De zomer overleven als wintermeisje

Other people get SAD in winter

Ik houd van de winter, winterdipjes ken ik dan ook niet. Ik leef juist helemaal op met koud weer! Ik vind het superfijn om met zes lagen kleding buiten te lopen terwijl de koude lucht mijn hoofd leeg maakt. De zomer daarentegen drukt alleen maar tegen mijn hoofd, hallo knallende hoofdpijn. Ik ben niet gemaakt voor de zomer: mijn humeur is tien keer slechter en om de dertig seconden voel ik de behoefte om mee te delen hoe warm ik het wel niet heb (met een bijna-relatiecrisis als gevolg, oeps). Maar met onderstaande tips wordt deze terror hittegolf iets dragelijker. 

 

Zo overleef ik de zomer wel:

mint-limoen-komkommer-water mint-hartje Tip 1: Munt/Limoen water

Veel water drinken vind ik altijd lastig, maar met dit mint limoen drankje, dat ik via Dailylin vond, wordt het al een stuk makkelijker. Je hebt alleen munt, komkommer, limoen en water nodig en je hebt een zomerdrankje. Onder het linkje vind je ook een recept voor Sangria.

slurp-wijn mint-hartje  Tip 2: Slurp! wijn

Met veel wijn drinken heb ik net weer iets minder moeite (hoewel ik de laatste tijd een echte oma ben hoor, ik ben niets meer gewend). Deze Slurp! wijnen vond ik bij de AH. Zowel de Chardonnay als de Rosé zijn goed gekeurd in ieder geval. (En vegan friendly!)

beluga-ijs mint-hartje Tip 3: Cocosijsjes

Via De Groene Meisjes ontdekte ik deze hele lekkere ijsjes van Beluga. Vooral de linker is mijn favoriet: cocos en pure chocolade. Deze groenemeisjesijsjes liggen standaard liggen in mijn mini vriesvakje. Ze zijn te koop bij de AH. (En óók vegan friendly!)

watermeloen mint-hartje Tip 4: Meloen uit de koelkast

Ik eet heeel veel ijsjes, maar meloen vind ik ook heel lekker om te eten met dit warme weer. Ik leg ze eerst een paar uur in de koelkast zodat ze lekker koud zijn en dan eet ik zo een halve watermeloen in één keer op. Nom. Op LNNK vond ik een recept voor een watermeloendrankje, die ik zelf nog uit moet proberen maar op de foto ziet het er in ieder geval al heel lekker en zomers uit. En heb je dit recept voor een salade met watermeloen en feta al geprobeerd?

ventilator-hemel mint-hartje Tip 5: Een oude ventilator bij je moeder hosselen

THANK GOD voor deze ventilator. Of thank mommy eigenlijk. 99% van de dag lig ik op mijn bed Hay Day te spelen of een boek – op dit moment: Half the Sky – te lezen terwijl er koele briesjes naar me worden geblazen. Wachtend tot de herfst begint. (Het lijkt een airco, is het niet, no worries groene hippies!)

eye-pillow mint-hartje Tip 6: Oogmasker uit de diepvries

Met temperaturen als deze heb ik standaard bonkende hoofdpijn. Al eet ik net zoveel aspirientjes als ijsjes, het wil niet echt helpen. Ik had zo’n cheap ass gel-oogmasker en dat werkte wel oké, tot deze ineens kapot ging (lees: allemaal blauwe smurrie op m’n hoofd). Nu heb ik deze van Treets en die is zo fijn! Ik kocht hem bij De Tuinen. Het is een kussentje van zijde, gevuld met vlaszaad en lavendel. Voor extra verkoeling kan je hem een paar uur in de diepvries leggen, hemels, écht.

mint-hartje Tip 7: Zomerse liedjes

En deze zomermuziek is zo fijn! Last Days Of Spring gaf deze tip en ik ben haar eeuwig dankbaar, perfect voor bij dit weer. Bovenstaand nummer draai ik helemaal grijs de laatste tijd.

koffie-en-salade mint-hartje Tip 8: Gratis airco

En als dan niets meer helpt, drink ik een soy latte uit een soepkom bij Bagels & Beans waar ze airco hebben! En als bonustip: deze zomerse salade met mozzarella en nectarine is heul lekker.

Wat is jouw ideale zo-overleef-je-de-zomer tip?

Back to Top