Filmtips IX

Alweer een lijstje met filmtips! Hopelijk gaat het nog niet vervelen, zelf kan ik nooit genoeg krijgen van filmtips in ieder geval. Zoals ik bij het vorige filmlijstje al zei; ik loop nogal achter, dus dit zijn de zes leukste films die ik in april zag.

film-the-art-of-getting-by mint-hartje The Art of Getting By (2011) – George (die gespeeld wordt door Freddie Highmore, zo’n schatje vind ik dat) is onwijs intelligent, een beetje anders en ziet het nut van zijn leven niet echt in. Sally (gespeeld door Emma Roberts, ook al zo leuk!) brengt daar verandering in. Ik houd wel van dit soort films met jongeren die net een beetje anders zijn dan de rest.

film-gangster-squad mint-hartje Gangster Squad (2013) – Twee woorden: Ryan Gosling.

film-office-space mint-hartje Office Space (1999) – Geen idee waarom ik deze film zo leuk vind, normaal liggen dit soort comedies me helemaal niet namelijk. Maar dit blijft toch een echte classic, moet je sowieso een keer gezien hebben. Heb heel vaak hardop moeten lachen in ieder geval!

film-bottle-rocket

mint-hartje Bottle Rocket (1996) – De eerste film van Wes Anderson, ook zo’n echte classic dus.

film-the-royal-tenenbaums

mint-hartje The Royal Tenenbaums (2001) – Weer een Wes Anderson film, valt het al op dat ik fan ben? Dit is één van m’n favorieten trouwens, een paar jaar geleden had ik hem al eens gezien maar deze film kan je makkelijk een paar keer kijken zonder dat ‘ie gaat vervelen. De droge humor vind ik zo leuk.

film-wrong

mint-hartje Wrong (2012) – Deze film is zoooo vreemd. En dat is een understatement. Ik snapte er helemaal niets van. Gewoon écht niets. Hij zou goed in het lijstje van bizarre films passen. Juist daarom vond ik hem ook zo tof, maar verder qua verhaal hoef je hem niet te kijken hoor, want volgens mij kan je er weinig zinnigs uithalen. Eigenlijk zou je hem daarom ook juist moeten kijken.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 reacties op “Filmtips IX

 1. Monique schreef:

  Ik heb geen van die films nog gezien! Vooral The Art Of Getting By & Gangster Squad lijken me erg gaaf!

  | Reageer op deze reactie
 2. Kelly schreef:

  Leuk! Ik ben fan van je filmtips, laatst daardoor ook the impossible gekeken (en helemaal eens met je mening). Handig dat je vaak een paar films noemt die (in ieder geval voor mij) toch wat onbekender zijn.

  | Reageer op deze reactie
 3. Louise schreef:

  Hihi heerlijk die aparte films 😀 Althans dat vind ik dan! Bedankt voor de tips 😀

  | Reageer op deze reactie
 4. Demi schreef:

  De eerste film lijkt me inderdaad echt leuk om een keer te bekijken. Laatst heb ik ‘The perks of being a wallflower’ gezien. Ook al zo’n film met alternatieve jongeren, en dat vond ik geweldig!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat is mijn lievelingsboek! De verfilming vind ik ook geweldig <3 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. T schreef:

  de printer scene uit Office Space is een klassieker. Ik moet hem weer eens gaan kijken. Art of Getting By was een beetje cheesy aan het einde maar toch wel ok

  | Reageer op deze reactie
 6. Marleen schreef:

  Wij hebben zooooo dezelfde filmsmaak. Ik zet die ik nog niet heb gezien, meteen op mijn lijst! Dank je weer lieve Iris!

  | Reageer op deze reactie
 7. Annemijn schreef:

  Die eerste lijkt me heel leuk! En die laatste wil ik eigenlijk nu ook zien, omdat ik benieuwd ben hoe een film zo ‘HUH’ kan zijn.

  | Reageer op deze reactie
 8. Veerle schreef:

  Ik vond The Art of Getting By zo mooi <3 EnGangster Squad staat al een hele tijd op mijn to watch lijstje!
  Mijn tips momenteel: Now You See Me en Frank & Robot, meer kan ik zo gauw niet bedenken 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Now You See Me wil ik heeel graag zien, veel goede dingen over gehoord! En Frank & Robot lijkt me ook leuk, thanks!

   | Reageer op deze reactie
 9. Lieke schreef:

  The art of getting by vond ik ook erg leuk! Ken je de film waiting for forever? <3

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Nee, die ken ik niet! Nog nooit van gehoord zelfs. Dus bedankt voor de tip, ik ga meteen even de trailer bekijken, yay 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Nicole schreef:

  Bedankt voor de tips! Ik ben vandaag echt in zo’n lazy mood en heb echt zin om een filmpje te kijken. Ik denk dat het The Art of Gettig By wordt, ben benieuwd 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Sas schreef:

  Ik heb geen van de films gezien.. Ben nu wel heel benieuwd naar de laatste..

  | Reageer op deze reactie
 12. Angela schreef:

  Deze films heb ik nog niet gezien, maar die met RYAN GOSLING (L) ga ik snel kijken!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top