Filmtips VI

Januari was een goede maand wat betreft films kijken! Ik keek er maar liefst vierentwintig. En dat allemaal dankzij jullie geweldige filmtips waar ik héél dankbaar voor ben. Dat maakte het uitzoeken van films een stuk makkelijker. Als je nog filmtips hebt mag je daar (of hier) nog steeds een reactie achter laten hoor, ik zet ze allemaal op mijn watchlist om een keer te gaan kijken als ik ze nog niet heb gezien, dus daar maak je mij heel blij mee! Van de films die ik de afgelopen maand keek vond ik die in het onderstaande lijstje het allerfijnst.

ruby-movie

mint-hartje Ruby Sparks (2012)Filmtip van Ilse – Toen ik zag dat deze film was gemaakt door dezelfde regisseurs van Little Miss Sunshine móest ik hem wel zien. Mijn verwachtingen waren best hoog en gelukkig werd ik niet teleurgesteld, Ruby Sparks is heel leuk om te kijken! En ik wil die typemachine uit de film.The-Life-Aquatic-movie

mint-hartje The Life Aquatic With Steve Zissou (2004)Filmtip van Mirjam – Mirjam gaf alle films van Wes Anderson als kijktip, veel van zijn films heb ik al gezien (zoals Moonrise Kingdom, één van mijn favoriete films!) maar The Life Aquatic kende ik nog niet. Wat een schande, want deze film is bijna net zo leuk als Moonrise Kingdom, het heeft dezelfde stijl qua beelden en humor. Love it!

hotel-rwanda-movie

mint-hartje Hotel Rwanda (2004)Filmtip van Mille Pagine – Deze film moet iedereen toch eigenlijk wel een keer gezien hebben, hij is zo bekend en heeft zulke goede recensies dat je toch wel een beetje een cultuurbarbaar bent als je deze nog nooit hebt gekeken. Oeps. Gelukkig heb ik het goed gemaakt door hem heel snel te gaan kijken. Wauw. Ik was er heel erg door onder de indruk. En het verhaal is ook zo spannend, vooral omdat je weet dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal leef je extra mee. Een must see.far-from-heaven-movie

mint-hartje Far from Heaven (2002)Aangeraden door @Femke_S via Twitter – Ik hou van films die zich afspelen in de jaren ’50. Sowieso door de hoeveelheid mintgroene objecten maar ook door alle sociale regels die toen golden, ik vind het altijd fascinerend om te zien hoeveel vooroordelen mensen toen hadden en dat we anno 2013 al zoveel vooruitgang hebben geboekt.we-bought-a-zoo-movie

mint-hartje We Bought a Zoo (2011)Filmtip van Femke – Gewoon een fijne feel good movie. Hé, en Scarlett Johansson zit erin! Ik vind dat zo’n leuke actrice. Matt Damon vind ik overigens een stuk minder leuk (hij heeft zo’n typisch Amerikaans hoofd, of ligt dat aan mij?) maar dat heeft de film verder niet bedorven. Oh, en dat kleine meisje is zo schattig! (Maar ik wil nog steeds geen kinderen hoor)the-way-movie

mint-hartje The Way (2010)Filmtip van Louise – Ik hou heel erg van simpele maar sterke films met een mooi verhaal waarvan je het jammer vindt dat de film is afgelopen als de aftiteling in beeld komt. En The Way is precies zo’n film. Aanrader!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

20 reacties op “Filmtips VI

 1. Anne

  Ruby Sparks! <3 zo'n toffe film. Er zitten er ook een aantal tussen die ik niet kende. Ik kijk best veel films, maar zoek toch vaak naar films van maximaal 2 jaar oud (ik snap zelf ook niet waarom). Far from Heaven lijkt me tof, die ga ik eens opzoeken.

 2. Mirjam

  Ha, leuk dat je Life Aquatic naar aanleiding van mijn tip hebt gekeken! Hij is echt leuk he 🙂 samen met Moonrise Kingdom mijn favoriet van Wes Anderson. Rushmore is trouwens ook nog een aanrader.

 3. Eva

  Ruby Sparks klinkt echt heel leuk! Staat nu op mn watchlist, ben benieuwd 🙂
  We Bought A Zoo vond ik erg warm en vol liefde, heerlijk voor een avond alleen thuis!

 4. Nicole

  Leuke blogpost! Vooral die film “We bought a zoo” lijkt me super leuk, ik houd van die lekkere luchtige en grappige films!

 5. Elise

  Ik ken er geen één! o.o
  Handige post voor mij, zo leer ik ook eens nieuwe films kennen :’)

 6. Aurelie

  Ik heb geen enkele van deze films gezien, ook hotel Rwanda niet, oeps. Moet dus dringend eens in actie schieten!

 7. T

  ik vond het einde van Ruby Sparks een beetje meeeh. En de vader van Monica en Ross <3

  Heb je voor de rest wel alle Anderson films gezien? Life Aquatic en Rushmore zijn mijn favoriet

 8. Suzanne

  Ik ben niet zo’n filmkijker, maar dit lijken me toch wel hele leuke films! We bought a Zoo. haha hoe vet is dat?

 9. Vera

  Haha ik ben zó veel aan het downloaden de laatste tijd, heb er nu nog meer in mijn lijstje staan!

 10. Sophie

  Wat is Ruby Sparks leuk zeg! Ik kijk eigenijk bijna geen films, maar deze sprak me aan en ik heb ‘m meteen gekeken. Bedankt voor de tip!

 11. Ooh, good to see you ‘liked’ Hotel Rwanda! Ik heb hem zelf in de bioscoop gezien, en ik vond het écht eng af en toe… Weet je dat ik bij de badkuip-douchegordijn-scène dacht dat de film voorbij was? En toen was het pas net begonnen – ik heb me nog nooit zo schuldig gevoeld als blanke, maar goed.
  Zo te zien zijn eigenlijk alle tips wel bevallen, mooi!

 12. Ilse

  Yay! Ik zet the life aquatic in ieder geval op mijn eigen lijstje!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten