Apps: Saaie kiekjes omtoveren in hipsterfoto’s

Omdat ik op Instagram of Twitter wel eens de vraag krijg welke app ik heb gebruikt om een foto te bewerken, bij deze een heel lijstje met de apps die ik het meest gebruik. De meesten zijn vrij bekend en ben ik tegengekomen via andere blogs (dankjewel, Marike!) maar wellicht staat er nog iets nieuws voor je tussen.

app-picfx

Picfx – iPhone (1,79 euro)

Deze app gebruikte ik de laatste maanden het meest. Picfx heeft niet alleen veel meer filters dan Instagram maar ze zijn ook een stuk mooier. Je kan een filter wat zachter maken en je kan meerdere filters over elkaar heen plaatsen. Dat is het ook wel.

app-lo-mob

Lo-Mob – iPhone & Windows (1,99 euro)

Ik houd van deze app! Ik gebruik hem te weinig omdat de filters wel heel intens zijn en je kan ze niet doorzichter maken. Maar de filters die erbij zitten zijn wel heel leuk; polaroids, negatieven en Through The Viewfinder (TT).

app-vsco

VSCO Cam – iPhone (gratis) & Android (beta!)

Ik denk dat dit de beste en fijnste fotobewerkingsapp ooit is. De interface is heel mooi maar wel simpel en alle belangrijke dingen kan je ermee. Fijne camerafunctie maar je kan foto’s ook achteraf laden, mooie filters, croppen, een scheve horizon fixen en het contrast aanpassen. Ik heb hem nog maar een paar weken maar sindsdien gebruik ik deze app het meest van dit lijstje. De app is gratis maar je kan er extra filters bij kopen.

app-mystic

MYSTIC* – iPhone (0,89 euro)

Volgens mij is deze app redelijk nieuw, want hier en daar zitten wat bugs. Desondanks wel een hele toffe app met veeel mooimaak-functies: filters, veel quotes, symbolen, frames, et ceterea. Sinds een paar dagen zit er een nieuwe functie op waarbij je een foto kan maken van je eigen handgeschreven tekst die je dan op een foto kon plaatsen. Bij mij werd het resultaat niet perfect maar het idee is leuk.

app-beautiful-mess

A Beautiful Mess – iPhone (0,89 euro)

Met deze app kan je je eigen tekst op een foto zetten. Standaard zitten er al hele mooie lettertypes bij, eventueel kan je er extra lettertypes bij kopen. Er zitten ook enkele filters bij maar die vind ik niet echt wat. Verder zijn de doodles en frames wel erg leuk. Binnenkort ook beschikbaar voor Android. Op de website staat: “A Beautiful Mess for Android will launch later this summer/early fall. We will update you when we have an exact launch date!” 

app-squaready

Squaready – iPhone (gratis)

Zie je de laatste tijd ook foto’s in Instagram voorbij komen met een wit kader eromheen zoals op bovenstaande screenshots? Ik wilde zó graag weten hoe je dat kon doen, toen ik het eindelijk aan iemand durfde te vragen kreeg ik deze app als antwoord. Thanks livkrake! Heel handig als je een leuke foto hebt die je niet vierkant kan maken omdat anders de helft wegvalt, maar die je toch op Instagram wil zetten. Het ziet er ook best arty uit, vind ik. Android heeft trouwens een soortgelijke app zag ik.

Wat is jouw lievelings-app om foto’s mee te bewerken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “Apps: Saaie kiekjes omtoveren in hipsterfoto’s

 1. Naomi schreef:

  Leuke apps!! Dan wil ik toch altijd een iPhone hebben hoor, want ik vind dat er weinig leuks is voor een Android telefoon (of ik heb ze nog niet gevonden…) Alleen die telefoons zijn weer zo duur he! Heb wel een iPod Touch maar daar kan je weer niet zulke geweldige foto’s mee maken. 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. Nanda schreef:

   Voor android zijn ook hele leuke apps hoor! 🙂 Ik heb er een tijd terug een artikeltje over geschreven, mocht je dat leuk vinden. Moet je even zoeken op mijn blog onder Android.

   | Reageer op deze reactie
 2. Demi schreef:

  Mystic lijkt me leuk :)! Maar helaas heb ik geen iphone en ben ik ook niet bereid geld weg te leggen voor apps, dus ik houd het maar bij photoshop als ik mijn foto’s wil bewerken. Ouderwets, op de computer.

  | Reageer op deze reactie
 3. Farah schreef:

  Echt balen dat het vaak allemaal maar voor de Iphone is.

  Ik denk dat ik na dit abonnement ook maar overstap op een Iphone ;). Ik mis van alles! Haha.

  | Reageer op deze reactie
 4. Aline schreef:

  Aaah tof! Ik vind je instagrams altijd zo mooi bewerkt. Ik ga eens een paar van deze apps proberen 😀 VSCO Cam kende ik al, dat is echt m’n favo ondanks dat ‘ie ietsje sloom is op m’n iPhone.

  | Reageer op deze reactie
 5. Marjolein schreef:

  Leuke tips! Al heb ik Android en zijn de meesten er niet daarvoor (en kan ik niets kopen). Soms, heel soms zou ik wel een iphone willen haha.

  | Reageer op deze reactie
 6. Monique schreef:

  De enige die op mijn telefoon staat is A Beautiful Mess. Daar ben ik heel erg blij mee!

  | Reageer op deze reactie
 7. Janneke schreef:

  Ik gebruik Afterlight het meest! Ook voor rechtzetten, mooie filters die je dus doorzichtig kunt maken (wanneer verzinnen ze dat nou eens bij Instagram?? Veel te fel allemaal.. pff) contrast, brightness, (bijna) alles kun je ermee. Fijn! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. annouska schreef:

  Jammer dat het bijna alleen iphone apps zijn en ik heb dus geen iphone. Ook vind ik het zonde dat a beautiful mess nu al een tijdje bestaat en er nog steeds geen versie voor android is. Toch wel een leuke inspiratie post. 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Op de website van A Beautiful Mess staat: “A Beautiful Mess for Android will launch later this summer/early fall. We will update you when we have an exact launch date!” Dus hij komt eraan blijkbaar 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Nanda schreef:

  Leuke apps! En hoe leuk dat vsco ook voor android komt 🙂 En ABM komt er ook voor android, daar word ik nou blij van.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Leuk! Ik zie het inderdaad ook op de website staan. Ga ik er snel even bijzetten 😀 Dank!

   | Reageer op deze reactie
 10. Karlijn schreef:

  Leuke apps! Zelf gebruik ik veel afterlight en over. Bij over kun je mooie tekst over je foto plaatsen en ze hebben mooie quotes. Je hebt opties voor meerdere mogelijkheden maar daar moet je voor betalen. Gelukkig kon je die laatst gratis dowloaden 🙂 En afterlight vind ik heel fijn, je kunt daarmee het licht bewerken, maar ook de kleuren etc. Ik zie ook veel hele gave foto’s met zo’n witte rand langskomen en nu weet ik dus welke app dat is. Dankjewel 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Limoentje schreef:

  Zitten leuke bij! Helaas heb ik een android en een wat ouder mail waarop ik veel apps niet kan gebruiken.

  | Reageer op deze reactie
 12. Louise van Gend schreef:

  Wat leuk!! ik ken/gebruik alleen de laatste drie, hoewel mystic sindskort niet meer werkt bij mij: de filters doen niets. Voor de rest gebruik ik graag Snapseed voor bewerking van foto’s 🙂 Vind ik zelf de fijnste app die er is!

  xx

  | Reageer op deze reactie
 13. Mylène schreef:

  Ik kende ze nog niet allemaal. A Beautiful Mess bijvoorbeeld niet. Lijkt me een goeie, dus ik ga ‘m eens downloaden. Dank voor het delen 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top