Apps: Saaie kiekjes omtoveren in hipsterfoto’s

Omdat ik op Instagram of Twitter wel eens de vraag krijg welke app ik heb gebruikt om een foto te bewerken, bij deze een heel lijstje met de apps die ik het meest gebruik. De meesten zijn vrij bekend en ben ik tegengekomen via andere blogs (dankjewel, Marike!) maar wellicht staat er nog iets nieuws voor je tussen.

app-picfx

Picfx – iPhone (1,79 euro)

Deze app gebruikte ik de laatste maanden het meest. Picfx heeft niet alleen veel meer filters dan Instagram maar ze zijn ook een stuk mooier. Je kan een filter wat zachter maken en je kan meerdere filters over elkaar heen plaatsen. Dat is het ook wel.

app-lo-mob

Lo-Mob – iPhone & Windows (1,99 euro)

Ik houd van deze app! Ik gebruik hem te weinig omdat de filters wel heel intens zijn en je kan ze niet doorzichter maken. Maar de filters die erbij zitten zijn wel heel leuk; polaroids, negatieven en Through The Viewfinder (TT).

app-vsco

VSCO Cam – iPhone (gratis) & Android (beta!)

Ik denk dat dit de beste en fijnste fotobewerkingsapp ooit is. De interface is heel mooi maar wel simpel en alle belangrijke dingen kan je ermee. Fijne camerafunctie maar je kan foto’s ook achteraf laden, mooie filters, croppen, een scheve horizon fixen en het contrast aanpassen. Ik heb hem nog maar een paar weken maar sindsdien gebruik ik deze app het meest van dit lijstje. De app is gratis maar je kan er extra filters bij kopen.

app-mystic

MYSTIC* – iPhone (0,89 euro)

Volgens mij is deze app redelijk nieuw, want hier en daar zitten wat bugs. Desondanks wel een hele toffe app met veeel mooimaak-functies: filters, veel quotes, symbolen, frames, et ceterea. Sinds een paar dagen zit er een nieuwe functie op waarbij je een foto kan maken van je eigen handgeschreven tekst die je dan op een foto kon plaatsen. Bij mij werd het resultaat niet perfect maar het idee is leuk.

app-beautiful-mess

A Beautiful Mess – iPhone (0,89 euro)

Met deze app kan je je eigen tekst op een foto zetten. Standaard zitten er al hele mooie lettertypes bij, eventueel kan je er extra lettertypes bij kopen. Er zitten ook enkele filters bij maar die vind ik niet echt wat. Verder zijn de doodles en frames wel erg leuk. Binnenkort ook beschikbaar voor Android. Op de website staat: “A Beautiful Mess for Android will launch later this summer/early fall. We will update you when we have an exact launch date!” 

app-squaready

Squaready – iPhone (gratis)

Zie je de laatste tijd ook foto’s in Instagram voorbij komen met een wit kader eromheen zoals op bovenstaande screenshots? Ik wilde zó graag weten hoe je dat kon doen, toen ik het eindelijk aan iemand durfde te vragen kreeg ik deze app als antwoord. Thanks livkrake! Heel handig als je een leuke foto hebt die je niet vierkant kan maken omdat anders de helft wegvalt, maar die je toch op Instagram wil zetten. Het ziet er ook best arty uit, vind ik. Android heeft trouwens een soortgelijke app zag ik.

Wat is jouw lievelings-app om foto’s mee te bewerken?

Back to Top