Recept: Quinoa met granaatappelpitjes

beste-quinoa-recept

Eigenlijk is dit gewoon een aangepaste versie van deze taboulé met bulgur, maar dit is zo lastig uitleggen op Instagram als iemand vraagt of ik een recept heb voor deze quinoa-maaltijdsalade. En aangezien ik dit gerecht elke week minstens twee keer eet, verdient ‘ie het ook wel om een eigen plekje in de receptenlijst te hebben. Het originele recept was met bulgur, maar dat eet ik bijna nooit meer omdat ik verliefd werd op quinoa. Dus ik denk dat ik die uiteindelijk verwijder en vervang voor deze versie die veeel lekkerder is:

Ingrediënten voor 2 personen:

mint-hartje 200 gram quinoa
mint-hartje 1/2 granaatappel
mint-hartje 1 bakje cherrytomaatjes
mint-hartje 1/2 komkommer
mint-hartje 100 gram feta
mint-hartje 2 lenteuitjes
mint-hartje 1 bosje peterselie
mint-hartje Voor de dressing: 1 citroen, olijfolie, (gedroogde) munt, knoflook(poeder), peper & zout.

Bereiding (met plaatjes!)

1. Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water. Om de quinoa zit vaak nog een dun laagje van iets (?) dat bitter smaakt. Door de quinoa goed te wassen, spoel je dit laagje weg. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

quinoa

2. Terwijl de quinoa kookt kan je ondertussen de granaatappel ontpitten. Ik deed dit door ze eruit te kloppen met een houten lepel, maar er zijn meerdere manieren om de pitjes er snel en makkelijk uit te krijgen.

granaatappel

verse-granaatappelpitjes

3. Maak de dressing door het sap van één citroen en ongeveer dezelfde hoeveelheid aan olijfolie te mengen. Voeg er ongeveer een halve theelepel gedroogde munt aan toe en flink wat knoflookpoeder. Naar smaak (veeeeel) peper en zout toevoegen.

dressing

4. Snij de komkommer in de lengte verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snij vervolgens in stukjes. Snij de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Snij de bosui in ringetjes, verkruimel de feta en hak de peterselie fijn. Doe dit allemaal in één grote schaal.
groente-voor-in-salade5. Als de quinoa helemaal klaar is kan je deze toevoegen aan de schaal met de gesneden groenten en feta en de dressing er doorheen roeren. Ik doe dit altijd met de quinoa die nog warm is, maar je kan de quinoa ook eerst volledig af laten koelen.
quinoa-met-granaatappelpitjes

Hier nog een leuk filmpje over granaatappelpitjes en eet smakelijk!

Back to Top