5 x must haves voor keukenprinsessen

Ik denk niet dat ik mijzelf al een echt keukenprinsesje mag noemen (de koekjes branden nog veel te vaak aan), maar geef mij een scherp mes en een snijplank en ik ben hartstikke gelukkig. Onderstaande producten zijn dingen waar ik zelf heel erg blij mee ben dat ik ze heb en meestal dagelijks gebruik. Met uitzondering van nummertje 4, die staat nog op mijn verlanglijstje.

kitchen ad
1946 Ad, Youngstown Kitchens by Mullins by Classic Film – Creative Commons Licence

5 must haves voor in de keuken:

koksmes
WMF Grand Gourmet koksmes – 84,99 euro

1. Een superscherp koksmes

Een goed, scherp mes is de investering zo waard! Maar kijk wel uit voor je vingers hoor. Wist je nog die keer dat ik iets te enthousiast een ui aan het snijden was? Ik heb nog steeds geen gevoel in het topje van mijn duim. Oeps.

snijplank
WMF snijplank met verwisselbare platen – 59,99 euro

2. Een stevige snijplank die niet wiebelt

Ik heb hele mooie snijplanken van bamboe, maar voor het snijden van ui en knoflook gebruik ik liever een plastic snijplank omdat de vieze geurtjes anders in de snijplank trekken. Tip van de dag: om vieze geurtjes uit een houten snijplank te krijgen, kan je de snijplank insmeren met baking soda en even laten staan. Daarna schrob je het en spoel je het af, en alle geurtjes zijn eruit getrokken. Werkt echt!

staafmixer philips
Philips staaf- en handmixer – 79,99 euro

3. Een staafmixer met flink watt vermogen

Het leek wel alsof ik mij in een Tel Sell reclame bevond toen ik van een 300 watt staafmixer over ging op één van 700 watt. Soepen worden mooi glad en het ding loopt niet vast als je hummus wil maken. Als je geen blender of keukenmachine hebt, kan je de meeste dingen ook prima met een staafmixer pureren. Ik heb een net iets goedkopere variant van die op het plaatje hierboven en ben ik erg tevreden mee!

herbruikbaar bakpapier
Herbruikbaar bakfolie (set van 2) – 9,99 euro

4. Herbruikbaar bakfolie

Dit is iets dat al een tijdje op mijn verlanglijstje staan en waar ik zo nu en dan naar zoek als ik in een winkel ben die kookspullen verkoopt. Zo handig! Je hoeft het bakpapier niet steeds weg te gooien maar het is tot 1000x herbruikbaar. Dit folie kan in de vaatwasser en je zou ze op maat kunnen snijden, mochten ze te groot zijn.

grillpan
Grillpan Elo – 39,99 euro

5. Een grillpan

Ik zou echt niet meer zonder mijn grillpan kunnen (die ik trouwens voor maar 4 euro bij de kringloop kocht, score!). Groenten smaken zoveel lekkerder als ze gegrild zijn! Snij een aubergine in plakken, smeer met een kwastje in met olie en leg ze in de pan tot er mooie donkere strepen opstaan. Doe de olie niet rechtstreeks in de pan, want dan komt het in de geultjes terecht en brandt je groente aan.

Bovenstaande producten zijn onder andere bij OTTO te koop.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

afb

Back to Top