Review: Yes To Tomatoes shampoo & conditioner

Het duurt altijd even voordat je hét product hebt gevonden dat perfect is voor jouw huid of jouw haar. Op een gegeven moment had ik alles wel goed uitgevogeld; dat merk past wel bij mij, die niet, van die foundation word ik niet oranje, et cetera. En toen werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt dat bijna alle producten die ik gebruikte op dieren waren getest. Shit. Toen kon ik opnieuw met de zoektocht beginnen. Ik heb inmiddels al heel wat dierproefvrije shampoo’s en conditioners uitgeprobeerd, de meesten waren heel fijn maar nooit écht perfect. Veel merken maakten mijn dunne, slappe haar minder droog maar ook futlozer en snel vettig. Maar dat hoeft allemaal niet meer, want nu heb ik ‘mijn’ shampoo gevonden: Yes to Tomatoes, yes yes yes!

yes to tomatoes review

Ik gebruik de shampoo en de conditioner nu ongeveer een week en ik ben er zó blij mee. Allereerst is de geur onwijs lekker, een beetje zoet. Ik ruik nu aan mijn haar en ik kan niet meer stoppen maar typen met één hand is zo irritant..oké, ben ik weer. Het ruikt écht lekker. Mijn haar is superzacht, niet de volgende dag meteen weer vettig en na het douchen is het redelijk doorkambaar. Redelijk, want met mijn doodgeblondeerde haar kan het nooit perfect doorkambaar worden, vrees ik.

De meeste parabenen-vrije shampoo’s die ik gewend ben schuimen niet echt. Dan heb je uiteindelijk best veel shampoo nodig om heel je haar goed uit te wassen. Vooral met de shampoo van De Tuinen eigen merk, die koop ik noooit weer. Maar met deze shampoo heb ik dat totaal niet, hij schuimt en maakt mijn haar schoon zoals ik gewend ben van mijn ‘oude’ shampoo’s die niet zo lief voor dieren waren. En dan zijn het ook nog joekels van een flessen, dus hier kan ik wel even mee verder. In plaats van SLS zit in deze shampoo Sodium Coco-Sulfate, van wat ik er over heb gelezen zou dit een goed alternatief zijn voor SLS omdat het veel minder schadelijk is voor de huid. Maar dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen omdat ik er niet zoveel verstand van heb. Verder is Yes To™ gewoon een heel mooi merk, ze streven naar zo natuurlijk mogelijke producten, ze hebben een cruelty free keurmerkje en planten tuinen op de hele wereld met hun Yes To Seed Fund.

yes to tomatoes cruelty free

tomaat Conclusie: perfect voor dun haar dat snel slap en vet wordt. En ruikt héél lekker.

tomaat Te koop bij: o.a. De Tuinen
tomaat Ingrediënten: Zie hier
tomaat Prijs: 7,99 euro per fles (500 ml!) 
tomaat Hippievriendelijk:
100% dierproefvrij, 99% natuurlijk, geschikt voor veganisten

Back to Top