in de supermarkt. Gelukkig hoeft vlees niet vervangen te worden en draait de staafmixer overuren met allerlei heerlijke groentes.

        | Reageer op deze reactie
  8. Louise schreef:

    Nomonom, ziet er echt lekker uit. Ik stond vanmiddag met échte feta in m’n handen, je weet wel van schapen- en geitenmelk. Aangezien ik niet goed tegen koemelk kan, is dat een alternatief. Toch durf ik het niet te proeven. Het lijkt me in deze salade wel erg lekker 😀 Toch maar eens halen!

    | Reageer op deze reactie
  9. Anne schreef:

    lekker, en ook makkelijk! ga binnenkort naar de markt, fruit inslaan, dan ga ik dit zeker maken 🙂

    | Reageer op deze reactie
  10. annouska schreef:

    hhhhmmm ik zag van de week je linkje al op twitter en nu zie ik de foto’s. Wat ontzettend heerlijk, die ga ik snel ook even maken..

    | Reageer op deze reactie
  11. Sabine schreef:

    Oei, zo lekker! We zijn gisteren bij mijn ouders wezen barbecuen, en toen hadden we een variatie op deze salade met galia meloen, geitenkaas en munt! Ook heel erg lekker.

    | Reageer op deze reactie
  12. Sanne schreef:

    1. Super mooie foto’s.
    2. Omg dat ziet er zo zomers er uit.
    3. Het ziet er super lekker uit.
    4. De watermeloen zo is echt cool.
    Haha (:

    | Reageer op deze reactie
  13. Zina schreef:

    Oh my, dit ziet er zó lekker uit, het water loopt me in de mond. Dit ga ik sowieso snel maken, luvvv watermeloen. En feta. En basilicum.

    | Reageer op deze reactie
  14. Pingback: De zomer overleven als wintermeisje | IKBENIRISNIET
  15. Marloes schreef:

    Echt heel lekker, vooral in een zonnetje ergens in Puglia (de hak van Italie, echt supermooi daar) aan het strand:)

    | Reageer op deze reactie
  16. Pingback: Weekoverzicht: Twente Biennale, operatie en TREK | IKBENIRISNIET
Back to Top