Winactie: 5 x Boekoeloekoe Vegaburgermix

Update: Deze winactie is gesloten. De winnaars hebben een mailtje gekregen!

Van Boekoeloekoe mocht ik de vegetarische burgermix uitproberen, mjam. Wil jij ze ook proberen? Onderaan deze post vind je een leuke winactie (ook alle carnivoren moeten gewoon meedoen hoor!)

boekoeloekoe

Review

De mix bestaat uit kruiden en volkoren granen en is helemaal natuurlijk. Geen dierlijke ingrediënten, geen enge kunstmatige stofjes en zeker geen E-nummers, maar let op: wél gluten. Je voegt er een aantal verse ingrediënten aan toe, laat het 15 minuten rusten in de koelkast en je maakt er burgers van die je maar even hoeft te bakken. Kind kan de was doen. Volgens het recept op de verpakking moet je er het volgende aan toevoegen: 50 ml. melk, 80 gram jonge kaas, 2 kleine eieren, 1 kleine ui en 1 eetlepel roomboter of olie. Ik gebruikte sojamelk in plaats van koemelk, maar je kan ook rijstmelk of een andere plantaardige (ongezoete) melk gebruiken. Werkt net zo goed!

boekoeloekoe achterkant

Ik ben enthousiast! Over het algemeen ben ik niet zo van de vegaburgers die je kant-en-klaar in de supermarkt kan kopen; ze zijn vaak wat droog en meestal zit er ook een hoop kunstmatige troep bij in. Dat is met deze mix niet het geval, de burgers die ik er mee maakte zaten vol smaak en waren absoluut niet droog.

Ik maakte ze vandaag nog een keer, nu voor bij een stamppot zuurkool. Deze keer probeerde ik ze 100% veganistisch te maken. En dat lukte best goed moet ik zeggen. Ik gebruikte weer sojamelk, in plaats van kaas gebruikte ik edelgist en ik gebruikte No-Egg als ei-vervanger. Ik moet toegeven dat ik de vorige variant met het originele recept een stuk lekkerder vond, dan hebben ze wat meer body en zijn ze sappiger. Maar ik vond het ook lastig om de juiste verhouding te bepalen, dus daar zal het ook wel aan hebben gelegen. Zelfs m’n carnivoor-vriendje vond deze variant lekker trouwens, dus blijkbaar was het toch goed gelukt! Creatievelingen en vegan keukenprins(es)jes kunnen hier wellicht ook wel wat leuks mee maken, ik ben benieuwd naar jullie ideeën in ieder geval.

In plaats van vegaburgers kan je er ook gehaktballen of andere vega-snacks mee maken. Verder zou je er ook nog een fijn gesneden paprika of andere groente aan toe kunnen voegen. Ik vind het een leuk product; het is lekker makkelijk en je kan er goed mee variëren. En nog hartstikke lekker ook! Eén zakje bevat 80 gram burgermix waar je vier burgers van kan maken en kost 3,50 euro per zakje. Ter introductie hoef je tijdelijk geen verzendkosten te betalen, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ze zijn hier te bestellen.

boekoeloekoe burger review

Winnen

Van Boekoeloekoe mag ik 5 x 2 zakjes burgermix weggeven, extra veel winkans dus! Om mee te doen hoef je alleen de Facebookpagina van Boekoeloekoe te liken én een reactie op deze blogpost achter te laten. Je maakt extra kans als je mijn Facebookpagina ook liked, tweet over deze winactie en/of mij volgt op Bloglovin’, maar dit is niet verplicht. In het programmaatje hier onder kan je de stappen heel makkelijk doorlopen om mee te doen, zo simpel is het!

a Rafflecopter giveaway

  • De winactie loopt vanaf dit moment tot 23 oktober;
  • Ook als je in België woont mag je uiteraard meedoen;
  • Daarna zullen er vijf willekeurige winnaars gekozen worden door Rafflecopter;
  • De winnaars worden bekend gemaakt op Facebook en krijgen bericht via e-mail.

Succes!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top