Filmtips VI

Januari was een goede maand wat betreft films kijken! Ik keek er maar liefst vierentwintig. En dat allemaal dankzij jullie geweldige filmtips waar ik héél dankbaar voor ben. Dat maakte het uitzoeken van films een stuk makkelijker. Als je nog filmtips hebt mag je daar (of hier) nog steeds een reactie achter laten hoor, ik zet ze allemaal op mijn watchlist om een keer te gaan kijken als ik ze nog niet heb gezien, dus daar maak je mij heel blij mee! Van de films die ik de afgelopen maand keek vond ik die in het onderstaande lijstje het allerfijnst.

ruby-movie

mint-hartje Ruby Sparks (2012)Filmtip van Ilse – Toen ik zag dat deze film was gemaakt door dezelfde regisseurs van Little Miss Sunshine móest ik hem wel zien. Mijn verwachtingen waren best hoog en gelukkig werd ik niet teleurgesteld, Ruby Sparks is heel leuk om te kijken! En ik wil die typemachine uit de film.The-Life-Aquatic-movie

mint-hartje The Life Aquatic With Steve Zissou (2004)Filmtip van Mirjam – Mirjam gaf alle films van Wes Anderson als kijktip, veel van zijn films heb ik al gezien (zoals Moonrise Kingdom, één van mijn favoriete films!) maar The Life Aquatic kende ik nog niet. Wat een schande, want deze film is bijna net zo leuk als Moonrise Kingdom, het heeft dezelfde stijl qua beelden en humor. Love it!

hotel-rwanda-movie

mint-hartje Hotel Rwanda (2004)Filmtip van Mille Pagine – Deze film moet iedereen toch eigenlijk wel een keer gezien hebben, hij is zo bekend en heeft zulke goede recensies dat je toch wel een beetje een cultuurbarbaar bent als je deze nog nooit hebt gekeken. Oeps. Gelukkig heb ik het goed gemaakt door hem heel snel te gaan kijken. Wauw. Ik was er heel erg door onder de indruk. En het verhaal is ook zo spannend, vooral omdat je weet dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal leef je extra mee. Een must see.far-from-heaven-movie

mint-hartje Far from Heaven (2002)Aangeraden door @Femke_S via Twitter – Ik hou van films die zich afspelen in de jaren ’50. Sowieso door de hoeveelheid mintgroene objecten maar ook door alle sociale regels die toen golden, ik vind het altijd fascinerend om te zien hoeveel vooroordelen mensen toen hadden en dat we anno 2013 al zoveel vooruitgang hebben geboekt.we-bought-a-zoo-movie

mint-hartje We Bought a Zoo (2011)Filmtip van Femke – Gewoon een fijne feel good movie. Hé, en Scarlett Johansson zit erin! Ik vind dat zo’n leuke actrice. Matt Damon vind ik overigens een stuk minder leuk (hij heeft zo’n typisch Amerikaans hoofd, of ligt dat aan mij?) maar dat heeft de film verder niet bedorven. Oh, en dat kleine meisje is zo schattig! (Maar ik wil nog steeds geen kinderen hoor)the-way-movie

mint-hartje The Way (2010)Filmtip van Louise – Ik hou heel erg van simpele maar sterke films met een mooi verhaal waarvan je het jammer vindt dat de film is afgelopen als de aftiteling in beeld komt. En The Way is precies zo’n film. Aanrader!

Back to Top