Filmtips XI

Door het begin van de vakantie en de zeeën van tijd keek ik in juli aardig wat films. Dit waren de mooiste, leukste of beste films die ik afgelopen maand zag:

film-gandhi

mint-hartje Gandhi (1982) – Ik waarschuw alvast, deze film duurt láng, 191 minuten om exact te zijn. Maar ik vond hem zeker het kijken waard. Want wat een held. De quote hier rechtsboven was je vast al opgevallen, toch? Die overigens niet helemaal klopt ‘you must be the change you wish to see in the world’ zou het eigenlijk moeten zijn. Ik kan het niet meer dan eens zijn met die man. Misschien naïef, maar ik geloof écht in het goede van de mens, net als hij. Een hele interessante film over zijn leven, must see!

film-taking-woodstock

mint-hartje Taking Woodstock (2009) – Als hippie meisje dat veel te laat is geboren, moest ik deze film uiteraard zien. Hij is zó leuk! De film heeft echt zo’n feel good vibe. Kan ook haast niet anders met al die hippies. De film gaat vooral over het ontstaan van Woodstock, heel gaaf! Ik wist helemaal niet dat het eigenlijk een grote ongeorganiseerde bende was.

film-the-diving-bell-and-the-butterfly

mint-hartje Le scaphandre et le papillon (2007) – Of The Diving Bell and the Butterfly. Ik had deze film al eens eerder op mijn blog genoemd. Maar what the hell, deze film blijft zo goed dat ik hem gewoon nog een keer in dit lijstje zet. Steve was al heel lang bezig om een film uit te zoeken die we beide leuk zouden vinden, uiteindelijk kwam hij met deze aan en hij was ervan overtuigd dat ik hem leuk zou vinden. Maar goed, je raadt het al, ik had hem al gezien. Maar dat maakte niet uit, ik keek hem graag nog eens. Ontzettend goed verhaal. Net als de bovenstaande films een waargebeurd verhaal trouwens, vind ik vaak een plus aan films mits de uitvoering ook goed is.

film-salmon-fishing-in-the-yemen

mint-hartje Salmon Fishing in the Yemen (2011) – Ik houd van deze film! Niet heel moeilijk, een vleugje comedy, wat drama en een snufje romantiek. Heel leuk om te zien! Ik gaf hem een 9 op IMDB zie ik net, dus dat zegt wel wat.

film-valley-of-elah

mint-hartje In the Valley of Elah (2007) – Jezus. Wel een heftige film dit hoor. Sommige beelden zijn niet voor zwakke zieltjes. Maar een ontzettend goed verhaal, mooi uitgevoerd ook. De hoofdrolspelers zijn Tommy Lee Jones en Charlize Theron, ze zijn zó goed. Samen proberen ze het mysterie op te lossen van de verdwijning van een soldaat die, na zijn terugkomst uit Irak, nergens te bekennen is.

film-despicable-me2

mint-hartje Despicable Me 2 (2013) – “I’T SO FLUFFFFYYYY!!” Ah man, ik houd van Despicable Me. Ik zag hem met een 3D brilletje op in de bioscoop. Beetje jammer dat een meisje naast mij het belangrijk vond om telkens uitleg te geven aan haar vriendinnetje tijdens de film (“Dat liedje is van Bob Marley, goh, hoe heet die ook alweer..” en “Oh kijk, nu hebben ze die poppetjes paars geverfd zodat het niet opvalt ha ha”) Maar doordat de film zo leuk is, stoorde me dat nauwelijks. Je kan ook onmogelijk niet van deze film houden. Anders ben je echt ráár.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top