Recept: Quinoa met heel veel groen

Recept: Quinoa

Jummie! Ziet dat er niet héél goed uit!? Misschien dat je de foto al wel op Instagram of Twitter voorbij hebt zien komen. Hashtag foodporn. Ik vond het zo’n succes dat ik hem ook nog graag op mijn blog aan de recepten toevoeg. Ik wilde namelijk een keer wat anders dan m’n standaard quinoa salade (het blijft mijn favoriet). Dus ik maakte een quinoa salade.. Maar dit keer met een hele boel groene groente. Belachelijk gezond door de miljoenen vitamine moleculen en nog goed te eten ook!

quinoa-asperges

Ingrediënten:

mint-hartje 200 gram quinoa
mint-hartje 100 gram groene aspergetips
mint-hartje 150 gram tuinbonen (uit de diepvries)
mint-hartje 150 gram tuinerwten (uit de diepvries)
mint-hartje 1/2 zak rucola
mint-hartje 2 takjes munt
mint-hartje 2 takjes peterselie
mint-hartje 1 citroen (alleen het sap)
mint-hartje 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 teentje knoflook) (of 2 of 3) (i love knoflook)
mint-hartje olijfolie & peper & zout

mint-hartje Optioneel: 1 lente ui, ongeveer 100 gram feta, een eetlepel chiazaad. Dit voegde ik eraan toe omdat ik het nog in huis had, maar het kan ook prima zonder.
munt-peterselie

Bereiding:

1. Was de quinoa goed, anders zit er een bittere smaak aan. En kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Snij een stukje van de onderkant van de groene asperges af, halveer ze eventueel nog, en kook ze in een klein laagje water 3 – 5 minuten. Als ze beetgaar zijn even spoelen onder de koude kraan zodat ze niet nagaren, en op een keukendoek laten drogen.

3. Kook ondertussen ook de tuinbonen en tuinerwten even. In een klein laagje water kookte ik eerst de tuinbonen zo’n 2 minuten en daarna kieperde ik ook de erwten erbij in en liet ik het weer even koken, ik denk zo’n 4 minuten. Daarna spoelde ik ze even kort onder de koude kraan en liet ik ze uitlekken in een zeef.

4. Maak de dressing door het citroensap met een flinke scheut olijfolie (ongeveer net zoveel als de hoeveelheid citroensap) te mengen, voeg er ook knoflook, peper en zout aan toe.

5. Als de quinoa helemaal klaar is en wat afgekoeld is kan je de dressing er doorheen mengen en de rest van de ingredienten. De rucola scheurde ik en de kruiden sneed ik heel fijn met een halve maan mes, zoals je op de bovenste foto kan zien, voordat ik ze aan de quinoa toevoegde.

recept-quinoa

Geïnspireerd op dit recept met quinoa van Tastespotting.

Back to Top