Hippievoer: Superfoods

Hippie Voer

We worden al een tijdje doodgegooid met superfoods, dus ik zal je verder niet vervelen met gedetailleerde informatie over wat superfoods nu eigenlijk zijn. Kort gezegd: superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die grote hoeveelheden voedingsstoffen bevatten. De standaard superfoods die ik in huis heb zijn Chiazaad, Gojibessen en sinds kort ook Spirulina. 

superfoods

Maar waarom? Zijn die superfoods niet een overdreven hype? Misschien wel. “Waarom niet gewoon normaal eten met mate?” vroeg iemand al. Ik verwerk ze inmiddels uit gewoonte in mijn eten dat dit voor mij ‘normaal’ is. (Wat is ‘normaal’ eten überhaupt?) Hoe en waarom ik dat doe zal ik in deze blogpost uitleggen.

Chiazaad

waarom is chiazaad gezond handje chiazaad

mint-hartje Wat is het? Chiazaadjes komen van een plant die afkomstig is uit Mexico.

mint-hartje Waarom gebruik ik het? De zaadjes zitten bomvol met omega 3-vetzuren inclusief alfalinoleenzuur: een stofje dat mensen nodig hebben maar niet zelf aan kunnen maken en daarom uit de voeding moeten halen. Deze zitten ook in bepaalde vissen (zoals zalm), maar aangezien ik geen vis eet en dus ook geen visoliesupplementen slik, zocht ik naar een plantaardige bron van deze vetten en kwam zo op chiazaad uit.

mint-hartje Hoe gebruik ik het? Omdat er niet echt smaak aan zit, gooi ik deze zaadjes overal doorheen. Door muesli, smoothies en salades. Je kan er zelfs pudding van maken!

Hippie waardering:

peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-dark

Goji Bessen

waarom zijn gojibessen gezondhandje goji bessen

mint-hartje Wat is het? Goji bessen zijn vruchten van de Boksdoorn. Een struik die afkomstig is uit Azië.

mint-hartje Waarom gebruik ik het? Deze besjes bevatten belachelijk veel antioxidanten. Daardoor activeren ze ontstekingsremmende enzymen en helpen afvalstoffen te neutraliseren en af te voeren. Verder beloven producenten dat deze besjes ook nog 100 andere dingen doen (zoals het ‘genezen’ van kanker) maar daar ben ik dan weer net iets te cynisch voor, hoor.

mint-hartje Hoe gebruik ik het? Ik meng ze door de muesli maar ik eet ze ook vaak los, ze smaken een beetje als rozijnen maar dan iets zuurder. Je kan er ook thee van zetten. Van zoetewildernis kreeg ik de tip om er limonade van te maken: een kopje goji bessen laten wellen in water voor een paar uur, een liter water en 2 cm. gember toevoegen, mixen met staafmixer/blender voor een paar minuten. Giet de drank door een kaasdoek en je hebt hele gezonde limonade! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar het klinkt veelbelovend.

Hippie waardering:

peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-light
(-1 omdat het aan de prijzige kant is: 10 euro voor een zakje)

Spirulina

waarom is spirulina gezondplantaardige eiwitbron

mint-hartje Wat is het? Spirulina is een microscopisch kleine blauw-groene alg dat van nature in mineraalrijke meren voorkomt.

mint-hartje Waarom gebruik ik het? Ter vergelijking: 100 gram biefstuk bevat gemiddeld 24 gram eiwitten, 100 gram spirulina bevat gemiddeld 60 gram eiwitten! Daarnaast worden deze plantaardige eiwitten ook beter door het lichaam opgenomen dan die uit vlees. Omdat ik geen vlees/vis, eieren en weinig zuivel in mijn voeding heb zitten, vind ik dit een hele mooie aanvulling. Naast de eiwitten bevatten ze trouwens nog veel meer goede stofjes, meer over de voedingswaarde vind je hier. Let er trouwens op dat spriulina wél vitamine B12 bevat maar dat dit niet door het menselijk lichaam kan worden opgenomen.

mint-hartje Hoe gebruik ik het? Ik vind de smaak niet geweldig, het is een beetje zee-achtig. Ik gebruik het met mate in groene smoothies (dan worden ze ook nog eens extra mooi groen) en laatst ook in soep. Mocht je niet aan de smaak kunnen wennen; je kan spirulina ook in tabletvorm kopen of nog beter: zelf maken.

Hippie waardering:

peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-lightpeace-light
(-1 voor de smaak en -1 omdat het zo duur is: 17 euro voor een zakje)

spirulina smoothie

Ik hoop dat het zo duidelijk is! Kenden jullie ze allemaal al? En gebruiken jullie zelf ook superfoods?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 reacties op “Hippievoer: Superfoods

 1. Fleur schreef:

  Dit is een top berichtje! Ik kende ze alle drie nog niet, maar stap langzaam over naar een vegetarisch bestaan. Ik ga maar eens naar de winkel 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Bente schreef:

  Ik gebruik zelf wel een aantal ‘superfoods’. Ook chiazaadjes, gojibessen, en verder veel lijnzaad en quinoa. Omdat het gezond is maar ook omdat ik het gewoon lekker vind!

  | Reageer op deze reactie
 3. James schreef:

  Ik wilde eerst wel meedoen, met die superfoods, ik ben namelijk gek op hypes. Dus ging ik zaadjes kiemen, want ze zeiden dat in een kiemplantje evenveel voedingsstoffen zouden zitten als in een hele groente. Niet verkeerd, dacht ik, alleen toen ging de boel beschimmelen in mijn vensterbank en toen was ik wel weer klaar met de superfoods 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahahahaha ik moest zo hard lachen maar ik vond het ook een beetje sneu. Het klinkt namelijk echt iets als dat mij kan overkomen. Ik wilde ook iets van kruiden ofzo uit zaadjes laten komen. Maar wegens gebrek aan een planten spuit gebruikte ik een oud flesje haarlakspul dat ik had omgespoeld. Maar na een maand kwam er nog steeds niks uit de zaadjes en was de hele boel knetterhard en rook het naar haarlak 🙁

   | Reageer op deze reactie
 4. Demi schreef:

  Met Goij bessen was ik wel bekend maar met de rest nog niet zo en ik ben er eerlijk gezegd ook allemaal nog niet zo veel mee bezig. Alhoewel ik laatst ben begonnen met het eten van cruesli en daar gooi ik ook steeds meer doorheen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Debby schreef:

  Ik lees er inderdaad veel over maar toch trekt het me nog steeds niet om het te kopen en te eten… Waar haal je dit überhaupt? Ik ben toch nog steeds meer van het ‘normaal’ eten maar dat komt omdat ik te lui ben om al die gezonde shit te kopen en te maken :p. Niet dat ik per se ongezond eet, maar ik weet wel dat het nog veel gezonder kan. Moet zeggen dat ik als vega ook geen vervanging neem of supplementen slik, maar heb eigenlijk nooit ergens last van… Doe je dit al lang? (Weet ook niet hoe lang je al vegetariër bent)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   O ja, vergeten erbij te zetten! Alles is in ieder geval te koop bij natuurwinkels (zoals Ekoplaza of Marqt) en volgens mij verkoopt De Tuinen ook wel bepaalde superfoods maar ik weet zo niet welke. Ik ben meestal ook te lui om écht gezond te doen hoor, daarom gebruik dit juist ter aanvulling, lekker makkelijk. Ik ben nu ehhh, zo’n 10 jaar vegetariër denk ik maar pas de laatste 1,5 jaar ook geen eieren meer en zo min mogelijk zuivel. Die chiazaadjes gebruik ik een jaar nu en de rest nog maar een paar weken. Maar ik heb nooit echt problemen gehad qua tekorten ofzo hoor, bloedwaardes waren altijd in orde in ieder geval!

   | Reageer op deze reactie
   1. Debby schreef:

    Oh goed man, ik eet steeds minder eieren ook, heb er gewoon geen zin meer in zo vaak :’) en kaas ook niet. Maar wel altijd biologisch. Thanks! Ga eens op onderzoek uit :).

    | Reageer op deze reactie
   2. Mandy schreef:

    De tuinen heeft dit ook allemaal, en nog een heleboel andere ‘superfoods’. (oeh wat klinkt dat… mysterieus.)

    | Reageer op deze reactie
 6. Femke schreef:

  Handig! Komen er nog meer posts over, of zijn dit de enige superfoods die je gebruikt? Ik heb zelf een zakje goji-bessen staan en die zijn best lekker. Ik vergeet ze alleen steeds in mijn yoghurt te gooien. :’) Die vind ik best lekker!

  Verder durf ik niet goed dingen uit te proberen omdat het best prijzig is. Ik kocht een grote pot raw cacao nibs en vond het echt ontzettend vies, superzonde. 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik twijfel nog steeds of ik zo’n pot raw cacao nibs ga kopen! Want ik vond ze best oké zolang ik ze ergens doorheen deed. Maar zo prijzig inderdaad, muh. Ik denk dat ik het voor nu maar even hierbij houd, veel meer potjes kan m’n keuken ook niet aan geloof ik, haha. Misschien dat als één soort op is dat ik het dan vervang voor iets anders 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Chantal schreef:

  Ik moet nog steeds een keer Chiazaad kopen om in mijn brood te verwerken. Maar ik blijf elke keer tegen die prijs aan hikken die best hoog is. Misschien dat ik het nu toch wel eens ga proberen. Eens zien of het bevalt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Inderdaad wel aan de prijzige kant, maar vooral de chiazaadjes vind ik z’n prijs wel waard. Vooral omdat ze zoooveel vezels bevatten (ik las ergens dat chiazaad 25% meer vezels bevat dan lijnzaad, maar pin me er niet op vast hoor) en die goede vetten hebben die ook in zalm zit! En het is zo lekker makkelijk om over doorheen te doen 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. annouska schreef:

  Ik moet die bessen nog steeds aanschaffen. Verder gebruik ik al lijnzaad door alles heen, heerlijk. 😀

  | Reageer op deze reactie
 9. Marlies schreef:

  Ik ben vooral fan van chiazaad! 🙂 Toen ik een tijdje weinig koolhydraten at om af te vallen merkte ik dat de boel een beetje verstopt werd vanbinnen (bah). Maar chiazaad was de oplossing door de vele vezels! Gojibessen heb ik ook maar vind ik echt zo vies! Brr, dus het restje dat ik nu nog heb gooi ik vaak door smoothies, dan proef ik ze niet. 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Nicky schreef:

  Ik heb één keer goijbessen gekocht maar ik vond ze echt niet lekker, zelfs niet verwerkt in een smoothie dus daarna heb ik ze niet meer gekocht 😉
  Wel gebruik ik lijnzaad, chia zaadjes, quinoa en rauwe cacao.
  Over spirulina twijfel ik nog een beetje, het is best prijzig en ik ben echt helemaal geen fan van zee smaakjes 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh-ooh. Mijn vriend is ook geen fan van zeesmaakjes, hij lust ook geen sushi zonder vis, omdat dat te vis-achtig smaakt :’) Maar hij moest bijna kokhalzen van de geur van spirulina, haha! Ik vind het ook niet geweldig hoor, maar het is wel te doen. Ik denk dat het vooral even een kwestie van wennen is. Dat hoop ik althans.

   | Reageer op deze reactie
 11. Nanda schreef:

  Ik gebruik eigenlijk geen van dat alle, heb laatst wel lijnzaad gekocht, vond ik al een hele vooruitgang. En chiazaad wil ik ook een keer proberen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Luusje schreef:

  Ja, ik gebruik het al een tijdje. Ik wissel in één week meerdere dingen met elkaar af, want van een aantal stoffen wordt dagelijks gebruik afgeraden omdat het teveel is. Bij de lunch lijnzaad door de muesli, en chiazaad door salades en pasta’s. Als kaasvervanger (waar jij ook al over geschreven hebt) edelgistvlokken over mijn avondeten. Gojibessen door mijn salades en fruithapjes. Quina is de vervangeran rijst geworden. Spirulina gebruik ik in pil vorm erbij. Voor de rest smeer ik soms tahin op een cracker.

  Het enige wat ik nog wel eens zou willen proberen is maca poeder. Dit omdat ik nu nog niks door mijn versgeperste sapjes doe, en dit wel eens wil proberen.

  Zoals je ziet een flinke gebruiker van de superfoods. Ik merk dat ik echt een stuk fitter ben wanneer ik ze met regelmaat gebruik. Dit heb ik bijvoorbeeld erg gemerkt wanneer ik een weekje bij mijn ouders op bezoek was en niets van de superfoods bij me had. Veel sneller moe, minder puf om iets te doen. Dat wakkere en fitte is er dan een beetje vanaf. Ik vul daarnaast ook een eetdagboek online in (zoek maar eens bij voedingscentrum), daar kan ik precies zien wat ik met mijn normale, gezonde voeding binnenkrijg. Hier kun je alle superfoods niet invullen (oke een paar wel), dus dat komt er dan nog eens extra bij! Zonder de superfoods krijg ik niet van alles genoeg binnen, met de superfoods wel. Een fijne gedachte dat ik zo dagelijks alles binnen krijg wat mijn lichaam nodig heeft. En dat voor een kleine moeite 🙂

  Als je het interessant vindt, kijk dan zeker eens op mijn blog! Daar staan af en toe dingetjes over gezond eten en leven, sporten etc 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wauw, een echte superfood queen! Maca poeder ben ook benieuwd naar inderdaad, maar las al ergens hier in de reacties dat iemand het heel vies vond. Dus ik twijfel nog, haha. Zo’n eetdagboek heb ik eens geprobeerd maar dat is echt niets voor mij, ik vergat het telkens weer in te vullen, oeps.

   | Reageer op deze reactie
 13. Sabine schreef:

  Interessant artikel! Ik kende ze alledrie, maar gebruik alleen chiazaden. Goji bessen heb ik wel eens geprobeerd, maar vond ik niet erg lekker en waren mogelijk de oorzaak van darmproblemen die ik vrij kort daarop kreeg… Oeps.

  | Reageer op deze reactie
 14. Farah schreef:

  Heel interessant!

  Ik ben me sinds een tijd aan het verdiepen in gezonde voeding, maar de superfoods bleven nog een beetje achter. Sinds kort pas kennis gemaakt met lijnzaad en quinoa.
  Ik zou al die dingen wel willen gebruiken, maar de prijs staat mij een beetje tegen. Maar ik denk dat het geen kwaad kan om te gebruiken (in bepaalde mate). Denk dat ik er wat fitter door zal worden.

  Dus wie weet ga ik er binnenkort toch eens aan beginnen ;).

  Bedankt voor de info! 😀

  | Reageer op deze reactie
 15. Lisa schreef:

  Ik experimenteer sinds een jaar of zo ook wel eens met superfoods, maar het is niet altijd een succes. Gojibessen zijn erg fijn ja, en ik vind raw cacao eigenlijk ook wel lekker. Ik heb hier al heeel lang een dichte zak spirulina, omdat ik het samen met henneppoeder (twee voor de prijs van één) kocht en ik het zonde vond twee groene poeders tegelijk open te hebben. En oh ja, ik heb ook wel een tijdje macapoeder gebruikt, maar dat vond ik zó vies. En hielp niets. Eigenlijk voel ik helemaal niets van die superfoods. Maar ja, de eerste twee die ik noemde zijn lekker en de rest maak ik wel gewoon op.

  Nou, als ik dit nalees klinkt het vet suf :’)

  Chiazaadjes wil ik trouwens nog wel graag proberen!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik merk er ook niet echt wat van hoor. Maar dat weeeet je natuurlijk niet, misschien zou ik nu wel als een ware zombie achter m’n laptop zitten als ik ze niet nam. Nee, ik heb geen idee, haha. Ik vind het verder geen extra moeite om ze te gebruiken en het is ook best lekker (met uitzondering van de spirulina) dus dat vind ik prima. En stiekem vind ik het ook gewoon superleuk om telkens gekke dingen van natuurwinkels te proberen, haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Emilia schreef:

  Interessant! Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik verslaafd ben aan sommige superfoods, maar niet vanwege de gezonde eigenschappen, maar omdat ze gewoon zo ontzettend lekker zijn. Vooral moerbeien vind ik heeeerlijk en pudding van chia en raw cacao is ook geweldig. En ja, dat het ook nog eens heel goed voor je is, is natuurlijk een bonuspunt. Alleen een beetje jammer van het prijskaartje van sommige superfoods. 🙁

  | Reageer op deze reactie
 17. Marcella schreef:

  Leuke blog! Ik eet vooral havermout, gooi overal lijnzaad doorheen en maak overnight oats met chiazaadjes zaad. Ik eet ook vaak nootjes met cranberry’s. Lekker, voedzaam en gezond. Helemaal goed!

  | Reageer op deze reactie
 18. Harrie schreef:

  Ik was al vegetariër, maar het viel me pas op hoe goed ik me voelde na circa 6 maanden veganistisch eten en drinken. En alle andere aspecten van veganisme geven een gezond geweten. Ik gebruik wel chiazaadjes, voor de ‘moeilijke materie’ vooral, maar vind het helemaal niet duur, één lepel per dag door m’n yofu, en ik koop het in kilopotten a 25 euro waar ik maaaaaanden mee doe. Cacaonibs gaan ook door de yofu, ben er verslaafd aan, sowieso aan de meest bittere chocolade. Ik eet best veel zeewier, bijv. om een gerecht hartiger te maken (kan bij alles) en ik verwen mezelf soms met chuka wakame.
  Wat is normaal? Wat de cultuur ons aangeeft en waar dieren voor gebruikt worden? Dát noem ik pas abnormaal. En duur, voor de dieren. Moedermelk gebruiken? Niet normaal. Mijn vriend zegt dat hij weinig vlees eet, geen vis lust en weinig melk en melkproducten gebruikt. Maar je bent diergebruiker of je bent ’t niet. Een beetje kan niet. Da’s net als een beetje zwanger of een beetje overleden. Hij hoeft van mij niet hoor. Maar hij weet ook dat ik niet tegen die ‘beetje’verhalen kan. We wonen niet samen, dus geen probleem.
  Ik merk ook dat ik eigenlijk geen mixen en andere kant-en-klare shit meer in huis haal. Bij gebrek aan fantasie en bij luiheid blender ik allerlei rauwe groenten en gooi er een blik kokosmelk door. Heerlijk! En je hebt een enorme bak voer voor superweinig geld, waar je 4 dagen mee doet. Dus al met al vind ik gezond eten toch wel goedkoper. Bijna geen e-nummers meer! (ja, eens in de 4 a 5 weken een blikje cola of pepper, tegen vroeger 2 liter per dag (verslaafd?)!
  En ik hoef me nooit meer zorgen te maken om dik worden, kan eten zoveel ik wil, en dat met een trage schildklier. Ik drink 2 a 3 liter kraansap per dag nu. Dus: Niet moeilijk, lekker, goedkoop en gezond.

  | Reageer op deze reactie
 19. Lindsay schreef:

  Ik gebruik spirulina in zelfgemaakte capsules, op mijn blog leg ik uit hoe je ze zelf kunt maken… ik wil er geen meer uit de natuurwinkel (zegt iemand die ooit in een natuurwinkel heeft gewerkt) omdat ze vaak niet altijd even goed werken (jaren verwerking in oogsten, fabriek, levering – minder goede werking na verloop van tijd) of zelfs niet goed opgenomen worden in het lichaam (tabletten worden nauwelijks afgebroken door de darmen). De zelfgemaakte ben ik heel tevreden over, het deed meer dan ik eigenlijk had verwacht!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat een goede tip, ik heb je blogpost net opgezocht, interessant. Ik wist niet eens dat dit kon. Ik zet je link meteen even in mijn blogpost voor geïnteresseerden. Ik weet nu al dat zoiets niet voor mij is, veeel te veel gedoe. Dan neem ik liever genoegen met de standaard natuurwinkel-Spirulina die ik door een smoothie gooi. Maar ik ga het onthouden, misschien komt het toch nog eens van pas. Thanks!

   | Reageer op deze reactie
 20. ellen schreef:

  Ik kende chia zaadjes van naam. Maar vraagje: Waar koop je deze spulletjes, niet in een supermarkt neem ik aan? Ik ben altijd bang dat zulke producten heel duur zijn. De chia zaadjes lijken me lekker, ik eet nooit muesli omdat ik die kant en klare ontbijt granen en muesli met yoghurt van de supermarkt niet lekker vind.

  Kan je dat makkelijk zelf maken met die goji bessen er in bijvoorbeeld?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Sorry, was het er vergeten bij te zetten! Deze superfoods zijn allemaal gekocht bij Ekoplaza. De producten zijn inderdaad wel aan de prijzige kant. De zak chiazaad was 7,25 euro, de gedroogde goji bessen 9,99 euro en de spirulina was 16,95 euro (auw). De Tuinen heeft ook een aantal superfoods in het assortiment (o.a. chiazaad). En muesli is goed zelf te maken geloof ik, ik heb het zelf alleen nog nooit gedaan. Als je googelt naar ‘granola recept’ o.i.d. kom je al veel recepten tegen. En dat is met goji bessen best lekker denk ik 😀 Ik hoop dat je er iets aan hebt!

   | Reageer op deze reactie
 21. Mariska schreef:

  Leuke post! Ik gebruik vaan chia zaad en lijnzaad (al weet ik niet of dat een superfood is? gezond is het wel :D). Andere dingetjes koop ik sporadisch. Jammer dat het zo duur is idd! Toen ik bij de Bagels & Beans werkte hadden we ook altijd Spirulina. Die pot kostte 50 euro! Echt bizar. En het is inderdaad niet bepaald lekker hihi.

  | Reageer op deze reactie
 22. Mandy schreef:

  Jij hippie! 😉
  Haha. Nee hoor, ik heb deze ook alle drie in de kast staan. Niks mis met een beetje aan je gezondheid denken. Zeker aan missende stofjes als je vega bent.

  | Reageer op deze reactie
 23. Ina schreef:

  Ik ben al een tijdje verslaafd aan chia-kokosmelk pudding. Ik doe een eetlepel zaadjes door een blik kokosmelk, en mix er dan de volgende morgen telkens iets anders doorheen, zoals fruit natuurlijk, of vla, of yoghurt, en soms noten en een beetje honing…. genoeg voor vier heerlijke ontbijtjes! 🙂
  Ik heb ook quinoa geprobeerd, maar vond het niet te eten! Maar ik wist toen niet dat je het eerst af moest spoelen…. dus toch maar weer eens proberen?

  | Reageer op deze reactie
 24. Kimberley schreef:

  Heb alleen die spirulina niet, lijkt me wel interessant door de eiwit hoogte! Alleen die smaak houd me vooral tegen (maar mijn wheatgrass powder is ook niet echt lekker maar proef ik niet door een smoothie)…

  | Reageer op deze reactie
 25. Suzanne schreef:

  Spirulina, het ligt nog steeds in een gesloten zak in de kast, ik durf niet! Haha maar ik doe wel hip mee aan de superfoods. Love it!

  | Reageer op deze reactie
 26. Mijn eerste comment ever in je blog! Ik ben natuurlijk niet in deze westerse maatschappij opgegroeid dus, ik at altijd vers en biologisch toen ik nog in indonesie woonde. Ik eet nog regelmatig voedsel van mijn jeugd en ze zeggen dat dit superfoods zijn :p terwijl voor mij ze zijn gewoon “normal” .. Dus, die zijn: rode rijst (ook bevat heel veel antioksidant), maca poeder (soms), rauwe cacao, zwarte kleve rijst (heel errruug lekker als je het maakt als soort poeding en je eet het samen met kokos melk..hmm!) en ook mungbonnen.

  | Reageer op deze reactie
 27. Angela schreef:

  Wat een goed artikel! Dat algpoeder ziet er wel gek uit, wij hebben wel Goij bessen, maar mijn moeder vind ze niet lekker en ik heb ze nog niet gehad.

  | Reageer op deze reactie
 28. Con leche schreef:

  Interessante post heb je geschreven! Ik zag gisteren op de markt ook gojibessen liggen, maar die waren een stuk goedkoper, iets van 4,25 euro voor 250 gram. Dus dat vond ik zeker meevallen als je het vergelijkt met die van De Tuinen. Ga ik volgende keer zeker meenemen!

  | Reageer op deze reactie
 29. bloemkolie schreef:

  hoi hoi, ik vroeg me af waar je die labeltjes vandaan hebt die je op je potjes plakt.
  ben namelijk op zoek naar een makkelijk label sticker apparaat

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hoi! Die heb ik gemaakt met een labelmaker van Dymo. Hele tijd geleden bij de V&D gekocht, ik weet niet of ze hem daar nog hebben. Maar anders kan je het vast wel online vinden of bij de wat grotere kantoorhandels.

   | Reageer op deze reactie
 30. Kayleigh schreef:

  Ik weet niet of er bij jou in de buurt een grote markt is, zo ja dan raad ik daar aan om bij de Turkse/Marokkaanse kraampjes te kijken waar ze olijven en noten verkopen. Bij mij op de markt verkopen ze namelijk gojibessen, chiazaad, moerbeien, hennepzaap en de hele mikmak voor zoooooo veel goedkoper!
  Ik neem altijd gelijk een hele zak amandelen mee, heb ik een lekker tussendoortje. 😀

  | Reageer op deze reactie
 31. Pingback: De helende vingers van Bikram yoga - Bohemian Dreams
 32. Charlotte schreef:

  Hoi, wat een leuke blog heb je!
  Ik eet verschillende superfoods zoals wheatgrass, spirulina, Maca, mesquite, chiazaadjes en ga zo maar door. Ik wissel ze af en eet ze niet elke dag, dat schijnt dan weer niet goed te zijn namelijk.
  Ik koop mijn spullen via de site Iherb.com. Is een Amerikaanse site waar ze heel veel kruiden, superfoods etc verkopen. Veelal Organic (biologisch) en de prijzen zijn er een stuk vriendelijker dan hier in NL. Zelfs met de verzendkosten erbij ben je een heel stuk goedkoper uit.
  Zie ook mijn blog over een bestelling die ik laatst geplaatst heb: http://puurcharlotte.wordpress.com/2013/11/06/596/
  Zeker een aanrader om een keer op die site een kijkje te nemen.
  Ga zo verder met je blog!
  Groetjes Charlotte
  P.s. mocht je wat willen bestellen daar, in mijn blog staat vermeld hoe je korting kan krijgen bij je eerste bestelling. Als je die code invult spaar ik ook voor wat korting op mijn volgende bestelling. Maar het hoeft niet hoor.

  | Reageer op deze reactie
 33. roos schreef:

  hee, ik vroeg me af waar je dat potje hebt gekocht van de spirulina? ziet er leuk uit zo in die potjes!! handig ook die stickers

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Volgens mij komen alle potjes van Dille & Kamille, van wat ik me ervan kan herinneren 🙂

   | Reageer op deze reactie
Back to Top