Recept: Salade van watermeloen, feta & basilicum

watermeloen-salade

Perfect voor bij dit mooie weer van vandaag, dacht ik zo! Het idee kwam van @mvrte via Instagram, dankjewel!

Ingrediënten:

mint-hartje 1/2 watermeloen
mint-hartje een paar takjes basilicum
mint-hartje 150 gram feta
mint-hartje een scheutje olijfolie
mint-hartje peper & zout

Bereiding:

1. Snij de watermeloen zo netjes mogelijk doormidden en hol één helft uit. Ik wilde leuke meloenbolletjes maar daar had ik helaas geen goede lepel voor, dus die bolletjes werden niet echt bolletjes. Je kan het ook gewoon in blokjes snijden natuurlijk!

2. De uitgeholde meloenhelft kan je als schaal voor de salade gebruiken. Als je het extra mooi wil maken kan je nog driehoekjes uit de rand snijden met een heeel scherp mes, voor een karteleffect.

3. In een schaal mengde ik de watermeloen met de rest van de ingrediënten en schepte ik het terug in de uitgeholde watermeloen. Klaar!

uitgeholde-watermeloen

watermeloen-salade3

watermeloen-salade2

In plaats van de basilicum kan je trouwens ook verse munt gebruiken, en je zou er ook nog citroen- of limoensap aan toe kunnen voegen. Maak er maar wat moois van. Eet smakelijk en heb een héle fijne superzonnige dag! Ik ga snel douchen en met de bus naar de middle of nowhere om te lunchen bij mijn lieve mutti. Wat doen jullie vandaag?

Back to Top