Filmtips XIII

Dit zijn de zes leukste films die ik in september keek, een heel gevarieerd lijstje waar voor iedereen wel wat leuks tussen zit, gok ik:

film napoleon dynamite

rood_hartje Napoleon Dynamite (2004) – Een weirdo tiener helpt zijn nieuwe vriend om high school president te worden. Ondertussen probeert hij niet gek te worden van zijn bizarre familie. Deze film heeft de meest droge humor ooit, ik vind hem té grappig. Ik heb hem al best vaak gekeken maar hij blijft leuk.

film k-pax

rood_hartje K-PAX (2001) – Kevin Spacy speelt Prot, een patiënt in een psychiatrisch ziekenhuis. De psychiaters denken dat hij mentale problemen heeft maar Prot zelf denkt dat hij van een buitenaardse planeet komt, zijn eigen psychiater gaat steeds meer aan zichzelf twijfelen. Ontzettend mooie film, ik bleef de hele tijd heel geboeid kijken want wat is er nou met Prot, is hij écht een alien? Nee, toch? Of wel? Op een gegeven moment wist ik het zelf ook niet meer.

desert flower

rood_hartje Desert Flower (2009) – Een verfilming van de (waargebeurde!) carrière van Waris Diri, een Somalisch meisje dat, nadat ze op jaar 3e wordt besneden en op haar 13e wordt uitgehuwelijkt, vlucht en uiteindelijk een bekend Amerikaans fotomodel wordt. Een heftig verhaal dat op een redelijk luchtige manier wordt gebracht, ik vond het een hele goede film, aanrader.

film before the devil knows youre dead

rood_hartje Before the Devil Knows You’re Dead (2007) – Twee broers overvallen een juwelier. Niet zo maar een juwelier; de winkel van hun ouders. Alleen alles gaat niet zoals ze hadden gepland. Dit is dé film die je moet kijken als je een onwijs slechte dag achter de rug hebt of per ongeluk iets hebt verprutst. In deze film gaat zo veel mis dat je uiteindelijk hartstikke blij bent dat jouw dag eigenlijk wel mee viel.

film take this waltz

rood_hartje Take This Waltz (2011) – Michelle Williams (ik vind haar zooo leuk) speelt Margot, een gelukkig getrouwde vrouw die haar overbuurman ineens wel heel interessant vindt. Ik vond alles zo mooi en goed aan deze film, het acteerwerk is goed en het verhaal vond ik ook goed geschreven, het is allemaal heel ‘echt’, snap je wat ik bedoel?

film whats eating gilbert grape

rood_hartje What’s Eating Gilbert Grape (1993) – Een redelijk oude film die de meesten waarschijnlijk al eens hebben gezien. Zo niet: doen! De film gaat over Gilbert Grape (Johnny Depp) die zo goed mogelijk voor zijn broertje (een hele jonge Leonardo DiCaprio) en de rest van zijn familie zorgt en zichzelf wegcijfert. Ik moest keihard huilen tijdens deze film, dat is positief want dat betekent dat het een hele goede film is.

Andere films die ik keek en ook best goed vond maar hier niet bij heb staan omdat het anders wel een heel lang lijstje wordt: Charlie and the Chocolate Factory, Robot & Frank, The Bling Ring (niet te veel van verwachten), The Breakfast Club en Blue Valentine. Als je trouwens een hele bizarre film wilt zien dan is Holy Motors vast wat voor je, ik vond het te bizar (en ook een beetje ranzig soms) om leuk te vinden, dus het moet maar net je ding zijn.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top