Kookboek: Vegalicious

Ik kan er de concentratie niet zo voor vinden om boeken te lezen (ik heb nog te veel studieboeken op mijn to read lijstje staan) dus daarom ga ik nu mijn kookboeken reviewen! Op Facebook vroeg ik van welk kookboek jullie als eerste een review wilden lezen, Vegalicious van Alice Hart werd het meest genoemd. Leuk! Want dat is mijn allerliefstelievelingskookboek uit mijn kast. 

Kookboek Vegalicious

Vegalicious

Twee jaar geleden kwam Steve met dit kookboek thuis als cadeautje voor mij, superlief! In die tijd heb ik er al vaak door gebladerd en uit gekookt. Ik vind het zo fijn om op de bank te hangen en door kookboeken te bladeren, ook al maak ik er niet direct een recept uit, ik vind het altijd wel leuk om kookinspiratie op te doen. Dit boek is mijn all time lievelingskookboek omdat ik hier de meeste recepten uit heb gekookt van alle kookboeken die ik heb, en ze werden allemaal lekker! Soms staan er wel ingrediënten in waarvan ik in eerste instantie niet weet waar ik het kan kopen, maar het meeste is vrij makkelijk te verkrijgen in de supermarkt of op de markt. Gelukkig staat er achterin het boek een verklarende woordenlijst waar wordt uitgelegd wat sommige ingewikkeld klinkende ingrediënten zijn en waar ze meestal te koop zijn. Persoonlijk vind ik dit boek echt een aanrader, ook als je geen vegetariër bent, maar gewoon wat wil variëren en nieuwe gerechten wilt proberen. Volgens mij is het boek nog wel te koop in boekenwinkels, maar anders is hij ook nog steeds online te verkrijgen.

Kookboek Vegalicious Kookboek Vegalicious

141 vegetarische feel-good recepten

Door dit kookboek ontdekte ik ook nieuwe dingen, zoals quinoa toentertijd. Mijn favoriete quinoasalade is geïnspireerd op een recept uit dit boek. Een andere favoriet is de tomaten-auberginetian (of ‘bladerdeegpizza-ding’ zoals ik het noem), mm.. De risotto met venkel, citroen en mascarpone heb ik inmiddels ook al honderd keer gemaakt, maar kan ik geen genoeg van krijgen. Er staan ook leuke variaties voor hummus in en een aantal makkelijke sauzen; van mayonaise tot chermoula. Ik krijg meteen zin om te koken nu ik weer door het kookboek blader. Of eigenlijk moet ik zeggen: zin om te eten. Het ziet er allemaal ook zo lekker uit op de mooie foto’s, gemaakt door Lisa Linder. Want mooie foto’s in een kookboek vind ik toch wel erg belangrijk, daar kijk ik als eerste na als ik een antwoord probeer te vinden op de dagelijkse ‘Wat eten we vandaag?’-vraag.

Kookboek VegaliciousKookboek Vegalicious

Tips & Tricks

Het kookboek staat niet alleen bomvol met recepten, maar je vindt er ook extra tips en info in. Bijvoorbeeld hoe je aan genoeg eiwit kan komen op een dag, wat niet in je voorraadkast mag ontbreken (denk aan vanillestokjes, rozenwater, tahini, sojasaus) en een simpele kalender met seizoensproducten. Het boek eindigt met enkele menusuggesties. Zoals een Aziatische lunch met zomerloempiaatjes (p. 206), krokante vijfkruidentofoe (p. 154) en gestoofde aubergine met paksoi en cashewnoten (p. 182). Die extra dingen maken dit een fantastisch kookboek voor beginnende vegetarische keukenprinsesjes en prinsjes. Voor mij is het in ieder geval een erg leerzaam kookboek, ik ontdek er nog steeds nieuwe dingen door.

Kookboek Vegalicious

Waardering

geel_hartje Vormgeving: 9/10 (één minpunt voor het lettertype op de kaft)
geel_hartje Hoeveelheid recepten: 9/10
geel_hartje Toepasbaarheid recepten: 9/10 (het meeste is niet al te ingewikkeld, wel uitdagend)
rood_hartje Eindoordeel: Een dikke 9!

Vegalicious is hier te bestellen voor 24,95 euro.

Back to Top